Kuracie karí
Thajské červené kuracie karí
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom.* Vychutnajte si
autentickú chuť thajského červeného kuracieho karí podávaného spolu s jazmínovou ryžou. Chutí ako z reštaurácie a recept je
pritom tak jednoduchý, že si ho zvládne pripraviť každý. No a s výsledkom očaríte aj tých náročnejších papkáčov.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody. Pridáme soľ, prípadne aj šafran a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
- Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, karí pastu a minútu restujeme.
- Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie stehná a restujeme ich za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
- Potom pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
- Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.
- Hotové kuracie karí podávame s uvarenou ryžou.