Tvarohový krémeš

olickaOlicka, recept pridal: 28. októbra 2010 15:20Ďalšie jeho recepty

od mojej svokry, priprava spolu s hotovou mnamkou trva do pol hodinky a chuti naozaj naozaj kazdemu!

Suroviny

30
porcií
5
minút
príprava
22
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Tvarohovy kremes:500g tvaroh,500ml mlieko,100ml olej,3 zltky,8pl praskovy cukor,1 vanilinovy cukor,2 Zlate klasy,listkove cesto.Vsetko zmiesat.Listkove cesto rozvalkat a ulozit na plech,trosku zdvihnut okraje.Na to vyliat zmes,dat na 180 do teplovzdusnej, 18min.Vybrat,potriet snehom z bielkov+4cl prask.cukru,strcit naspat a piect este cca 4min.Cele aj s upecenim do pol hodky.Bru chut:-))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamina2, 28. októbra 2010 o 16:14
    to vyskusam, tvarohove zakusky lubime a tento budeme lubit asi tiez :) ukladam


  • mamina2, 28. októbra 2010 o 16:15
    a otazka,aj to zakryjeme tym listkovym cestom,ze?? ci??


  • tothka, 28. októbra 2010 o 20:59
    @mamina2 nie, listkove cesto ide len na dno plechu, vlastne si z neho v plechu vytvoríš takú vaničku, do ktorej potom vleješ mlieko s tvarohom a zlatými klasmi a cukrom. Môžeš pridať aj hrozienka, sú fajn. Takto to dáš piecť do rúry a keď už je to ztuhnuté, potom pridáš natúto hmotu vyšľahaný sneh s cukrom a ešte necháš trošku zapiecť.
    My tento koláč voláme "uplakaný" pretože na snehu sa po odstátí vytvoria také tekuté slzičky.


  • tothka, 28. októbra 2010 o 21:06
    @mamina 2 prepáč, zabudla som dodať, že v tom mlieku sú samozrejme aj tie 3 žltka. Dúfam že som ti trošku pomohla. Koláč je skutočne veľmi chutný a rýchlo hotový.


  • klaura, 28. októbra 2010 o 22:29
    mám tu veľmi podobný recept "tvarohové rezy", namiesto lístkového cesta je kakaové vaľkané cesto. A ten je veľmi dobrý ... skúsim aj podľa teba ...


  • emica, 29. októbra 2010 o 13:15
    jednoduchy zaujimavy vyskusame pisem si do kk


  • mochta, 29. októbra 2010 o 17:35
    Poznám, je super.


  • evanaaa, 31. októbra 2010 o 17:23
    Robila som ho asi dva krát, je výborný, ale na väčší plech treba dať aj viacej toho tvarohu, alebo použiť menší plech, nieklasickú veľkosť.


  • marianne69, 1. novembra 2010 o 08:59
    Vyskusam aj ja ,je jednoduchy urcite dobry.


  • anene, 6. novembra 2010 o 18:51
    potrebovala som rýchly recpt ďakujem, koláč upečený, len som myslela, že lístkové cesto bude viac chrumkavené



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist