Treskokoláč (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
Nechala som sa inšpirovať českým časopisom Kuchyně, ale samozrejme som si ho nakoniec spravila podľa seba :)
6-8 porcií |
35 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si základné suroviny. Tresku umyjeme a nakrájame na kocky. Rožky alebo toastový chlieb tiež nakrájame na kocky. Cibuľku najemno, cesnak na plátky.
- Vyšľaháme 4 vajíčka a pridáme ich ku rožkom
- ďalej pridávame nakrájanú tresku
- cibuľku, cesnak, obe smotany,
- bylinky, soľ, korenie
- a všetko spolu dobre premiešame a dáme do chladničky odležať.
- Zatiaľ si vymastíme a vysypeme tortovú formu. Lístkové cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme do tvaru formy. Jeden plát väčší, aby sme mohli vyložiť aj kraje formy.
- Na cesto navrstvíme masu z chladničky,
- okraje prevísajúceho cesta založíme na masu a zakryjeme druhým plátom lístkového cesta.
- Zvyšné cesto môžeme povykrajovať a ozdobiť vrch koláča. Celý koláčik potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Dáme do trúby na 180 stupňov, minimálne na 45 minút. Môžeme podávať teplé, ale aj studené.
- A prajem dobrú chuť :)