Terinky z mozzarelly a paradajok

Zdeněk Michálek
Šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 5. januára 2010
Terinky z mozzarelly a paradajok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
4 ks
30 g
10 ks




Postup

  1. 1

    Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ, korenie. Mierne zohrejeme zvyšok smotany a v nej rozpustíme 2 plátky želatíny a pridáme do nádoby. Všetko rozmixujeme.

  2. 2

    Do druhej nádoby dáme ošúpané paradajky, soľ, korenie a bazalku. V troške vody rozpustíme zvyšok želatíny a takisto všetko rozmixujeme. Do formy vložíme fóliu a vlejeme vrstvu mozzarelly a na ňu vrstvu paradajok.

  3. 3

    Dáme do chladničky stuhnúť. Nakrájame a ozdobíme lístkami bazalky.

Diskusia k receptu

nyja
vyzerá to super. len si neviem predstavit paradajkovoželatínovú chuť. ale nejako ma ten recept láka skúsiť. Je jedno akú smotanu použijem?
nyja
fúúha, expresne zistené :) ďakujem pekne. Chcela som si to doplniť v kkuchárskej knihe a tam už to tiež je ...som príjemne prekvapená :-)
Ešte raz dík, sandra .-)
gabusa
zaujíma ma s čoho sú tie klíčky vedľa ruže




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia