Kuracie karí

Thajské červené kuracie karí

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom.* Vychutnajte si autentickú chuť thajského červeného kuracieho karí podávaného spolu s jazmínovou ryžou. Chutí ako z reštaurácie a recept je pritom tak jednoduchý, že si ho zvládne pripraviť každý. No a s výsledkom očaríte aj tých náročnejších papkáčov.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody. Pridáme soľ, prípadne aj šafran a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
  2. Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  3. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, karí pastu a minútu restujeme.
  4. Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie stehná a restujeme ich za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
  5. Potom pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
  6. Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.
  7. Hotové kuracie karí podávame s uvarenou ryžou.