Torta zatvorená kniha (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Túto tortu som upiekla pre moju svokru.

20
porcií
250 minút
príprava
2x30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme korpusy, necháme vychladnúť a obidve prekrojíme vodorovne na polovicu. Z 3 korpusov bude torta a 4 bude punčovina.
  2. Ako krém som zvolila parížsku šľahačku. Deň vopred uvaríme smotanu na šľahanie s čokoládou, potom ju na noc dáme do chladničky dobre vychladiť. Na druhý deň ju vyšľaháme.
  3. Na korpus natrieme trošku krému a...
  4. poukladame nakrájané banány.
  5. Banány zakryjeme krémom...
  6. ...a položíme naň ďalší korpus.
  7. Ďalšia vrstva ide tak isto, len som už nemala banány tak som dala nakrájané broskyne.
  8. Z masla a nutelli vyšľaháme krém, natieráme na vrch i boky torty, dáme do chladničky stuhnúť.
  9. Z bielej poťahovky si spravíme bok knihy. Tak dobre to možno nevidno ale na poťahovke sú ryhy, ktoré som robila vtlačením nôža do poťahovky.
  10. Urobíme si punčovinu. Korpus roztrúsíme pridáme ostatné suroviny a vypracujeme punčovinu. Bok torty vytvarujeme punčovinou na zaoblený tvar.
  11. Poťahovú hmotu vyvaľkáme položíme na tortu uhladíme a odrežeme zbytok. Konce zahneme na hor.
  12. Knihu ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)))
  13. Finalný výsledok :)))))