Torta zatvorená kniha (fotorecept)

Torta zatvorená kniha (fotorecept)
Foto: tkatka
tkatkaTkatka, recept pridal: 29. januára 2012 12:39Ďalšie jeho recepty

Túto tortu som upiekla pre moju svokru.

Suroviny

20
porcií
250
minút
príprava
2x30
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Upečieme korpusy, necháme vychladnúť a obidve prekrojíme vodorovne na polovicu. Z 3 korpusov bude torta a 4 bude punčovina.
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 1

2

Ako krém som zvolila parížsku šľahačku. Deň vopred uvaríme smotanu na šľahanie s čokoládou, potom ju na noc dáme do chladničky dobre vychladiť. Na druhý deň ju vyšľaháme.
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 2

3

Na korpus natrieme trošku krému a...
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 3

4

poukladame nakrájané banány.
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 4

5

Banány zakryjeme krémom...
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 5

6

...a položíme naň ďalší korpus.
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 6

7

Ďalšia vrstva ide tak isto, len som už nemala banány tak som dala nakrájané broskyne.
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 7

8

Z masla a nutelli vyšľaháme krém, natieráme na vrch i boky torty, dáme do chladničky stuhnúť.
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 8

9

Z bielej poťahovky si spravíme bok knihy. Tak dobre to možno nevidno ale na poťahovke sú ryhy, ktoré som robila vtlačením nôža do poťahovky.
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 9

10

Urobíme si punčovinu. Korpus roztrúsíme pridáme ostatné suroviny a vypracujeme punčovinu. Bok torty vytvarujeme punčovinou na zaoblený tvar.
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 10

11

Poťahovú hmotu vyvaľkáme položíme na tortu uhladíme a odrežeme zbytok. Konce zahneme na hor.
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 11

12

Knihu ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)))
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 12

13

Finalný výsledok :)))))
Torta zatvorená kniha (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mataliptak, 29. januára 2012 o 13:34
    teeeeeda pol hodinu som pozerala na tvoju tortu ktorá bola pre krstného tvojho syna :-)))ale aj táto je bombovááá ..... ty máš zlaté rúčky ... nádhera 1*


  • mama2, 29. januára 2012 o 14:10
    Tomu sa hovori sikovna kucharka nadherna kniha a urcite aj chutna


  • 3sandra3, 29. januára 2012 o 14:18
    krásna torta,, máš teda fakt super nápady :-)


  • izabella929, 29. januára 2012 o 14:37
    nádherná...inak sa k tomu ani nedá vyjadriť.-))


  • orchidea, 29. januára 2012 o 14:39
    znovu niečo pekné od teba, tortička musí byť výborná


  • marijanka712, 29. januára 2012 o 14:40
    @tkatka opäť krásné a vystížné - krása - len mi ešte prezrad s čím farbíš poťahovku na hnedú farbu kakaom?


  • tykadielko, 29. januára 2012 o 14:45
    krása...šikulka :-)


  • sladkacokolada, 29. januára 2012 o 15:36
    krásna torta , šikulka


  • ola111, 29. januára 2012 o 15:51
    Tá je krásná,svokra sa musí tešiť takej šikovnej nevestičke,prajem jej
    všetko najlepšie:-)


  • kata50, 29. januára 2012 o 16:06
    Iste má svokra z teba iba samú radosť :-))


  • bejgi, 29. januára 2012 o 18:17
    krásna a ešte aj banánmi, super :)


  • violetacamorova, 29. januára 2012 o 18:26
    Krásna torta a ešte si spojila samé dobré chute, urobila si oslávenkyni určite veľkú radosť!


  • palokuchki, 30. januára 2012 o 02:42
    Velmi pekna torta. Tuto si velmi pekne ozdobila.


  • tkatka, 30. januára 2012 o 09:20
    Ďakujem vám všetkým, svokra sa veľmi tešila :))) Povedali že škoda ju začať :))) Svokra ďakuje za gratuláciu @ola111 , potešila sa veľmi :)))


  • sonulienka, 30. januára 2012 o 10:59
    @tkatka dodatočne aj ja gratulujem Tvojej svokričke určite je šťastná, že má tak šikovnú nevestičku. Prekrásna tortička tak ako všetky Tvoje tortičky.


  • jerica, 30. januára 2012 o 11:09
    pozdravujem svokru,darček ako vyšitý :-) krásna tortička


  • tkatka, 30. januára 2012 o 11:40
    Ďakujem odovzdám svokre gratulácie určite sa poteší :)))
    Tiež ďakujem za pekné komentáre :)))))


  • tkatka, 30. januára 2012 o 11:40
    Ďakujem odovzdám svokre gratulácie určite sa poteší :)))
    Tiež ďakujem za pekné komentáre :)))))


  • tkatka, 30. januára 2012 o 11:43
    @marijanka712 túto poťahovku som robila s čokoládu na varenie, tu je link na fotoerecept:
    » varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cukrikova-hmota-na-p...


  • marcy, 30. januára 2012 o 12:31
    si šikovná,veľká torta ....bolo aj na dupľu :o)


  • tkatka, 30. januára 2012 o 14:31
    @marcy ďakujem :)))


  • marijanka712, 30. januára 2012 o 15:50
    @tkatka dakujem už som to preštudovala v lete ma čakajú dvoje okruhle narodky manželove a švagrinej vtedy sa budem trochu s tým trápiť a možno, že sa s radou aj obrátim na teba , ale verím, že do vtedy ma podučíš ešte všeličomu lebo tie tortičky tu dávaš jedna radosť a mám možnosť aj výberu dík za dialkové školenie...


  • julica, 30. januára 2012 o 15:58
    Pekné tvary, len škoda, že je to zase tá poťahovka, čakala som starú chutnú čokinku :)


  • valeri, 30. januára 2012 o 19:24
    Krásna a s tým ovocím aj určite chutná, ja by som ale tiež dala čokoládu, tie poťahové hmoty nechutia, každý ich na tanieri odkladá nabok, aspoň u nás. Ale inak boduješ .-))


  • tkatka, 30. januára 2012 o 20:49
    @marijanka712 kľudne, keď viem určite pomôže :))) Nemáš začo :)))))


  • tkatka, 30. januára 2012 o 21:06
    @julica ďakujem :)))
    @valeri ďakujem, nuž u nás sa tá poťahovka zjedla a chutila každému. To je tak koľko ľudí, toľko chutí :)))))


  • veronika1984, 28. júna 2012 o 12:48
    ahoj @tkatka , uz dlho obdivujem tieto tvoje krasne vytvory .. . zaciatkom oktobra budeme mat stretavku a chcela som sa spytat, ci nahodou nepecies aj profesionalne na taketo prilezitosti. ak ano, mohla by si mi napisat ako ta zastihnem? velmi pekne dakujem.


  • tkatka, 28. júna 2012 o 14:31
    @veronika1984 tu je môj e-mail t.katarina84@post.sk


  • denna1, 28. augusta 2012 o 21:21
    ahoj,krásnučka tortička..možem vedieť aky bol velky plech?ja by som potrebovala recept na rozmer:33x24cm a vyška 4,5cm.,možete mi poradiť..dakujem pekne:)


  • tkatka, 28. augusta 2012 o 23:16
    @denna1 ďakujem :))) piekla som to v plechu 35x25 cm, upiekla som 2x cesto zo 4 vajec. Dúfam,že som pomohla, nech sa darí :)))


  • denna1, 29. augusta 2012 o 07:39
    tkatka,dakujem za info a do cesta nejde vobec ani olej ani mlieko?diky


  • denna1, 29. augusta 2012 o 19:04
    Ahoj,možem ešte otázočku..a ten štvrty plat rozdrobite a zmiešate s tym džemom?som to dobre nepochopila,možete mi to napísať trošku podrobnejšie..dakujem za ochotu..:)


  • tkatka, 29. augusta 2012 o 21:15
    @denna1 nemáš zač, do cesta nejde ani olej ani mlieko. 4 plát rozdrobíme pridáme džem, krém, rum alebo rumovú aromu, rukou zmiešame a máme punčovinu, a vytvarujeme bok torty na zaoblený tvar. Dúfam, že som pomohla, nech sa darí :)))


  • milanblaho1, 29. septembra 2014 o 19:36
    prekrasna torta...klobuk dole...


  • tkatka, 30. septembra 2014 o 09:48
    @milanblaho1 ďakujem veľmi pekne :)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist