Toasty s volským okom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 20. novembra 2023
Toasty s volským okom (fotorecept)
Foto: tejaja

Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 krajce
2 strúčiky
2 ks
1 ks
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Toastové chlebíky opečieme nasucho z oboch strán. Potrieme ich prelisovaným cesnakom.

    Toasty s volským okom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým dáme smažiť volské oká. Pred dopečením ich posypeme kurkumou a osolíme.

    Toasty s volským okom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Volské oká položíme na opečené cesnakové toasty.

    Toasty s volským okom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme ich nadrobno nasekanou cibuľou.

    Toasty s volským okom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch posypeme nadrobno nakrájanou uhorkou a ihneď podávame.

    Toasty s volským okom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tejaja
@kuko95 (21.11.2023 09:42)

Čo je suché na volskom oku? Teda pokiaľ ho pripravíte správne, že žĺtok je polotekutý, nie ako betón. Skúste to najprv urobiť, ako to naučil kedysi pred rokmi jeden kuchár vo Francúzsku, a potom kritizujte.
bugout
Kuka evidente trápi, že chlieb je pečený na sucho a nie na masti... Ja preferujem tiež chlieb na sucho. Keď sa chlieb opeká na nejakom tuku je mi z toho vždy zle niekoľko hodín... A tá rada od francúzskeho kuchára poteší ak sa podelíte.
tejaja
@bugout (24.11.2023 07:54)

Určite máte pravdu. Pečiem tousty aj obyčajné hrianky v elektrickom hriankovači a nikdy ich dodatočne nepotieram tukom. Ďakujem za milý komentár.
tejaja
@bugout (24.11.2023 07:54)
Ospravedlňujem sa, že až teraz pridám rady na volské oko, ale nemala som čas. Sorry :)))
1x bugout
tejaja
@bugout (12.1.2024 19:59)

Ale sú. Práve preto som to tu napísala, že som to volské oko predtým vložila. Ale ako nový recept, asi ste si nevšimli. Takže hľadajte recept s názvom "Volské oko".
1x bugout




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia