Uhorkovy šalát zaváraný

Uhorkovy šalát zaváraný
Foto: mamina2
mamina2Mamina2, recept pridal: 8. septembra 2010 21:04Ďalšie jeho recepty

Suroviny

70
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Uhorky si umyjeme , ošupeme ak myju hrubu šupu a nakrajame na krajači na kolieska. cibulku ci tiež ošupeme nakrajame na kolieska a pridáme k uhorkám. nakrajame k nim aj feferonky...
Uhorkovy šalát zaváraný - obrázok 1

spravime si nalev :v octe vymiešame cukor a vegetu a nalejeme to k uhorkovej zmesy...nechame to stat hodinu a potom sterilizujeme 15 min...
Uhorkovy šalát zaváraný - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

14 komentárov k receptu
  • mamatata2, 9. septembra 2010 o 06:52
    Zaváranie ma baví, určite vyskúšam.


  • anene, 9. septembra 2010 o 07:28
    Určite vyskúšam, už dlho hľadám recept na uhorkový šalát, ktorý sa dá odložiť. Neviem prečo vegeta? Nestačí soľ.
    Moja mamina bola raz na nlávšsteve v zime u svojej priateľky a k jedlu im podávala uhorkový šalát. Len toľko vieme, že uhroky mala nastrúhané v päť litrovom pohári a ako šalát ich pripravila keď potrebovala. Bohužiaľ priateľka už nežije a nikdy sme sa nedozvedeli ako to robila. Ak niekto viete poraďte.Dakujem.


  • evia, 9. septembra 2010 o 07:55
    Ja uhorky mrazím a potom v zime iba nechám voľne rozmraziť a dochutím klasickým nálevom, soľ, cukor, ocot, cesnak a navrch trochu mletej papriky. Sterilizovaný uhorkový šalát som robila tiež, ale asi som zle vysterilizovala, lebo uhorky som mala mäkké, takže odvtedy iba mrazím.


  • esi, 9. septembra 2010 o 09:24
    ja som uhorky taktiež zmrazovala, ale nebola som spokojná.Boli nejaké mäkké a akoby mazľavé. Ak dáte dobrý osvedčený recept aj ja sa poteším.


  • esi, 9. septembra 2010 o 09:25
    Čítala som vyjadrenie odborníkov, ktorí tvrdia, že zelenina, ktorá má veľa vody sa nedoporučuje zmrazovať.


  • mamina2, 9. septembra 2010 o 09:32
    ani ja neviem preco vegeta ,ja davam tu bez glutamanu ale iba 2 čl...robieva sa to aj bez supania ale to tie skorsie...


  • marca, 9. septembra 2010 o 09:35
    ja robim podobne, len pridam ešte nastruhanú mrkvu na tenké kolieska. Pokrajanú zeleninu posolim , necham asi hod. zmäknuť , potom trochu vytlačim pustenú šťavu, dam do pohárov a zalievam sladkokyslým precedeným nálevom ako na uhorky ( zo zelka, deka a pod.). Potom klasicky zasterilizujem. Je to dobré.


  • samanka, 9. septembra 2010 o 09:48
    @esi tiež som zmrazovala uhorky na šalát, postrúhané, nevyžmýkané, len jemne scedené. Po rozmrazení boli dobré, ale musia to byť mladé uhorky, keď nastrúhaš veľké a staršie, po rozmrazení majú chuť ako, s prepáčením, vecheť (ešte som nekoštovala vecheť, ale tak nejako si jeho chuť predstavujem.)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • andula1964, 9. septembra 2010 o 11:25
    uhorky na šalát zmrazujem,musia byť nastruhané hrubšie ako aj na tento zaváraný šalát i ten robim,no manželovi tam vadi tá vegeta,no aj tak som ho narobila,detom chutí a on nech sa prispôsobí :D


  • zitar, 9. septembra 2010 o 13:06
    presne ako@andula1964 , uhorky na mrazenie musia byť nakrájané trošku hrubšie, ja ich mrazím roky a zatiaľ sme vechte nejedli, cha, cha, cha. Jáj, a ešte je dôležité ich hneď ukladať do mraziaku, aby nepúšťali veľa šťavy. Môj muž strúha, ja hneď balím do sáčkov a ukladám do mrazničky.


  • torticka, 9. septembra 2010 o 13:21
    Aj ja som dala do mraziaka uhorky s cibuľou. A mala som ich ako s prepáčením vecheť. Ale boli nakrájané na tenko. Skúsim ich nakrájať na hrubšie.


  • evanaaa, 9. septembra 2010 o 17:07
    Zmrazila by som aj ja, ale to by som musela mať ešte jednu mrazničku. A ďalšia nevýhoda je, že je to časovo obmedzené, veď treba aj odmrazovať a potom čo s tým.


  • alona, 10. septembra 2010 o 21:05
    vyzera to velmi dobre musím skúsit


  • nadena, 17. septembra 2010 o 10:39
    na takyto recept som dlho cakala dakujem



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist