Tvarohovo–kôprové lievance so špargľou

Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 23. apríla 2010
Tvarohovo–kôprové lievance so špargľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks
400 g
 podľa chuti
0,4 g
120 g
8 dl
20 g
8 ks
8 plátkov
8 strúčikov
4 dl
4 čl




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka nasypeme droždie, potom pridáme múku, vajcia, tvaroh, kôpor, drvený cesnak, soľ a vymiešame cesto podobné palacinkovému. Na teplom mieste necháme 15 minút vykysnúť. Na oleji pečieme vo forme toliarov.

  2. 2

    Očistené špargle dáme do vriacej osolenej vody a varíme 3 minúty. Uvarené špargle necháme odkvapkať. V panvici roztopíme maslo a všetky strany šparglí upečieme, potom ich umiestnime na slaninu a zrolujeme. Potom dáme späť do panvice a na masle opekáme.

  3. 3

    Do jogurtu vmiešame cukor, cesnak, korenie a týmto prelivom prelejeme lievance.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia