Tekvicová polievka (fotorecept)

Tekvicová polievka (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 20. júla 2012 22:16Ďalšie jeho recepty

Hoci je táto polievka biela, v lete tradične v piatok má táto polievka u nás zelenú. Aj dnes to nebolo inak.

Suroviny

5 - 6
porcií
10 - 15
minút
príprava
15 - 25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si :
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Obielime, nastrúhame a mierne zasolíme tekvicu.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Na oleji osmažíme cibuľku.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Potom na cibuľku dáme mierne vyžmýkanú tekvicu, trochu ju opražíme.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Podlejeme vodou, pridáme bujón ( soľčanku ), premiešame. Chvíľku povaríme, ochutnáme, či je tekvica mäkká.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Pripravíme si zátrepku z múky a mlieka.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

Zátrepku vylejeme do uvarenej tekvice a premiešame. Dochutiť ju môže kôprom. Ako príloha sa môže podávať s volským okom a chlebíkom. Dobrá je aj s mäsom na šťav, ale to bude zajtra v sobotu. Dobrú chuť !
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 20. júla 2012 o 22:28
    skvelá polievka... takúto som ešte nerobila... vyskúšam, musí byť veľmi chutná... dávam si do kk - Polievky


  • mijaita, 20. júla 2012 o 22:55
    Ja si prosim maslovou jisku :-)


  • margaretka28, 20. júla 2012 o 23:00
    Tak toto ja môžem,,, aj studené,je to moje obľúbené jedlo,robievam presne takto,len pridávam štipku mletej papriky,ale nepýtaj sa prečo,:-)robieva tak moja maminka,tak som sa to od nej naučila,každý máme to svoje zaužívané,len jedno je isté,že je to super jedlo..:-)


  • sneica, 21. júla 2012 o 05:39
    aj ja by som si dala takuto polievocku...aj si uvarim ...


  • hubata, 21. júla 2012 o 07:26
    Milujeme ju, všetci ju milujeme, dokonca aj tí najmenší:
    nosím im ju na kúpalisko chladenú v termoske a neviem či potom tak spia na deke po tej tekvici, alebo z vystrájania v bazéne.


  • izabella929, 21. júla 2012 o 08:56
    veru taká polievočka zo záhrady, nemá chybu...vonia krásne a tie chute sú neporovnateľné s pestovanou v skleníkoch...úžasná.-))))


  • mariaklara, 21. júla 2012 o 12:11
    Vidím , že viaceré robia túto polievku s menšími obmenami, @margaretka , máš pravdu, ako sa to doma pri mame naučíme, tak potom praktizujeme, @mijaita , prečo nie, s jiškou skúsime tiež. @hubat á, tie deťúrence asi spia, že sa chutne napapali a od únavy z plávania zaspali:-)))) @sandry , @izabelka , je to z mojej záhradky, v lete je to lacný obed, k tomu domáce slíže a bruško je plné. Veď práve na takéto prázdninové jedlá sa viažu spomienky u starej mamy, či nie ? @sneica , daj vedieť, či ti chutila. Ďakujem za príspevky.


  • mariana33, 21. júla 2012 o 12:39
    takto ju robím aj ja, len nedávam bujón...a zahusťujem hladkou múkou...deti to ľúbia a Kubčo si tam dáva "pokrčené" vajíčko...:o)
    dá sa takto robiť aj z cukety a keď sa mi podarí hustejšia...šup tam fašírku, ocot, kôpor a prívarok je na svete...


  • ivanko46, 21. júla 2012 o 13:38
    Ten istý recept,trošku viac zahustený ako prívarok, príloha mastené varené zemiaky, s klobásou,alebo fašírkou prípadne vajíčkom. Obed jak očko.


  • garanco, 21. júla 2012 o 21:02
    Tiež varím tekvicovú, ale keď niektorým "škodia" čo aj malé kúsky zeleniny, tak ju robím mixovanú. Pozrite tiež :
    » varecha.pravda.sk/recepty/tekvicova-kremova-polievka/9686...


  • evanaaa, 21. júla 2012 o 21:27
    Ja so síce tekvicu ako polievku ešte nerobila, ale veľký rozdiel medzi ňou a prívarkom nie je, len v hustote. A tekvičku, prívarok, či omáčku som mala pred pár dňami s mäskom na šťave, tak ju robievam a tiež do nej dávam, tak ako aj @margaretka28 trošku č. ml. papriky. Tak varievala moja mama, aj stará mama vrábeľská, skoro všade, kd eto šlo, dávali mletú papriku. A čo sa týka jíšky-zásmažky, keď nemusím, robím len zátrepku.


  • marienka44, 21. júla 2012 o 22:00
    @Mariaklara , ,dnes na trhu som kupila mladu tekvicku a spravim ju na buduci tyzden pre vnucata. Oni to este asi nejedli. Len ja pridam aj trochu octu a cukor na vyrovnanie chuti. Dakujem za recept.


  • evanaaa, 21. júla 2012 o 22:15
    Vidím, či vlastne čítam, že veľa z vás túto, ale aj iné polkievky či prívarky ľúbi nastudeno. Ja zasa naopak, len teplé, mne by už ani vlažná nechutila, preto obdivujem každého, kto zje studenú polievku.


  • mariaklara, 22. júla 2012 o 21:54
    Robíte ju ozaj podobne, a keď trochu zhustne, jednoducho pridám trochu mlieka. @garanko , robila som už aj podľa teba, @evanaaa , ty máš asi dobré spomienky na VR. Aj mne chutí viac teplá, ba priam až horúca. @marienka , ja ju robím takú hustejšiu, ak chceš polievku redšiu, daj o 1 lyžicu menej múky. @ivanko , súhlasím s tebou.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist