Treska v majonéze

Treska v majonéze
Foto: butcher
butcherButcher, recept pridal: 25. apríla 2010 11:48Ďalšie jeho recepty

tu je jeden recept pre tých, ktorý majú radi tresku a nemôžu si ju dopriať, lebo nežijú na Slovensku.

Suroviny

15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

vodu a ocot pomiešame, malo by to byť v pomere 1:3. v tejto kyslej vode povaríme tresku tak 15 min. odstavíme a necháme vo vode do druhého dňa.

2

očistenú mrkvu nastrúhame na jemnom struháku (na tom syrovom), takisto nastrúhame uhorky, cibuľu nakrájame nadrobno a toto všetko dvakrát prelejeme vriacou vodou.

3

z tresky vytlačíme všetku vodu, rozdrolíme ju na drobno, takisto vytlačíme vodu zo zeleniny a všetko premiešame. pridáme horčicu, korenie, soľ a premiešame. nakoniec pridáme majonézu podľa potreby.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 2010, 25. apríla 2010 o 15:16
    butcher
    Ja ti odpoviem a odlozim, lebo na Slovensku sa asi cuduju ze taka samozrejmost ako treska moze dakomu chybat.Mi sme experimentovali s barz cim naposledy to bol zralok.Skor to bol dobry rybaci salat ale treska nam nevysla.
    Dik


  • honestka, 25. apríla 2010 o 16:20
    ja sama robim velmi dobru tresku, priatelia ktori chodia do domova hovoria, ze je na nerozoznanie.
    troska mi trvalo najst tu spravny pomer veci a robime si ju hocikedy, hoci tu je velmi popularny a oblubeny podobny majonezovy slat z tuny z konzervy, nas treskovy je predsa len ina mnamka...


  • michsamant, 25. apríla 2010 o 17:10
    ako sa povie treska anglicky? a honestka pridaj aj tvoj recept, dakujem


  • verka1, 25. apríla 2010 o 17:42
    Ja som sa tiež mimo domu snažila spraviť tresku a bol z toho vždy rybací šalát, ako vraví 2010. Aj som sa pídila po recepte z Ryby ale nedopátrala som sa. Asi výrobné tajomstvo


  • kimlo, 25. apríla 2010 o 18:42
    Skúste tú moju, tá je tiež dobrá..


  • zdezda, 26. apríla 2010 o 11:22
    nakoľlo pochádzam z rodiny "tichých bláznov", mali sme veľakrát rýb plný mrazák a tak som tento recept vyskúšala z kapra, ostrieža aj zo šťuky, chutil trošku inak, bol jemnejší a tiež výýýborný:-)))


  • dry, 26. apríla 2010 o 19:40
    Len tresku od KORO z RS neochutnajte, to sa nedá jesť.


  • ches, 27. apríla 2010 o 17:54
    Original treska s Ryby sa robila bez mrkvy a z morskych ryb.
    TERAZ JU NA SLOVENSKU NAHRADILI SO SLADKOVODNYCH RYB , CO SA NEDA ANI JEST.MYSLIM SI , ZE TAM JE VSETOK ODPAD. UZ DLHE ROKY SI TIEZ ROBIM TRESKU SAMA ALE BEZ MRKVY.


  • butcher, 27. apríla 2010 o 19:42
    no keď som ja bol na Slovensku, kúpil som si tresku a celá išla do koša. bol to fakt humus. a mrkva tam rozhodne patrí. veľmi vhodne dopĺňa celý šalát.


  • filthik6969, 5. mája 2010 o 15:14
    dakujem velmi pekne za recept ;) nikdy by ma to sameho nenapadlo.... ;) a zivot bez tresky???? Grazie


  • kaval, 6. novembra 2010 o 16:29
    michsamant: Treska sa povie po anglicky cod, codfish, to je treska obyčajná, coalfish je treska tmavá, je ešte viac druhov, treska pollak - pollack, treska škvrnitá - haddocks


  • horvatocka, 15. januára 2011 o 01:27
    tresku som včera spravila, výborná.


  • lenius, 14. februára 2011 o 17:10
    uz viem, co bude zajtra na veceru... juj uz sa mi slinky zbiehaju :) treskaaa...chybas mi :(


  • hubata, 13. augusta 2011 o 23:10
    Mala som rybárov a teda tresku som robila: do osolenej vody som dala aj bobkový list - ten robí dobrú vôňu rybe. Ale uhorky a mrkva tam vôbec nejdú. Namiesto majonézy som dávala hustú kyslú smotanu, lenže takú asi nekúpite ako bola voľakedy, takže by som tú majonézu aspoň zriedila kyslou smotanou. Neviem či aj varený ocot nemá inú chuť ako surový - ale to už je vec názoru.

    No a potom chýba už len bosniak a kofola.


  • 2010, 13. augusta 2011 o 23:29
    Tu ste ma inspirovali idem na trh kupit rybu, bude to zase len rybaci salat -skoro treska , ale bude tam aspon tolko masa ako v luxusnej verzii.


  • butcher, 15. augusta 2011 o 20:46
    no mrkva a uhorka tam rozhodne idu, ja neviem co ty povazujes za tresku v majoneze, ked tam davas smotanu, tak sa to asi nemoze volat treska v majoneze. a ked si mala doma rybarov, tak to by som chcel vediet kde na zahori chytis tresku.


  • dadisch, 10. januára 2012 o 14:26
    Vďaka za receptík, treska už sa chladí, my sme ju urobili z ryby, čo sa volá bonito listado, je to čeľaď tuniakovitá. Hlavu a zadnú časť sme uvarili na tresku, stredok sme nakrájali na podkovičky a máme to na smaženie na grile. JA Do každého majonézového šalátu pridávam malý kúsok nastrúhaného jabĺčka. V šaláte ho neucítite, ale pridá veľmi dobrú chuť. Nakoniec som tam ešte pridala šťavu z citróna, lebo sa mi to ešte zdalo málo kyslasté. Inak, fantastický recept!


  • pn, 12. januára 2012 o 18:44
    @butcher ,už sa mi slinky zbiehaju!!!!dala by som si taku dobru tresku,dakujem za recept!!tu v Chorvatsku robia tresku(tu sa vola bakalar)ale z udenej tresky ale je to strasne huste(skor ako neaka pomazanka)inac je tiez dobra-tiez ju lubim ale viac lubim taky dobry treskovy šalat!!!!urcite tvoj vyskušam!!! :)


  • photostudio99, 15. decembra 2013 o 20:58
    prave mi kamos z Viedne pisal ze si bol kupit v Petrzalke kilo tresky a nejaky feferonovy salat ku tomu a ja hned hladam recept tu na to a citama vcela veci sa mi nezda ako si ja pametam tresku salat iste tam nejde nic ine okrem majonezy rybu to mam po ruke kazdy den vola sa tu v USA Cod vislovuje sa to Kod skusim to aj ja ved je to tak jednoduche urobit dam vediet neskorej ako som dopadol a z foto :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist