Tekvicová polievka (fotorecept)

Tekvicová polievka (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 20. júla 2012 22:16Ďalšie jeho recepty

Hoci je táto polievka biela, v lete tradične v piatok má táto polievka u nás zelenú. Aj dnes to nebolo inak.

Suroviny

5 - 6
porcií
10 - 15
minút
príprava
15 - 25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Pripravíme si :
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 1

Obielime, nastrúhame a mierne zasolíme tekvicu.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 2

Na oleji osmažíme cibuľku.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 3

Potom na cibuľku dáme mierne vyžmýkanú tekvicu, trochu ju opražíme.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 4

Podlejeme vodou, pridáme bujón ( soľčanku ), premiešame. Chvíľku povaríme, ochutnáme, či je tekvica mäkká.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 5

Pripravíme si zátrepku z múky a mlieka.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 6

Zátrepku vylejeme do uvarenej tekvice a premiešame. Dochutiť ju môže kôprom. Ako príloha sa môže podávať s volským okom a chlebíkom. Dobrá je aj s mäsom na šťav, ale to bude zajtra v sobotu. Dobrú chuť !
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

14 komentárov k receptu
  • 3sandra3, 20. júla 2012 o 22:28
    skvelá polievka... takúto som ešte nerobila... vyskúšam, musí byť veľmi chutná... dávam si do kk - Polievky


  • mijaita, 20. júla 2012 o 22:55
    Ja si prosim maslovou jisku :-)


  • margaretka28, 20. júla 2012 o 23:00
    Tak toto ja môžem,,, aj studené,je to moje obľúbené jedlo,robievam presne takto,len pridávam štipku mletej papriky,ale nepýtaj sa prečo,:-)robieva tak moja maminka,tak som sa to od nej naučila,každý máme to svoje zaužívané,len jedno je isté,že je to super jedlo..:-)


  • sneica, 21. júla 2012 o 05:39
    aj ja by som si dala takuto polievocku...aj si uvarim ...


  • hubata, 21. júla 2012 o 07:26
    Milujeme ju, všetci ju milujeme, dokonca aj tí najmenší:
    nosím im ju na kúpalisko chladenú v termoske a neviem či potom tak spia na deke po tej tekvici, alebo z vystrájania v bazéne.


  • izabella929, 21. júla 2012 o 08:56
    veru taká polievočka zo záhrady, nemá chybu...vonia krásne a tie chute sú neporovnateľné s pestovanou v skleníkoch...úžasná.-))))


  • mariaklara, 21. júla 2012 o 12:11
    Vidím , že viaceré robia túto polievku s menšími obmenami, @margaretka , máš pravdu, ako sa to doma pri mame naučíme, tak potom praktizujeme, @mijaita , prečo nie, s jiškou skúsime tiež. @hubat á, tie deťúrence asi spia, že sa chutne napapali a od únavy z plávania zaspali:-)))) @sandry , @izabelka , je to z mojej záhradky, v lete je to lacný obed, k tomu domáce slíže a bruško je plné. Veď práve na takéto prázdninové jedlá sa viažu spomienky u starej mamy, či nie ? @sneica , daj vedieť, či ti chutila. Ďakujem za príspevky.


  • mariana33, 21. júla 2012 o 12:39
    takto ju robím aj ja, len nedávam bujón...a zahusťujem hladkou múkou...deti to ľúbia a Kubčo si tam dáva "pokrčené" vajíčko...:o)
    dá sa takto robiť aj z cukety a keď sa mi podarí hustejšia...šup tam fašírku, ocot, kôpor a prívarok je na svete...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • ivanko46, 21. júla 2012 o 13:38
    Ten istý recept,trošku viac zahustený ako prívarok, príloha mastené varené zemiaky, s klobásou,alebo fašírkou prípadne vajíčkom. Obed jak očko.


  • garanco, 21. júla 2012 o 21:02
    Tiež varím tekvicovú, ale keď niektorým "škodia" čo aj malé kúsky zeleniny, tak ju robím mixovanú. Pozrite tiež :
    » varecha.pravda.sk/recepty/tekvicova-kremova-polievka/9686...


  • evanaaa, 21. júla 2012 o 21:27
    Ja so síce tekvicu ako polievku ešte nerobila, ale veľký rozdiel medzi ňou a prívarkom nie je, len v hustote. A tekvičku, prívarok, či omáčku som mala pred pár dňami s mäskom na šťave, tak ju robievam a tiež do nej dávam, tak ako aj @margaretka28 trošku č. ml. papriky. Tak varievala moja mama, aj stará mama vrábeľská, skoro všade, kd eto šlo, dávali mletú papriku. A čo sa týka jíšky-zásmažky, keď nemusím, robím len zátrepku.


  • marienka44, 21. júla 2012 o 22:00
    @Mariaklara , ,dnes na trhu som kupila mladu tekvicku a spravim ju na buduci tyzden pre vnucata. Oni to este asi nejedli. Len ja pridam aj trochu octu a cukor na vyrovnanie chuti. Dakujem za recept.


  • evanaaa, 21. júla 2012 o 22:15
    Vidím, či vlastne čítam, že veľa z vás túto, ale aj iné polkievky či prívarky ľúbi nastudeno. Ja zasa naopak, len teplé, mne by už ani vlažná nechutila, preto obdivujem každého, kto zje studenú polievku.


  • mariaklara, 22. júla 2012 o 21:54
    Robíte ju ozaj podobne, a keď trochu zhustne, jednoducho pridám trochu mlieka. @garanko , robila som už aj podľa teba, @evanaaa , ty máš asi dobré spomienky na VR. Aj mne chutí viac teplá, ba priam až horúca. @marienka , ja ju robím takú hustejšiu, ak chceš polievku redšiu, daj o 1 lyžicu menej múky. @ivanko , súhlasím s tebou.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist