Trasená torta s parížsky krémom

domci4 - fotkadomci4, 22. apríla 2012
Trasená torta s parížsky krémom
Foto: domci4

Túto tortu som robila ocinovi na narodeniny... Mala byť pôvodne s bielym krémom, ale kto by neodolal čokoláde, že? :) Inšpirácia odtiaľto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46625

Suroviny

 (podľa seba)
náplň:
2 ks
2 ks
2 ks
2 ks
2 balíčky
na vrch:
200 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred si spravíme krém na vrch. Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a čokoládu. Na malo ohni varíme, až kym sa čokoláda nerozupustí, ale nesmie to prevrieť. Dáme do chladu a na ďalší deň vyšľaháme...

    Trasená torta s parížsky krémom - obrázok 1
  2. 2

    Do nádoby(ktorá idem dobre uzavrieť)dáme smotany na šľahanie, mandarinky aj so šťavou, stužovače a pudingy. Hrkáme až do zhustnutia :)(môžeme potom dochutiť ešte cukrom) Dáme na korpus a okolo neho pekne poukladáme piškoty(tie moje neriešte, sú moc dlhé, nabudúce budeme vedieť-malo by to byť plné až po povrch) :)... Zatiahneme stuhou a dáme do chladu na chvíľku. Vyberieme a dáme parížsku šľahačku. Môžeme ozdobiť ľubovoľným ovocím :) Nabudúce to bude už lepšie :) nevedela som ako majú byť dlhé tie piškoty, ale tak som sa hnevala, najprv mi to tam nedržalo :)

    Trasená torta s parížsky krémom - obrázok 2

Diskusia k receptu

zuzuu10
Tiež som 100% za čokoládový krém proti bielemu:) A že piškóty sú dlhšie - nepodstatné, lebo podľa surovín je torta tak výborná, že to nikto riešiť nebude :)
torticka
Tie piškóty musia byť dlhé, ináč by torta nebola taká krásna a chutná. Ale ak Ti vadí dĺžka piškót, tak tortu pošli tortičke, ona ju spapá.
simca22
Podľa mňa je lepšie keď sú piškóty dlhšie, pôsobí to super dojmom, no a keď sa k tomu pripočíta tá chuť... MŇAM!
tatranka
@domci4 jediné konštatovanie odo mňa,že si veľmi šikovné,mladé žieňa.Má tu kopec dobrých receptov.Otec sa určite potešil tvojej tortičke o to viac,že ju robila dcéra z lásky.

izabella929
veľmi zaujímavé a iste aj chutné.-) naviac,urobila si radosť tatkovi.-)šikulka...
franka1
ten puding olé, to je nejaky konkretny puding, ci?
ola111
Pekná,vydarená tortička,si skrátka šikulka:-)
domci4
:) moc Vám ďakujem, že sa Vám to páči a že ste ma zobrali sem medzi seba na Varechu :) sme tu všetci jedna veľká rodina kuchtíkov :)
mataliptak
krásne sa ti vydarila táto tortička , a kvoli piškotam sa netráp ved to vyzerá skvele ani lepšie nemože .... ja tiež robím túto trasenú tortu ale bez tej parížskej šlahačky .... vyskúšam aj takto ved tá šlahačka tam musí byť ako bonbonik ... :-)
nadia56
@domci4 , ty si na mna nezabudla? to si vazim:-) si sikovnica, som rada, ze sa ti tak pekne torticka pre oslavenca vydarila a chutila, skombinovala si oba kremy, muselo to byt vyborne, ja robievam trasenu tortu len z vanilkoveho pudingu, ten si nosim zo slovenska, tu som ho nevidela ani v europskych obchoch, nabuduce si pribalim aj kakaovy, zelam ti vela zdaru pri dalsom vyrabani dobrot:-)
cica2
@domci4 chválim a obdivujem ťa, len tak ďalej a ocinovi dodatočne všetko naj, verím že si mu spravila s tortičkou radosť, vidno že je robená s láskou, si šikovná! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia