Trojuholníky s tvarohovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a upečieme. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý plát.
  2. Krém: Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať, jahody umyjeme a očistíme. Polovicu jahôd rozmixujeme a zmiešame s tvarohom, cukrom, citrónovou kôrou a so šťavou. Dôkladne premiešame.
  3. Zo želatíny zlejeme vodu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli, vlejeme ju do tvarohovo-jahodovej zmesi, nakoniec zamiešame zvyšné pokrájané jahody.
  4. Spodný plát po vychladnutí natrieme rozpustenou čokoládou, necháme stuhnúť a navrstvíme na ňu jahodovú zmes. Dáme do chladu stuhnúť.
  5. Vrchný plát pokrájame na trojuholníky alebo iné tvary a uložíme ich na tuhnúci krém. Nakoniec posypeme cukrom.