Trojuholníky s tvarohovou plnkou

Silvia Vargová
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 1. júna 2015
Trojuholníky s tvarohovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
100 g
750 g
800 g
150 g
1 PL
1 PL
10 plátkov




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a upečieme. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý plát.

  2. 2

    Krém: Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať, jahody umyjeme a očistíme. Polovicu jahôd rozmixujeme a zmiešame s tvarohom, cukrom, citrónovou kôrou a so šťavou. Dôkladne premiešame.

  3. 3

    Zo želatíny zlejeme vodu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli, vlejeme ju do tvarohovo-jahodovej zmesi, nakoniec zamiešame zvyšné pokrájané jahody.

  4. 4

    Spodný plát po vychladnutí natrieme rozpustenou čokoládou, necháme stuhnúť a navrstvíme na ňu jahodovú zmes. Dáme do chladu stuhnúť.

  5. 5

    Vrchný plát pokrájame na trojuholníky alebo iné tvary a uložíme ich na tuhnúci krém. Nakoniec posypeme cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia