Tvarohové rezy

Tvarohové rezy
Foto: siskam
siskamSiskam, recept pridal: 21. decembra 2012 20:00Ďalšie jeho recepty

Tento recept som dostala od bývalej kolegyne. Je veľmi starý a robím ho často, pretože je veľmi chutný a zatiaľ skoro každý kto ho ochutnal si pýtal recept. Je tu veľa receptov na tvarohové koláče, ale možno niekomu príde vhod aj tento.

Suroviny

25
minút
príprava
45
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme odpočívať v chlade. Zatiaľ si pripravíme kašu do plnky.

2

V 2 dcl mlieka rozhabarkujeme 3 žĺtky, pridáme 1 lyžicu hlad. múky, vanilkový cukor a 4-5 PL kryštál. cukru /podľa chuti/. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.
Tvarohové rezy - obrázok 2

3

Cesto rozdelíme na 2 polovice. Rozvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Je dosť krehké a ťažko sa dáva na valček, tak to robím týmto jednoduchým spôsobom. Zrolujem ho na doske a preložím na plech.
Tvarohové rezy - obrázok 3

4

Asi takto. Na plechu ho jednoducho odrolujem. /No ten výraz teda nič moc, ale dúfam to pochopíte/.
Tvarohové rezy - obrázok 4

5

Vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov.
Tvarohové rezy - obrázok 5

6

Do vychladnutej kaše pridáme 1/2 kg tvarohu a sneh z bielkov. Do týchto rezov nedávam hrozienka, ale samozrejme môžete si ich pridať.
Tvarohové rezy - obrázok 6

7

Na vyvaľkané cesto na plechu, navrstvíme a rozotrieme tvarohovú plnku.
Tvarohové rezy - obrázok 7

8

Zakryjeme druhým plátom cesta a popicháme vidličkou. Koláč ničím nepotierame.
Tvarohové rezy - obrázok 8

9

Ja som ho piekla v teplovzdušnej rúre pri 170oC asi 45 min.
Tvarohové rezy - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • paeva, 21. decembra 2012 o 20:25
    samozrejme, že viem, čo je zrolovať aj odrolovať, je to fešák zákusok, vyzerá to tak, že by som ho aj ja mohla urobiť. ukladám


  • violetacamorova, 21. decembra 2012 o 20:41
    Pekny zakusok a tvarohove su vzdy dobre.


  • izabella929, 21. decembra 2012 o 20:48
    super vyzerá tvoj tvarohový rez.-)


  • 3sandra3, 21. decembra 2012 o 20:59
    super koláčik,,, ale dopíš si do rozpisu tvarohovej plnky tie 4 bielka. Tie tam vypadli.


  • honestka, 21. decembra 2012 o 21:37
    tvarohove su neodmyslitelne tiez, a hlavne, ak si ten tvaroh urobim sama doma.
    Vyborny kolacik, Pekne Vianoce.


  • siskam, 21. decembra 2012 o 22:26
    @3sandra3 ďakujem za upozornenie, máš pravdu tie biela tam naozaj nie sú uvedené, len netuším akom ich tam teraz vložím. Vo vkladaní receptov som ešte nováčik. Ďakuje všetkým za komentáre a tiež prajem krásne Vianoce.


  • siskam, 21. decembra 2012 o 22:31
    No sláva, už som na to prišla. Ešte raz vďaka @3sandra3 a už si dám nabudúce bacha.


  • miamia, 21. decembra 2012 o 22:58
    Mňamikové...ukladám do kk :)


  • mamatata2, 22. decembra 2012 o 10:27
    Úžasný recept, určite vyskúšam.


  • siskam, 22. decembra 2012 o 14:39
    Budem rada, keď ich niekto vyskúša. Sú krehké, úplne sa rozplývajú v ústach. Zo všetkých tvarohových, ktoré robievam ich mám najradšej.


  • 3sandra3, 22. decembra 2012 o 17:08
    no vidíš,, si šikulka,,,, tvarohové u nás sú v obľube, takže budu na Nový rok... na Vianoce už mám veci pripravené. :-)


  • salinka, 22. decembra 2012 o 21:49
    Poobdivovane, ulozene:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist