Tekvicová polievka (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Hoci je táto polievka biela, v lete tradične v piatok má táto polievka u nás zelenú. Aj dnes to nebolo inak.
5 - 6 porcií |
10 - 15 minút príprava |
15 - 25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si :
- Obielime, nastrúhame a mierne zasolíme tekvicu.
- Na oleji osmažíme cibuľku.
- Potom na cibuľku dáme mierne vyžmýkanú tekvicu, trochu ju opražíme.
- Podlejeme vodou, pridáme bujón ( soľčanku ), premiešame. Chvíľku povaríme, ochutnáme, či je tekvica mäkká.
- Pripravíme si zátrepku z múky a mlieka.
- Zátrepku vylejeme do uvarenej tekvice a premiešame. Dochutiť ju môže kôprom. Ako príloha sa môže podávať s volským okom a chlebíkom. Dobrá je aj s mäsom na šťav, ale to bude zajtra v sobotu. Dobrú chuť !