Treska na masle so zázvorom a cesnakom

Autor receptu: izabella929

Dnešný krásny slniečkový deň som odľahčila skvelou ľahkou rybkou, ktorú som opiekla na masle..na tresku som okrem korenín nastrúhala aj čerstvý zázvor s cesnakom..veľmi chutné..

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tresku som na niekoľko hodín namočila do mlieka..na panvicu som dala roztopiť maslo..keď bolo maslo rozohriate, položila som na maslo tresku..jednu stranu som osolila, okorenila, posypala štipkou papriky a nastrúhala som zázvor aj cesnak..nechala som tresku pomaly opekať na slabšom plameni..potom som ju obrátila a tak isto som ju osolila, okorenila, nastrúhala zázvor aj cesnak..keď bola z oboch strán opečená, vybrala som ju, uložila na taniere..zeleninu, mrkvu, kaleráb a zeler som pokrájala a uvarila vo vode, do ktorej som dala bobkový list,celú chilli papričku,bobkový list, koliesko zázvoru a kúsok cesnaku..uvarenú zeleninu som vybrala , scedila, pokrájala na malé kocky a dala som ju na panvicu opiecť, kde som pripravovala tresku..uvarila som zemiaky pokrájané na kocky..na taniere som uložila zemiaky na ne som položila plátky tresky a vedľa nich som uložila dusenú zeleninu ako prílohu..vrch som posypala jarnou cibuľkou a poliala výborným maslovým výpekom...dobrú chuť..