Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept)

Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept)
Foto: johanesa
johanesaJohanesa, recept pridal: 31. októbra 2011 20:24Ďalšie jeho recepty

Veľmi mi chutí tento koláč pretože sa tam nachádza hlavne tvaroh a lístkové cesto... :-)

Suroviny

30
porcií
18
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Na plech si pripravíme vyvaľkané lístkové cesto.
Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 1

2

Všetky ingrediencie vymiešame okrem bielkov ktoré nám zostanú z 5 vaj. žĺtkov vymiešané ingrediencie nalejeme na plech...lievame pomaly hlavne do hlbokého plechu je to dosť riedke.
Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 2

3

Zatiaľ čo sa nám to pečie si vymiešame sneh z 5 bielkov a k tomu pridáme 4 PL kryšt. cukru. Na upečený koláč vylejeme vyšľahaný sneh z bielkov....Dáme to späť už len do vyhriatej rúry...(aby sa ten sneh akoby upiekol).
Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 3

4

Upečený koláč necháme stuhnúť aspoň na 12 hod najlepšie cez noc.
Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rija, 31. októbra 2011 o 21:43
    zaujímavý recept, vyskúšam...


  • sora2, 1. novembra 2011 o 04:46
    aj ja


  • elicirka, 1. novembra 2011 o 07:14
    ja mam tento recept trosku iný a je perfektný listkove cesto rozvalkame a na plech ho dame tak aby aj tie okraje boli zatiahnute potom dame pol. litra mlieka,2 kocky tvaroh tj500g.4 zltka,1cukor vanilkovy,1 zlatyklas,12 az15gpraskovy cukor vsetko zmiesat vyliat na listkove cesto dat upiect a ked uz je upeceny do zlatista dame sneh zo 4 bielka a 4 lyz.krystal cukor a dame dopiect sneh tiez do zlatista a hned ho jeme najlepsi je cerstvy a ziadne ze az po 12 hodinach skuste a neviem naco tam ide ten olej dobru chut


  • 1vlasticka, 1. novembra 2011 o 08:59
    ja tiez poznam tento recept ale bez oleja je dobry


  • 3sandra3, 1. novembra 2011 o 09:35
    tiež vyskúšam


  • johanesa, 1. novembra 2011 o 09:43
    Nechávam to odstáť preto že keďže "plnka" je veľmi riedka nedá sa to jesť hneď po vybratí ale keďže vy máte trošku iný recept tak sa to môže jesť asi hneď ale podľa môjho receptu by sa to hneď nedalo krájať...


  • maladada, 1. novembra 2011 o 10:55
    Výborný koláčik, ale poznám to s trocha iným cestom:))


  • evanaaa, 1. novembra 2011 o 17:34
    Robila som ho asi trikrát, ale pol kg tvarohu,ako bolo v pôvodno, recepte sa mi zdalo málo. dala som tri, asi záleží aj na veľkosti plechu, olej som nedala, asi sa tie rcp trochu líšia množstvom surovín , ale tiež sa nemusel dlho nechať odstáť, len do vychladnutia, ale aj na druhý deň je dobrý, viac stuhnutý. Musím sa podívať na môj recept.


  • marta5, 1. novembra 2011 o 17:36
    Dakujem,iste vykúšam


  • krasnameginka, 1. novembra 2011 o 20:54
    vyskúšam ho najprv a potom sa ozvem!


  • cchikung, 2. novembra 2011 o 06:55
    Určite je výborný teplý a aj na druhý deň.Každý trocha iný.Ja mám najradšej čerstvé. Na druhý deň je to akoby trocha zmrzlinové.


  • tothka, 2. novembra 2011 o 09:56
    Tiež poznám tento recept vo forme bez oleja a zo 4 vajec ako @elicirka
    robila som ho v nedeľu pre navštevu, ktorá ho má veľmi rada, dá sa jesť hneď, ako trošku vychladne a je vynikajúci. Skúsim aj túto verziu, aspoň budem môcť porovnať.


  • cchikung, 2. novembra 2011 o 13:20
    Mám dojem,že je to riedke v tomto recepte preto,že je tu 3/4 litra mlieka a elicirka píše len pol litra a tak skúsim jej verziu a bez oleja.Práve sa na to chystám a dúfam,že ho budeme môcť konzumovať hneď.


  • johanesa, 2. novembra 2011 o 16:39
    Aj ja si myslím že je to riedke ale iný recept som nepoznala až tu ten čo píšete vyskúšam ....


  • cica2, 3. novembra 2011 o 16:38
    tento koláč poznám, je naozaj výborný @johanesa si šikovná a vitaj medzi nami:))


  • elicirka, 5. novembra 2011 o 17:28
    skúste je perfektný rýchly a hned sa je a davam plech klasicky žiadny menší ani stredný normálny a este ta plnka je riedsa ale zlaty klas ju zahusti


  • cchikung, 11. novembra 2011 o 13:05
    Koláč bol fantastický,robila som z 3/4 litra mlieka podľa johanesy,ale dala som 1,5 zlatého klasu a mohla som ho krájať hneď.Rodina bola v nemom úžase a teraz im ho vypekám dosť často.


  • marcy, 11. novembra 2011 o 13:20
    prehliadla som tento receptík,ktorý ma zaujal,si odvážna :) máš moje sympatie....teším sa na ďalšiu Tvoju tvorbu



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist