Torta k narodeninám

darina57 - fotkadarina57, 6. septembra 2013
Torta k narodeninám
Foto: darina57

Suroviny

8 ks
8 PL
8 PL
1 ks
6 PL
4 PL
1/2 bal
Plnka:
1/2 l
300 g
2 ks




Postup

  1. 1

    bielky si vyšlaháme s polovicou cukru pridáme žltka a druhú polovicu cukru..vanilkový cukor a olej...ručne zašlahám orechy a múku s práškom do pečiva upečiem...

  2. 2

    šlahačku si dám variť pridám čokoládu ..odstavim..nechám do druheho dňa vychladnúť a potom vyšlahám..tortu si prekrojim na tri časti..každú polejem rumom potom natriem džem..dám plnku a dávam ešte banány pokrájané..pospájam a potiahnem buď falošným marcipánom alebo čokoládovou hmotou a ozdobím..

Diskusia k receptu

zuzkabluzka
naozaj krasna,mna by celkom zaujimalo, ako robis tu cokoladovu hmotu...ja som par krat skusala a nikdy to nebolo ono :)
daguska
Velmi, velmi pekna. A urcite chutna, aj ked ja by som banany nedala, isto urobila radost.
dusan95843
nadherná torta, pridavam ***** a ukladám recept. Z čoho je poťah na tejto torte? Môžete prosím pridať ingrediencie na poťah. Ďakujem. Ďakujem.
valeri
Krásna a keď človek číta recept - tak brnkačka. Ale, kto už piekol tortu, vie koľko je s tým roboty, hlavne tie dokončovacie - dizajnérske :-)) práce. Fakt je krásna.
darina57
dakujem vsetkym za mile komentare..a k @daguska.banany su super k parizskej plnke bez bananov to nie je az take dobre...k@dusan95843 ,..potah je cokoladova hmota a robim ju takto:dam si rozpustit 400g cokolady horkej viac kvalitnej..ktora obsahuje viac kakaa..a tak okolo 200g psenicneho sirupu..dostat ho kupit v obchodoch zdravej vyzivy..to zmiesam spolu ..a vylejem to do mikrotenoveho sacku..a je hotovo..cokolada ked sa rozpusti odstavim ju a potom tam dam ten sirup..to sa pekne spoji..a dam do sacku..je to ako plastelina..mam to urobene aj do predu a ulozene v spajzi..potom to rukama prepracujem a potiahnem tortu..to je vsetko..aj ruzicky si robim z tejto hmoty,..a k @valeri ,veru mas pravdu neni umenie upiect korpus ale potom to ozdobit a robit kremy..da to prace dost...
elysa
krásna torta a isto aj chutná...
stacy77777
krásna torta, páči sa mi aj poťahová hmota, určite chutí lepšie ako Smart flex, tomu som stále neprišla na chuť, radšej si robím domáci marcipán. Určite skúsim túto tvoju,vďaka za recept.
tinca
jednoduchá a pritom honosná, isto zavládla radosť:)
smajliqa
ahoj @darina57
prosim ta, ja mam strach tu hmotu skusat.... netopi sa ked s nou pracujem??? a da sa normalne aj valkat? alebo aky je postup?? dakujem :)
darina57
@smajliqa nemusis mat strach..nie netopi pokial sa s nou pracuje rychlejsie..nesmies sa s nou hrat ..lebo teplom ruky sa topi trosku ale ked sa topi staci chvilku dat do chladnicky..a znovu..ale neboj nic..tolko co potiahnes tortu to sa netopi ano da sa aj valkat..musis ak sa ti bude lepit trosku pocukrovat dosku..mne ked sa lepi valkam medzi foliou..dvoma foliami..potom jednu dam prec a dam na tortu ..a potom stiahnem druhu a uz len uhladim..musis mat kvalitnejsiu cokoladu nie polevu..tak nech sa dari..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia