Tlačenka z diviaka

Autor receptu: mracik9

K výrobe tejto dobrej tlačenky ma inšpirovala moja švagrinka, ďakujem jej.

2 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň predtým si pripravíme mäso.Do tlakového hrnca dáme vodu do ktorej pridáme soľ, pár guliek čierneho korenia.Postupne vložíme jazyk,srdce a mäso.Varíme 35 minút,necháme vychladiť.Jazyk očistíme a všetko pokrájame na kocky2x2 cm.Medzi tým si pripravíme 5 kusov cesnaku,ktorý dôkladne roztlačíme aj so soľou,ktorej dáme radšej trochu viacej,aby nebolo neslané,ja som dala polievkovú lyžicu a prisypeme majorán s čiernym korením.Do tejto zmesi vložíme mäso,premiešame a necháme vo vzduchotesnej nádobe odpočívať do druhého dňa.
  2. Na druhý deň som dala variť nožičky a kože,do ktorých som pridala soľ,čierne korenie,cibuľu a cesnak,všetko v tlakovom hrnci.Asi po hodine som vypla a trochu vychladila.Kože som pomlela na mäsovom mlynčeku,malé dierky.No a teraz prišla tá chvíľa,do naloženého mäsa so postupne pridala pomleté kože a zaliala som vývarom,asi taký liter,dôkladne som premiešala a ochutnala či je dosť slané a pikantné.Ak nám to chutilo,môžeme pomaly vareškou plniť sáčok,ja som dala radšej do dvoch,koniec dobre upevníme a dáme vychladiť.
  3. Uvarené nožičky zalejeme zbytkom vývaru a máme huspeninu,nie je taká číra ako keď ju varíte 5-6 hodín,ale chutila rovnako.Takže nakoniec to bolo dva v jednom. Prajem vám dobrú chuť.