Tortička

monulcek - fotkamonulcek, 24. februára 2013
Tortička
Foto: monulcek

Super pochválená torta na oslavy pre tých čo uprednostňujú slané

Suroviny

40 dkg
40 dkg
40 dkg
250 ml
1 konzerva
1 konzerva
5 ks
4 ks
2 krajíčky
3 ks
3 PL
1 ks
5 dkg
5 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    tortovú formu obložte na plátky nakrájanou šunkou a syrom tak, aby vám šunka alebo syr ostali po krajoch "stáť", po nej rozotrite domáci parížsky šalát - šunkový salám, kukurica, hrášok, uhorky, šunková saláma, majonéza, soľ, korenie (možete dať aj tatarskú, vajíčko, ja som nedala)

    Tortička - obrázok 1
  2. 2

    Potom tento postup opakujte aspoň 2-3 krát, kým prídete na vrch formy. Hore ju ozdobte ako chcete.

    Tortička - obrázok 2
  3. 3

    Potom to všetko zalejte želatinou, ale možete to zalievať aj po vrstvách. Ozdobte s hráškom, reďkovkami, vajíčkom, šalátovými listami, chipsami... Ja som to zalievala po vrstvách (neviem či všetky formy pretekajú, moja áno :), takže aby som vedela koľko želatiny mi bude chýbať a tak...) Radšej zalievajte zarobenú želatinu s prevarenou vodou ( osolenú vodu dáte zovrieť, necháte vychladnúť, do vychladnutej vody nasypete želatinu, 10 minút nechať, potom dať na oheň, chvíľku miešať, keď sa želatina rozpustí tak nechať trošku vychladnúť a potom zaliať tortu). Dáte ju do chladničky stuhnúť.

    Tortička - obrázok 3
  4. 4

    Namiesto šľahačky som použila bambino s chrenom, zamiešala som, dala so sáčku. Nič sa nevarí, nič sa nepečie, len dáte do chladničky dobre stuhnúť, aby vám želatina nevytiekla, keď dáte preč bok od formy. Mňam mňam. :)

Diskusia k receptu

radulienka
Veľmi dobrý nápad, robievam misy, ale takto som to nepoznala, vyskúšam, vďaka za inšpiráciu...
evanaaa
Prvý môj pohľad bol - aká pekná torta, ale mala som na mysli sladkú a ono je to naslano, ale pekná je aj tak a pre otecka k narodeninám, iste bol nadšený ňou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia