Trojuholníky s tvarohovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť
rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, pomocou valčeka
prenesieme na plech, popicháme vidličkou, vložíme
do vyhriatej rúry na 200 °C a upečieme. Rovnakým
spôsobom upečieme aj druhý plát.
- Krém: Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať,
jahody umyjeme a očistíme. Polovicu jahôd rozmixujeme
a zmiešame s tvarohom, cukrom, citrónovou
kôrou a so šťavou. Dôkladne premiešame.
- Zo želatíny zlejeme vodu a rozpustíme ju vo
vodnom kúpeli, vlejeme ju do tvarohovo-jahodovej
zmesi, nakoniec zamiešame zvyšné pokrájané
jahody.
- Spodný plát po vychladnutí natrieme rozpustenou
čokoládou, necháme stuhnúť a navrstvíme na
ňu jahodovú zmes. Dáme do chladu stuhnúť.
- Vrchný plát pokrájame na trojuholníky alebo
iné tvary a uložíme ich na tuhnúci krém. Nakoniec
posypeme cukrom.
|