Tvarohové rezy

Tvarohové rezy
Foto: siskam
siskamSiskam, recept pridal: 21. decembra 2012 20:00Ďalšie jeho recepty

Tento recept som dostala od bývalej kolegyne. Je veľmi starý a robím ho často, pretože je veľmi chutný a zatiaľ skoro každý kto ho ochutnal si pýtal recept. Je tu veľa receptov na tvarohové koláče, ale možno niekomu príde vhod aj tento.

Suroviny

25
minút
príprava
45
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme odpočívať v chlade. Zatiaľ si pripravíme kašu do plnky.

2

V 2 dcl mlieka rozhabarkujeme 3 žĺtky, pridáme 1 lyžicu hlad. múky, vanilkový cukor a 4-5 PL kryštál. cukru /podľa chuti/. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.
Tvarohové rezy - obrázok 2

3

Cesto rozdelíme na 2 polovice. Rozvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Je dosť krehké a ťažko sa dáva na valček, tak to robím týmto jednoduchým spôsobom. Zrolujem ho na doske a preložím na plech.
Tvarohové rezy - obrázok 3

4

Asi takto. Na plechu ho jednoducho odrolujem. /No ten výraz teda nič moc, ale dúfam to pochopíte/.
Tvarohové rezy - obrázok 4

5

Vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov.
Tvarohové rezy - obrázok 5

6

Do vychladnutej kaše pridáme 1/2 kg tvarohu a sneh z bielkov. Do týchto rezov nedávam hrozienka, ale samozrejme môžete si ich pridať.
Tvarohové rezy - obrázok 6

7

Na vyvaľkané cesto na plechu, navrstvíme a rozotrieme tvarohovú plnku.
Tvarohové rezy - obrázok 7

8

Zakryjeme druhým plátom cesta a popicháme vidličkou. Koláč ničím nepotierame.
Tvarohové rezy - obrázok 8

9

Ja som ho piekla v teplovzdušnej rúre pri 170oC asi 45 min.
Tvarohové rezy - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • paeva, 21. decembra 2012 o 20:25
    samozrejme, že viem, čo je zrolovať aj odrolovať, je to fešák zákusok, vyzerá to tak, že by som ho aj ja mohla urobiť. ukladám


  • violetacamorova, 21. decembra 2012 o 20:41
    Pekny zakusok a tvarohove su vzdy dobre.


  • izabella929, 21. decembra 2012 o 20:48
    super vyzerá tvoj tvarohový rez.-)


  • 3sandra3, 21. decembra 2012 o 20:59
    super koláčik,,, ale dopíš si do rozpisu tvarohovej plnky tie 4 bielka. Tie tam vypadli.


  • honestka, 21. decembra 2012 o 21:37
    tvarohove su neodmyslitelne tiez, a hlavne, ak si ten tvaroh urobim sama doma.
    Vyborny kolacik, Pekne Vianoce.


  • siskam, 21. decembra 2012 o 22:26
    @3sandra3 ďakujem za upozornenie, máš pravdu tie biela tam naozaj nie sú uvedené, len netuším akom ich tam teraz vložím. Vo vkladaní receptov som ešte nováčik. Ďakuje všetkým za komentáre a tiež prajem krásne Vianoce.


  • siskam, 21. decembra 2012 o 22:31
    No sláva, už som na to prišla. Ešte raz vďaka @3sandra3 a už si dám nabudúce bacha.


  • miamia, 21. decembra 2012 o 22:58
    Mňamikové...ukladám do kk :)


  • mamatata2, 22. decembra 2012 o 10:27
    Úžasný recept, určite vyskúšam.


  • siskam, 22. decembra 2012 o 14:39
    Budem rada, keď ich niekto vyskúša. Sú krehké, úplne sa rozplývajú v ústach. Zo všetkých tvarohových, ktoré robievam ich mám najradšej.


  • 3sandra3, 22. decembra 2012 o 17:08
    no vidíš,, si šikulka,,,, tvarohové u nás sú v obľube, takže budu na Nový rok... na Vianoce už mám veci pripravené. :-)


  • salinka, 22. decembra 2012 o 21:49
    Poobdivovane, ulozene:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist