Torta pre vnúčika fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 7. januára 2011
Torta pre vnúčika (fotorecept)
Foto: elisticka

Ako poriadna stará mama som upiekla vnúčikovi tortičku k 6 rôčikom:-))

12
porcií
300 minút
príprava
2x30+2x10 minút
na 180+200 °C

Suroviny

1.cesto:
6 ks
6 PL
5 PL
2 PL
1 KL
1 PL
2.cesto:
4 ks
4 PL
3 PL
2 PL,mleté
1 KL
1 PL
2x cesto rolada:
3+3 ks
3+3 pl
3+3 pl
plnka:
60 g
600 ml
12 pl
200 g
350 g
350 g
potahovina:




Postup

  1. 1

    upečieme si postupne dva tortové korpusy z kakaového cesta a orechového : vyšľaháme žľtka s cukrom pridáme vodu a dosľaháme ,nasypeme suché ingrediencie a nakoniec vmiešame tuhý sneh,dáme piecť na 180st. asi 30 minút.vychladnuté korpusy prekrojíme a orechový naplníme džemom.

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    upečieme dve sestá na rolády postup ako pri korpusoch teplota 200st a 10 minút pečenie

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    z mlieka,cukru a zlatého klasu uvaríme puding a do horúceho pridáme čokoládu a miešanim ju rozpustíme a necháme vychladnuť

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme k rozmiešanému maslu a vymixujeme plnku

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na polovicu kakaoveho cesta natrieme džem a na to plnku a obidve cestá na roládu potrieme tiež plnkou orechove cesto naplnime len dzemom

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    cesto na roládky si nakrájame na jednaké pásiky a od stredu torty začneme rolovať na potreté kakaové cesto.potom na to natrieme plnku a položíme naplnený orechový korpus

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    povrch natrieme plnkou a necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa.

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vychladnutú tortu potiahneme hmotou K2 a ozdobíme .......

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    výkroj:-))

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    oslávenec:-))

    Torta pre vnúčika (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

kucharronald
Super torta :))) Spider man :)))))) Takú tortu som ani nejedol, a ani nevidel :))) Super nápad s tou roládou :))
evusik
Ja poznám túto tortu ako "Brniansku tortu" (a aj som ju raz robila) netuším prečo ten názov, ale je veľmi pekná na reze .... a tá tvoja je samozrejme krásne vyzdobená, vnúčik sa iste potešil :-)
zdezda
waw, 16 vajec, no ale keď pre vnúčika, to si mala ale veľa roboty, a ešte aj nafotiť a tak krásne vyzdobiť, si obetavá babinka, šikulka :-)blahoželám vnúčikovi k narodeninám i ku skvelej babinke !
danculka
Ja ju tiež poznám a robievam ju,pre jej pekný vzhľad pri rozkrojení,super...
klaura
toto je veľmi pekná tortička ... tiež som ju už robila a zožala úspech ...
tothka
Tiež poznám ako "Brnenskú tortu" a rada ju pečiem pre efekt kresby na reze. Tá tvoja vyzerá super, pekná inšpirácia, môj vnuk bude mať zanedlho 8 , vyskúšam poťahovanie s K2 som ešte nerobila.
babinka
este som nevidela ten sposob, ani vykroj, ale predstavivost mam. Aj inspiraciu, ako urobim taku mensiu, cize jeden tmavy korpus, prerezany na dva a do prostriedku tu svetlu roladu. Bude sice nizsia, ale menej vajec aj kalorii sa ujde kazdemu. Zlate rucicky mas @elisticka
sovka62
Takúto tortu som naposledy piekla v apríli 1976. Otec ležal v nemocnici a želal si, aby som mu práve takúto tortu (on hovoril rebríčková, pre ten vzhľad na reze) upiekla a priniesla. Bol na tom veľmi zle, už niekoľko dní skoro vôbec nejedol, tak som piekla, ako rýchlo sa len dalo a s hotovou tortou sa ponáhľala do nemocnice. Žiaľ, piekla som zbytočne, torty sa už nedočkal a veru ju nejedol ani nikto iný, ako sa upiekla, tak sa vyhodila. Odvtedy ju nie som schopná upiecť.
dorisa
Krasnu tortičku si zas spravila, obdivujem ťa. Tak, ako je u teba dobrým zvykom,perfektná, s dokonalými fotkami.
tatranka
Tortička je pekná,nazdobená a má šmrnc -myslím ten pekný, moderný námet spieder-man.Majko sa bude určite radovať.Dobrá babička.
alexdidi
Pekná tortička...tiež som dnes piekla podobnú, vnúčikovi i ďalším oslávencom.....
honestka
tiez som tento nazov dlho nevedela-aj ja ju robievam z dvoch rozdielnych ciest iba kvoli efektu pri krajani, ale aj tak vzdy ohromi novych znamych, ako je urobena. a Ozdoba perfect pre vnucika.
tinca
krásna torta, len nechápem i keď som si pozrela @elisitcka tvoj vek vo vizitke, kde si nabrala toho vnúčika, vyzeráš, ako absolventka SŠ-VŠ
andrea3
Krásna tortička :-) ešte som takúto neskúšala. Myslís, že by sa dala spravit aj bezlepkova? Ja pečiem zajtra bezlepkovú sacher tortu, ak sa podarí, pridám recept :-) Tiež poťahujem hmotou K2 :)
milina
Čo je hmota K2 ? To je z tých cukríkov?
alzbetka2
@elisticka , si šikulka, klobúk dolu, tá torta je parádna a iste aj veľmi dobrá, ale aj mňa by zaujímalo, že čo je to tá hmota K2?
julica
@sovka , to musel byt kruty boj s casom, zaziva to kazdy z nas a kazdy sa s tym aj po svojom vyrovnava. My so sestrou by sme zase nikdy nenapiekli ine medovniky ako tie, na ktore mame rukou pisany recept po nasej milej sesternici, ktora sa kratko nato pominula.
bobarka
Túto tortu poznám ako vejárovú. Pekne si ju vyzdobila.
honestka
Marshmallows hmota prisla az po orignal FONDantovaj hmote, ktora sa pouzva aj dnes velmi uspesne dokonca sa da urobit doma pomerne jednoducho a pracuje sa s nou velmi dobre. = potrebujes: zelatinu, studenu vodu, extrakt (vanila alebo mandle) corn syrup (ak ho nemas nahradis ho cukrovym syrupom ), dalej potrebujes glycerin, dobry praskovy cukor a vegetable shortening. postupov vyroby ja aj na webe velmi vela ale vsetky su si podobne. Treba len tpezlivost. Tato hmota nepraska ani vtedy, ak torta dlhsie musi stat hotova.
janger
@elisticka , krasna torta, iste velmi pekna aj na priereze, s tou roladou! Blahozelam aj vnucikovi k narodeninam!

@sovka , smutne!
janka81
Mami tá torta je dokonalá, Majko bol šťastný a prekvapený a odkazuje Ti : babička ďakujem za peknú tortičku, bola najkrajšia zo všetkých čo si upiekla <3
tatranka
Janka,pre babičku je táto pochvala od Majka,najkrajšie zadosťučinenie,za jej určite nie malú námahu.Tortička je pracná a čo by babina neurobila pre svoje vnúča?
jarca
Tak, teda klobuk dole, je prekrasna, poznam ju a tiez som ju kedysi
piekla. Mam je v starom zosite napisanu je to recept od mojej maminy
a teraz si ju ulozim do KK, som velmi rada, ze je tu, vdaka.
vavan
náááááááááádherná tortička
maartina
prekrásna tortička a určite výýýborná ...recept ukladám, prišiel ako na zavolanie :) nakoľko cez víkend oslavujeme dcérkine 1.narodeniny
moli
Je krásna tá torta Eliška!Opäť si dokázala aká si šikovná!Ja som raz dávno robila podobnú, ale nebola taká poschodová ako tvoja!
adava
veľmi dobre to vyzerá,musím vás pochváliť...
coldbery
všetko už bolo napísane...už len ,že si naozaj strašne šikovná...klobúk dole....obdivujem ťa...:-)))
kozima
Ta potahovina mhf sa robi z cukrikov,ktore nepoznam,prosim ta nemaju nejak insi nazov.
cica2
wau, tak tortička je prekrásna!!!! Si velmi šikovná!!! Tiež som robila podobnú, myslím s tou roládkou v strede ale nemala som to tak pekné ako je tvoja. Ja nemám talent na torty, hoci ich rada pečiem...ale raz sa to musím naučiť, zatiaľ to nevzdávam! :) A oslávenec je zlatučký:))
marienka44
@Elisticka ,v bode 5 je asi chyba, ked pises: na polovicu kakaovej plnky natrieme dzem ...:-)
Tortu poznam ako brniansku, ale ked nechcem taku vysoku, staci len jeden tortovy korpus, ako pise @Babinka . Ukladam do KK.
garanco
Nabudúce vyskúšam tvoj postup:-)) . Vidím, že pracujeme rovnako, len ja nie som taká zručná na také umelecké zdobenie. Veľmi pekne sa Ti vydarila.
eva53
tie rozžiarené očká oslávenca hovoria za všetko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia