Uhorkovy šalát zaváraný

Uhorkovy šalát zaváraný
Foto: mamina2
mamina2Mamina2, recept pridal: 8. septembra 2010 21:04Ďalšie jeho recepty

Suroviny

70
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Uhorky si umyjeme , ošupeme ak myju hrubu šupu a nakrajame na krajači na kolieska. cibulku ci tiež ošupeme nakrajame na kolieska a pridáme k uhorkám. nakrajame k nim aj feferonky...
Uhorkovy šalát zaváraný - obrázok 1

2

spravime si nalev :v octe vymiešame cukor a vegetu a nalejeme to k uhorkovej zmesy...nechame to stat hodinu a potom sterilizujeme 15 min...
Uhorkovy šalát zaváraný - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 9. septembra 2010 o 06:52
    Zaváranie ma baví, určite vyskúšam.


  • anene, 9. septembra 2010 o 07:28
    Určite vyskúšam, už dlho hľadám recept na uhorkový šalát, ktorý sa dá odložiť. Neviem prečo vegeta? Nestačí soľ.
    Moja mamina bola raz na nlávšsteve v zime u svojej priateľky a k jedlu im podávala uhorkový šalát. Len toľko vieme, že uhroky mala nastrúhané v päť litrovom pohári a ako šalát ich pripravila keď potrebovala. Bohužiaľ priateľka už nežije a nikdy sme sa nedozvedeli ako to robila. Ak niekto viete poraďte.Dakujem.


  • evia, 9. septembra 2010 o 07:55
    Ja uhorky mrazím a potom v zime iba nechám voľne rozmraziť a dochutím klasickým nálevom, soľ, cukor, ocot, cesnak a navrch trochu mletej papriky. Sterilizovaný uhorkový šalát som robila tiež, ale asi som zle vysterilizovala, lebo uhorky som mala mäkké, takže odvtedy iba mrazím.


  • esi, 9. septembra 2010 o 09:24
    ja som uhorky taktiež zmrazovala, ale nebola som spokojná.Boli nejaké mäkké a akoby mazľavé. Ak dáte dobrý osvedčený recept aj ja sa poteším.


  • esi, 9. septembra 2010 o 09:25
    Čítala som vyjadrenie odborníkov, ktorí tvrdia, že zelenina, ktorá má veľa vody sa nedoporučuje zmrazovať.


  • mamina2, 9. septembra 2010 o 09:32
    ani ja neviem preco vegeta ,ja davam tu bez glutamanu ale iba 2 čl...robieva sa to aj bez supania ale to tie skorsie...


  • marca, 9. septembra 2010 o 09:35
    ja robim podobne, len pridam ešte nastruhanú mrkvu na tenké kolieska. Pokrajanú zeleninu posolim , necham asi hod. zmäknuť , potom trochu vytlačim pustenú šťavu, dam do pohárov a zalievam sladkokyslým precedeným nálevom ako na uhorky ( zo zelka, deka a pod.). Potom klasicky zasterilizujem. Je to dobré.


  • samanka, 9. septembra 2010 o 09:48
    @esi tiež som zmrazovala uhorky na šalát, postrúhané, nevyžmýkané, len jemne scedené. Po rozmrazení boli dobré, ale musia to byť mladé uhorky, keď nastrúhaš veľké a staršie, po rozmrazení majú chuť ako, s prepáčením, vecheť (ešte som nekoštovala vecheť, ale tak nejako si jeho chuť predstavujem.)


  • andula1964, 9. septembra 2010 o 11:25
    uhorky na šalát zmrazujem,musia byť nastruhané hrubšie ako aj na tento zaváraný šalát i ten robim,no manželovi tam vadi tá vegeta,no aj tak som ho narobila,detom chutí a on nech sa prispôsobí :D


  • zitar, 9. septembra 2010 o 13:06
    presne ako@andula1964 , uhorky na mrazenie musia byť nakrájané trošku hrubšie, ja ich mrazím roky a zatiaľ sme vechte nejedli, cha, cha, cha. Jáj, a ešte je dôležité ich hneď ukladať do mraziaku, aby nepúšťali veľa šťavy. Môj muž strúha, ja hneď balím do sáčkov a ukladám do mrazničky.


  • torticka, 9. septembra 2010 o 13:21
    Aj ja som dala do mraziaka uhorky s cibuľou. A mala som ich ako s prepáčením vecheť. Ale boli nakrájané na tenko. Skúsim ich nakrájať na hrubšie.


  • evanaaa, 9. septembra 2010 o 17:07
    Zmrazila by som aj ja, ale to by som musela mať ešte jednu mrazničku. A ďalšia nevýhoda je, že je to časovo obmedzené, veď treba aj odmrazovať a potom čo s tým.


  • alona, 10. septembra 2010 o 21:05
    vyzera to velmi dobre musím skúsit


  • nadena, 17. septembra 2010 o 10:39
    na takyto recept som dlho cakala dakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist