Torta tvarohová stracciatella

aszabka - bez fotkyaszabka, 6. apríla 2013
Torta tvarohová stracciatella
Foto: aszabka

Táto torta nie je práve umelecké dielo, nakoľko nedisponujem estetickým talentom, no celkovo je veľmi chutná a to u nej zaváži viac, ako umelé Zobraziť celý popisTáto torta nie je práve umelecké dielo, nakoľko nedisponujem estetickým talentom, no celkovo je veľmi chutná a to u nej zaváži viac, ako umelé poťahovky, hoci sa mi na pohľad veľmi páčia. Na oslave 63 narodenín mojej mamky si oslávenkyňa odkrojila hneď dva štedré kúsky a to bolo pre mňa dostatočným ocenením.

15 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
100 g
100 g
1 ČL
40 g
3 PL
Plnka:
500 g
500 g
4 PL
1 ks
1 ks
80 g
80 g




Postup

  1. 1

    Najprv som spravila cesto, vyšľahala som bielka s vodou, postupne pridala po jednom žĺtka a po troche cukor, opatrne vmiešala múku zmiešanú s pdp a roztopené maslo. Celé cesto som vyliala do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm. Dala som piecť 10-15 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Upečený korpus som nechala vychladnúť, vybrala z formy a natrela som naň jedno pikao, potrebovala som ho minúť a zazdalo sa mi, že sa do torty celkom hodí.

  2. 2

    Suroviny na plnku som zmiešala, nechala chvíľu postáť. V 100 ml vody som si metličkou rýchlo vymiešala želatínový stužovač ( použila som ho vôbec prvý krát ), pridala som doň trochu plnky, opäť vymiešala, opäť pridala trochu plnky, atď :) Čokolády som dala toľko, koľko sa podarilo, záleží na Vás, nevážila som ju :)

  3. 3

    Tortovú obruč som si medzitým umyla a opäť zapla okolo korpusu, pretože som nevedela, ako sa chová taký krém so želatínovým stužovačom. Keďže korpus automaticky zmenil veľkosť o jedno konfekčné číslo, okolo neho som pozapichovala piškóty(dalo by sa napísať, že som ich len oprela) plochou stranou k forme, aby krém nepretiekol. Natrela som krém a on veru nepretiekol. Nabudúce si to vymyslím inak, pretože pod piškótami ostalo 1 cm prázdne miesto, krém som natrela až k obvodu tortovej obruče. Keď krém stuhol, čo bolo tak do polhodiny, obruč som uvoľnila a premýšľala nad tým, ako vyplniť to prázdne miesto. Vyzeralo to takto:

    Torta tvarohová stracciatella - obrázok 3
  4. 4

    Mohla som vyšľahať šľahačku, ozdobiť celú tortu, no neviem, prečo, nesedela mi tam. Tak som teda vyšľahala 80 g nutelly a 80 g masla, naplnila cukrárenské zdobítko a ozdobila, čo sa dalo. Nebola som spokojná, krému bolo málo (viac nutelly doma nebolo, netušila som, koľko krému potrebujem a plytvať som nechcela, hoci som radšej mala). Napriek jednoduchému vzhľadu mala tortička úspech :)

    Torta tvarohová stracciatella - obrázok 4

Diskusia k receptu

mesiar50
Torta vyzerá naozaj skvelo.Tvojej mamke všetko dobré,
ale hlavne hodne zdravia.
elysa
mne sa Tvoja torta páči, recept si odkladám...
3sandra3
tortička ako vyšitá,,, dala by som si....takže ide do kk
danda3
Výborná tortička, robila som podobnú, len na korpus som dala višňovú plnku a potom podobný krém a páči sa mi aj Tvoja výzdoba, hovorí sa, že v jednoduchosti je krása, ja som na ňu nahádzala čokoládové guličky a bolo.☺
aszabka
Vďaka za komentáre, povzbudili ma..danda3, snažím sa to tak brať, ved v brušku sa to i tak pomieša, no malo by to i oku lahodiť a každý má iné nároky, či predstavy :)