Tekvicový koláč s mascarpone penou

Peter Kiss
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 30. januára 2011
Tekvicový koláč s mascarpone penou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Koláč:
2 ks
0,25 l
250 g
1 ČL
250 g
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
600 g, strúhaná
Syrová pena:
200 g, alebo iný podobný syr
125 g
60 g
1 ČL
20 g
 štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme ručným mixérom na hustú penu. Pridáme olej a šľaháme ďalej. V druhej miske si pripravíme všetky suché suroviny a pomaly prisypávame do cesta. Ak je to všetko spojené, pridáme nastrúhanú tekvicu a ručne premiešame. Plech na pečenie, najlepšie polovičný pre výšku koláča, vystelieme mastným papierom, nalejeme cesto, pečieme pri 180 oC 45 minút.

  2. 2

    Pena: do nádoby dáme krémový syr, cukry, citrónovú šťavu a soľ. Dobre vymixujeme, ale pozor, nie príliš dlho, aby sa to nezrazilo. V druhej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie. Ak je smotana hotová, spojíme obidve nádoby do jednej jemným zamiešaním. Dáme stuhnúť do chladničky. Granátové jablko prerežeme na polovičku, vydlabeme jednotlivé semiačka a podávame spolu s koláčom a penou.

Diskusia k receptu

vcelka
Mňamky, mňamky, toto by som raz chcela ochutnať...
dogagador
kde ze je ta restauracia UFO v Bratislave? je to ta na Novom moste hore?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia