Tekvicové suflée s malinovým sorbetom

Lukáš Kováčik
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 10. augusta 2014
Tekvicové suflée s malinovým sorbetom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10-15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
300 g
150 g
20 g
150 g
20 g
200 g
400 ml
500 g
50 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme postrúhanú tekvicu, múku a prášok do pečiva. Pridáme sneh z bielkov a zmes dáme do vymastených formičiek na maliny a pečieme na 175 °C približne 15 – 20 minút.

  2. 2

    Sorbet: Cukor s vínom dáme variť – vytvorí sa karamel. Pridáme maliny a zalejeme pol litrom vody. Chvíľu povaríme, pridáme vodku a sirup. Dochutíme cukrom (ak treba). Prepasírujeme a dáme zamraziť.

  3. 3

    Podávame s upečeným suflée.

Diskusia k receptu

kukulienka71
lákavé chute, dala by som si bez toho alkoholu:-) malo byť asi "...do formy na muffiny...", či?:-)
redakcia
@kukulienka71 , tu je odpoved od sefkuchara:
Alkohol ide do sorbetu a da sa recept pripravit aj bez neho, popripade nahradit malinovym sirupom.
Mozeme pouzit silikonovu formu na muffiny alebo zapekacie misky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia