Teľacia sviečková s ružičkovým kelom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila s ružičkovým kelom..
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Teľacie mäso som umyla, osušila... na panvicu som dala roztopiť pol lyžice bravčovej masti z mangalice a keď bola masť horúca, vložila som mäsko...opiekla som ho zo všetkých strán..
- do rajnice som vyliala výpek, pridala som ešte pol lyžice masti a keď sa roztopila, pokrájala som do nej cibuľu a cesnak na väčšie kusy...k opečenej cibuli som pridala červenú mletú papriku a všetko som podliala vínom...do takto pripraveného základu som vložila mäso...mäso som nekrájala , vložila som ho v celosti..
- teraz som ho osolila,okorenila,pridala som celú rascu...zakryla pokrievkou a pomaly dusila ..
- a pridala som ružičkový kel...všetko som spolu dusila až do mäkka.. hotové mäsko som vybrala zo šťavy, pokrájala som ho na plátky.. takto dusené mäsko je šťavnaté...
- z mrazničky som vybrala knedlík, prihriala som ho a uložila hotové jedlo na taniere...prejem vám dobrú chuť..