Tepsi kebab

Tepsi kebab (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborný a jednoduchý tepsi kebab, tentokrát z dopredu opečenej zeleniny, ktorá dá jedlu celkom inú chuť ;-)

Suroviny

Postup

  1. Budeme potrebovať zemiaky, mladú cukinu a nejaké papriky, farba je jedno :-) Zeleniny musí byť primerané množstvo, aby potom tá mäsová chuť nezanikla v jedle. Zemiaky (nové) som len očistila kefkou pod tečúcou vodou a nakrájala na 1,5-2cm hrubé kolieska. Cukinu na pozdĺž na štvrtky a papriku na väčšie kolieska. Napokon všetkú zeleninu narýchlo opečieme na horúcom oleji. Opečenú som dala na plech a všupla do rúry, ktorú som spolu so zeleninou, nechala rozohrievať na 190 °C -to aby zelenina nevychladla kým zamiešam na köfte :-)
  2. Mäsovú zmes si zamiešame z mletého mäsa, nastrúhanej cibule, soli, oregana, čierneho korenia, Isotu a bielka.
  3. Vyberieme plech so zeleninou z rúry, osolíme ju a premiešame. Potom formujeme a rovno k zelenine dávame malé podlhovasté köfte. Nakoniec dáme plech do rúry, ktorá je medzičasom už vyhriata na 190 °C a necháme tam kým sa obsah pekáča nezačne piecť. To je cca 15 minút.
  4. Zatiaľ si pripravíme zálievku. Do misky dáme 2 PL paradajkovej salçe (hustý pretlak), 1 KL mletej červenej papriky, soľ a po štvrť deci z oboch olejov. Nakoniec pridáme primerané množstvo horúcej vody. Ja som dala 7,5 dl - to je akurát :-)
  5. Keď už sa obsah plechu začal piecť, vyberieme ho a zalejeme zálievkou. Pokrájame kúsky masla, trochu posypeme vrch oreganom a dáme spät do rúry piecť na cca 30 minút. Treba si to sledovať. Ako kontrolu treba pichnúť do zemiaku, keď sú už tie mäkké, tak je určite všetko mäkké :-)
  6. Kebab fantasticky rozvoniava a chutí výborne :-) Ako prílohu k tomu môžte podávať ryžu, bulgur, alebo len tak jednoducho s chlebom :-) Namiesto cukiny môžte dať aj baklažán, s tým chutí tiež fantasticky :-) Prajem dobrú chuť.