Torta s gaštanovým pyré

olinecka - fotkaolinecka, 9. januára 2016
Torta s gaštanovým pyré
Foto: olinecka

Bola pre vnučku.

80-90 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto I. svetlé:
4 ks
180 g
180 g
0,5 dcl
0,5 dcl
Cesto II. tmavé:
podľa potreby
Plnka:
250 g
250 g
125 g
 na vymastenie plechu
 na vyyspanie plechu
 na vaľkanie marcipánu




Postup

  1. 1

    Bielky ,cukor vyšľahame do penista pridáme žltky,olej ,teplú vodu a nakoniec múku.Zľahka cesto premiešame plech 33x23 boky vymastime maslom ,vysypeme múkou a vyložime papierom na pečenie.Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20-25 minút. Takto upečieme aj tmavý korpus ,ale pridáme aj kakao 2PL.Upečene korpusy necháme vychladnúť po vychladnuti boky upravíme a prekrojime obe korpusy .

  2. 2

    Maslo vymiešame do hladka pridame zmäknute gaštanove pyré nakoniec mascarpone.Prekrojený korpus svetlý potrieme marhúľovym lekvárom a tretinou plnky,preložime tmavý korpus a opakujeme postup.Vrch potrieme len malým množstvom ,aby sa nerozpustil po naneseni marcipan.

  3. 3

    Pracovnú dosku zľahka posypeme práškovym cukrom a rozvaľkame natenko marcipan.Keď je veľmi tvrdý môžeme ho dať na 30 sekund do mikrovlnky ,aby zmäkol,nie dlhšie!!!!Marcipan natiahneme na tortu ,boky upravíme a ozdobime. Každý podľa seba.


Diskusia k receptu

eviana
Krásne ružová rozkvitnutá tortička ... ja som rezofil, rada by som nakukla aj do vnútra... podľa surovín musela byť famózna :)