Treska na masle so zázvorom a cesnakom
Autor receptu: izabella929
Dnešný krásny slniečkový deň som odľahčila skvelou ľahkou rybkou, ktorú som opiekla na masle..na tresku som okrem korenín nastrúhala aj čerstvý zázvor s cesnakom..veľmi chutné..
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tresku som na niekoľko hodín namočila do mlieka..na panvicu som dala roztopiť maslo..keď bolo maslo rozohriate, položila som na maslo tresku..jednu stranu som osolila, okorenila, posypala štipkou papriky a nastrúhala som zázvor aj cesnak..nechala som tresku pomaly opekať na slabšom plameni..potom som ju obrátila a tak isto som ju osolila, okorenila, nastrúhala zázvor aj cesnak..keď bola z oboch strán opečená, vybrala som ju, uložila na taniere..zeleninu, mrkvu, kaleráb a zeler som pokrájala a uvarila vo vode, do ktorej som dala bobkový list,celú chilli papričku,bobkový list, koliesko zázvoru a kúsok cesnaku..uvarenú zeleninu som vybrala , scedila, pokrájala na malé kocky a dala som ju na panvicu opiecť, kde som pripravovala tresku..uvarila som zemiaky pokrájané na kocky..na taniere som uložila zemiaky na ne som položila plátky tresky a vedľa nich som uložila dusenú zeleninu ako prílohu..vrch som posypala jarnou cibuľkou a poliala výborným maslovým výpekom...dobrú chuť..