Torta zatvorená kniha (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Túto tortu som upiekla pre moju svokru.
20 porcií |
250 minút príprava |
2x30 minút na 190 °C |
Postup
- Upečieme korpusy, necháme vychladnúť a obidve prekrojíme vodorovne na polovicu. Z 3 korpusov bude torta a 4 bude punčovina.
- Ako krém som zvolila parížsku šľahačku. Deň vopred uvaríme smotanu na šľahanie s čokoládou, potom ju na noc dáme do chladničky dobre vychladiť. Na druhý deň ju vyšľaháme.
- Na korpus natrieme trošku krému a...
- poukladame nakrájané banány.
- Banány zakryjeme krémom...
- ...a položíme naň ďalší korpus.
- Ďalšia vrstva ide tak isto, len som už nemala banány tak som dala nakrájané broskyne.
- Z masla a nutelli vyšľaháme krém, natieráme na vrch i boky torty, dáme do chladničky stuhnúť.
- Z bielej poťahovky si spravíme bok knihy. Tak dobre to možno nevidno ale na poťahovke sú ryhy, ktoré som robila vtlačením nôža do poťahovky.
- Urobíme si punčovinu. Korpus roztrúsíme pridáme ostatné suroviny a vypracujeme punčovinu. Bok torty vytvarujeme punčovinou na zaoblený tvar.
- Poťahovú hmotu vyvaľkáme položíme na tortu uhladíme a odrežeme zbytok. Konce zahneme na hor.
- Knihu ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)))
- Finalný výsledok :)))))