UFO (fotorecept)
Autor receptu: jody
alebo - neindetifikovaný famózny objekt... :-) Toto je spomienka na koniec leta.
15 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Ufá, čiže patizóny prekrojíme po šírke na polovicu. Boli mladé, priamo zo záhrady a teda som ich nešúpala.
- Lyžičkou vydlabeme stred a ešte kúsok okolo, aby nám zostali patizónové misky.
- Takéto. :-)
- Vydlabaný stred nasekáme nadrobno, alebo pomelieme.
- Zmiešame s mletým mäsom, postrúhaným syrom, cibuľou, cesnakom, vňaťou a koreninami. Posolíme, pridáme vajíčka a na zahustenie strúhanku.
- Naplníme ufá a šupneme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- TIP: ak Vám zostane zmes, na večeru si z nej vypražte malé placičky a podávajte s kopu zeleniny.
- Malé zemiačky namočíme na chvíľu do vody, nešúpeme, len oškrabkáme špinu.
- Zemiaky poutierame, vysypeme na plech s papierom na pečenie, posolíme, pofŕkame olejom a pečieme spolu s ufami.
- Keď sú zemiaky takmer upečené, na plechu ich trochu popučíme, pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a ešte dáme zapiecť.
- Nakoniec ich posypeme zelerovou vňaťou.
- A poďme na omáčku. Do rozpusteného plátka masla dáme popražiť 2 - 3 lyžice ostrej horčice.
- Zalejeme vodou, prihustíme škrobom a pridáme ešte trochu pažítky.
- Naložíme zemiačky, prilejem omáčku a k tomu šupneme trojuholník z ufa. Prajem dobrú chuť! :-)