Tofu cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Na cesto si pripravíme olej, agávový sirup, mleté mandle a ovsené vločky.
- Do mixéra dáme mandle, ovsené vločky a rozmixujeme.
- Postupne prilievame olej a agávový sirup.
- Vznikne nám "mrvenička", ktorú preložíme do malej tortovej formy (17cm) a popritláčame na dno. V rúre vyhriatej na 160°C pečieme 5-8 minút.
- Pripravíme si suroviny na tofu krém.Tofu vysušíme - necháme ho chvíľu mierne zaťažené medzi papierovými obrúskami.
- Tofu,kukuričný škrob, tahini pastu, vanilku, soľ, 2 PL citrónovej šťavy, kôru z jedného citróna rozmixujeme na hladký krém a dochutíme agávovým sirupom podľa chuti (cca 3 -4 PL).
- Krém navrstvíme na upečené cesto, povrch uhladíme a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 25-35 minút. Necháme v chlade aspoň 3 - 4 hodiny.
- Agar necháme 30 minút ponorený citrusovej šťave. Potom na miernom ohni povaríme, kým sa agar nerozpustí. Prípadne dosladíme agávovým sirupom.
- Na tofu krém môžeme poukladať ovocie, ja som mala kiwi. Želé necháme mierne vychladnúť a nalejeme na upečený tofu cheesecake. Necháme v chlade ďalšiu hodinu.
- Inšpiráciu na tofu krém som našla tu : http://www.101cheesecakerecipes.com/fruit/lemont.html