Uhorkovy šalát zaváraný

Uhorkovy šalát zaváraný
Foto: mamina2
mamina2Mamina2, recept pridal: 8. septembra 2010 21:04Ďalšie jeho recepty

Suroviny

70
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Uhorky si umyjeme , ošupeme ak myju hrubu šupu a nakrajame na krajači na kolieska. cibulku ci tiež ošupeme nakrajame na kolieska a pridáme k uhorkám. nakrajame k nim aj feferonky...
Uhorkovy šalát zaváraný - obrázok 1

2

spravime si nalev :v octe vymiešame cukor a vegetu a nalejeme to k uhorkovej zmesy...nechame to stat hodinu a potom sterilizujeme 15 min...
Uhorkovy šalát zaváraný - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 9. septembra 2010 o 06:52
    Zaváranie ma baví, určite vyskúšam.


  • anene, 9. septembra 2010 o 07:28
    Určite vyskúšam, už dlho hľadám recept na uhorkový šalát, ktorý sa dá odložiť. Neviem prečo vegeta? Nestačí soľ.
    Moja mamina bola raz na nlávšsteve v zime u svojej priateľky a k jedlu im podávala uhorkový šalát. Len toľko vieme, že uhroky mala nastrúhané v päť litrovom pohári a ako šalát ich pripravila keď potrebovala. Bohužiaľ priateľka už nežije a nikdy sme sa nedozvedeli ako to robila. Ak niekto viete poraďte.Dakujem.


  • evia, 9. septembra 2010 o 07:55
    Ja uhorky mrazím a potom v zime iba nechám voľne rozmraziť a dochutím klasickým nálevom, soľ, cukor, ocot, cesnak a navrch trochu mletej papriky. Sterilizovaný uhorkový šalát som robila tiež, ale asi som zle vysterilizovala, lebo uhorky som mala mäkké, takže odvtedy iba mrazím.


  • esi, 9. septembra 2010 o 09:24
    ja som uhorky taktiež zmrazovala, ale nebola som spokojná.Boli nejaké mäkké a akoby mazľavé. Ak dáte dobrý osvedčený recept aj ja sa poteším.


  • esi, 9. septembra 2010 o 09:25
    Čítala som vyjadrenie odborníkov, ktorí tvrdia, že zelenina, ktorá má veľa vody sa nedoporučuje zmrazovať.


  • mamina2, 9. septembra 2010 o 09:32
    ani ja neviem preco vegeta ,ja davam tu bez glutamanu ale iba 2 čl...robieva sa to aj bez supania ale to tie skorsie...


  • marca, 9. septembra 2010 o 09:35
    ja robim podobne, len pridam ešte nastruhanú mrkvu na tenké kolieska. Pokrajanú zeleninu posolim , necham asi hod. zmäknuť , potom trochu vytlačim pustenú šťavu, dam do pohárov a zalievam sladkokyslým precedeným nálevom ako na uhorky ( zo zelka, deka a pod.). Potom klasicky zasterilizujem. Je to dobré.


  • samanka, 9. septembra 2010 o 09:48
    @esi tiež som zmrazovala uhorky na šalát, postrúhané, nevyžmýkané, len jemne scedené. Po rozmrazení boli dobré, ale musia to byť mladé uhorky, keď nastrúhaš veľké a staršie, po rozmrazení majú chuť ako, s prepáčením, vecheť (ešte som nekoštovala vecheť, ale tak nejako si jeho chuť predstavujem.)


  • andula1964, 9. septembra 2010 o 11:25
    uhorky na šalát zmrazujem,musia byť nastruhané hrubšie ako aj na tento zaváraný šalát i ten robim,no manželovi tam vadi tá vegeta,no aj tak som ho narobila,detom chutí a on nech sa prispôsobí :D


  • zitar, 9. septembra 2010 o 13:06
    presne ako@andula1964 , uhorky na mrazenie musia byť nakrájané trošku hrubšie, ja ich mrazím roky a zatiaľ sme vechte nejedli, cha, cha, cha. Jáj, a ešte je dôležité ich hneď ukladať do mraziaku, aby nepúšťali veľa šťavy. Môj muž strúha, ja hneď balím do sáčkov a ukladám do mrazničky.


  • torticka, 9. septembra 2010 o 13:21
    Aj ja som dala do mraziaka uhorky s cibuľou. A mala som ich ako s prepáčením vecheť. Ale boli nakrájané na tenko. Skúsim ich nakrájať na hrubšie.


  • evanaaa, 9. septembra 2010 o 17:07
    Zmrazila by som aj ja, ale to by som musela mať ešte jednu mrazničku. A ďalšia nevýhoda je, že je to časovo obmedzené, veď treba aj odmrazovať a potom čo s tým.


  • alona, 10. septembra 2010 o 21:05
    vyzera to velmi dobre musím skúsit


  • nadena, 17. septembra 2010 o 10:39
    na takyto recept som dlho cakala dakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist