Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Tofu krém: | |
350 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
|
|
štipka |
|
3 PL |
|
1 a 1/2 PL |
|
Citrusové žele: | |
200 ml (pomaranč, mandarinka, citrón) |
|
1/4 tyčinky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na cesto si pripravíme olej, agávový sirup, mleté mandle a ovsené vločky.
-
2
Do mixéra dáme mandle, ovsené vločky a rozmixujeme.
-
3
Postupne prilievame olej a agávový sirup.
-
4
Vznikne nám "mrvenička", ktorú preložíme do malej tortovej formy (17cm) a popritláčame na dno. V rúre vyhriatej na 160°C pečieme 5-8 minút.
-
5
Pripravíme si suroviny na tofu krém.Tofu vysušíme - necháme ho chvíľu mierne zaťažené medzi papierovými obrúskami.
-
6
Tofu,kukuričný škrob, tahini pastu, vanilku, soľ, 2 PL citrónovej šťavy, kôru z jedného citróna rozmixujeme na hladký krém a dochutíme agávovým sirupom podľa chuti (cca 3 -4 PL).
-
7
Krém navrstvíme na upečené cesto, povrch uhladíme a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 25-35 minút. Necháme v chlade aspoň 3 - 4 hodiny.
-
8
Agar necháme 30 minút ponorený citrusovej šťave. Potom na miernom ohni povaríme, kým sa agar nerozpustí. Prípadne dosladíme agávovým sirupom.
-
9
Na tofu krém môžeme poukladať ovocie, ja som mala kiwi. Želé necháme mierne vychladnúť a nalejeme na upečený tofu cheesecake. Necháme v chlade ďalšiu hodinu.
-
10
Inšpiráciu na tofu krém som našla tu : http://www.101cheesecakerecipes.com/fruit/lemont.html
Pouzijem ho cely namiesto3/4 tycinky a postip je taky isty? Necham ho 30 minut v citrusovej stave a potom povarim a necham mierne vychladnut? A este jedna vec-stane sa nieco s tvarohovou hmotou, ak nepouzijem tahini?