Tekvicová polievka (fotorecept)

Tekvicová polievka (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 20. júla 2012 22:16Ďalšie jeho recepty

Hoci je táto polievka biela, v lete tradične v piatok má táto polievka u nás zelenú. Aj dnes to nebolo inak.

Suroviny

5 - 6
porcií
10 - 15
minút
príprava
15 - 25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si :
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Obielime, nastrúhame a mierne zasolíme tekvicu.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Na oleji osmažíme cibuľku.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Potom na cibuľku dáme mierne vyžmýkanú tekvicu, trochu ju opražíme.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Podlejeme vodou, pridáme bujón ( soľčanku ), premiešame. Chvíľku povaríme, ochutnáme, či je tekvica mäkká.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Pripravíme si zátrepku z múky a mlieka.
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

Zátrepku vylejeme do uvarenej tekvice a premiešame. Dochutiť ju môže kôprom. Ako príloha sa môže podávať s volským okom a chlebíkom. Dobrá je aj s mäsom na šťav, ale to bude zajtra v sobotu. Dobrú chuť !
Tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 20. júla 2012 o 22:28
    skvelá polievka... takúto som ešte nerobila... vyskúšam, musí byť veľmi chutná... dávam si do kk - Polievky


  • mijaita, 20. júla 2012 o 22:55
    Ja si prosim maslovou jisku :-)


  • margaretka28, 20. júla 2012 o 23:00
    Tak toto ja môžem,,, aj studené,je to moje obľúbené jedlo,robievam presne takto,len pridávam štipku mletej papriky,ale nepýtaj sa prečo,:-)robieva tak moja maminka,tak som sa to od nej naučila,každý máme to svoje zaužívané,len jedno je isté,že je to super jedlo..:-)


  • sneica, 21. júla 2012 o 05:39
    aj ja by som si dala takuto polievocku...aj si uvarim ...


  • hubata, 21. júla 2012 o 07:26
    Milujeme ju, všetci ju milujeme, dokonca aj tí najmenší:
    nosím im ju na kúpalisko chladenú v termoske a neviem či potom tak spia na deke po tej tekvici, alebo z vystrájania v bazéne.


  • izabella929, 21. júla 2012 o 08:56
    veru taká polievočka zo záhrady, nemá chybu...vonia krásne a tie chute sú neporovnateľné s pestovanou v skleníkoch...úžasná.-))))


  • mariaklara, 21. júla 2012 o 12:11
    Vidím , že viaceré robia túto polievku s menšími obmenami, @margaretka , máš pravdu, ako sa to doma pri mame naučíme, tak potom praktizujeme, @mijaita , prečo nie, s jiškou skúsime tiež. @hubat á, tie deťúrence asi spia, že sa chutne napapali a od únavy z plávania zaspali:-)))) @sandry , @izabelka , je to z mojej záhradky, v lete je to lacný obed, k tomu domáce slíže a bruško je plné. Veď práve na takéto prázdninové jedlá sa viažu spomienky u starej mamy, či nie ? @sneica , daj vedieť, či ti chutila. Ďakujem za príspevky.


  • mariana33, 21. júla 2012 o 12:39
    takto ju robím aj ja, len nedávam bujón...a zahusťujem hladkou múkou...deti to ľúbia a Kubčo si tam dáva "pokrčené" vajíčko...:o)
    dá sa takto robiť aj z cukety a keď sa mi podarí hustejšia...šup tam fašírku, ocot, kôpor a prívarok je na svete...


  • ivanko46, 21. júla 2012 o 13:38
    Ten istý recept,trošku viac zahustený ako prívarok, príloha mastené varené zemiaky, s klobásou,alebo fašírkou prípadne vajíčkom. Obed jak očko.


  • garanco, 21. júla 2012 o 21:02
    Tiež varím tekvicovú, ale keď niektorým "škodia" čo aj malé kúsky zeleniny, tak ju robím mixovanú. Pozrite tiež :
    » varecha.pravda.sk/recepty/tekvicova-kremova-polievka/9686...


  • evanaaa, 21. júla 2012 o 21:27
    Ja so síce tekvicu ako polievku ešte nerobila, ale veľký rozdiel medzi ňou a prívarkom nie je, len v hustote. A tekvičku, prívarok, či omáčku som mala pred pár dňami s mäskom na šťave, tak ju robievam a tiež do nej dávam, tak ako aj @margaretka28 trošku č. ml. papriky. Tak varievala moja mama, aj stará mama vrábeľská, skoro všade, kd eto šlo, dávali mletú papriku. A čo sa týka jíšky-zásmažky, keď nemusím, robím len zátrepku.


  • marienka44, 21. júla 2012 o 22:00
    @Mariaklara , ,dnes na trhu som kupila mladu tekvicku a spravim ju na buduci tyzden pre vnucata. Oni to este asi nejedli. Len ja pridam aj trochu octu a cukor na vyrovnanie chuti. Dakujem za recept.


  • evanaaa, 21. júla 2012 o 22:15
    Vidím, či vlastne čítam, že veľa z vás túto, ale aj iné polkievky či prívarky ľúbi nastudeno. Ja zasa naopak, len teplé, mne by už ani vlažná nechutila, preto obdivujem každého, kto zje studenú polievku.


  • mariaklara, 22. júla 2012 o 21:54
    Robíte ju ozaj podobne, a keď trochu zhustne, jednoducho pridám trochu mlieka. @garanko , robila som už aj podľa teba, @evanaaa , ty máš asi dobré spomienky na VR. Aj mne chutí viac teplá, ba priam až horúca. @marienka , ja ju robím takú hustejšiu, ak chceš polievku redšiu, daj o 1 lyžicu menej múky. @ivanko , súhlasím s tebou.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist