Tekvicová polievka (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Hoci je táto polievka biela, v lete tradične v piatok má táto polievka u nás zelenú. Aj dnes to nebolo inak.

5 - 6
porcií
10 - 15 minút
príprava
15 - 25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si :
  2. Obielime, nastrúhame a mierne zasolíme tekvicu.
  3. Na oleji osmažíme cibuľku.
  4. Potom na cibuľku dáme mierne vyžmýkanú tekvicu, trochu ju opražíme.
  5. Podlejeme vodou, pridáme bujón ( soľčanku ), premiešame. Chvíľku povaríme, ochutnáme, či je tekvica mäkká.
  6. Pripravíme si zátrepku z múky a mlieka.
  7. Zátrepku vylejeme do uvarenej tekvice a premiešame. Dochutiť ju môže kôprom. Ako príloha sa môže podávať s volským okom a chlebíkom. Dobrá je aj s mäsom na šťav, ale to bude zajtra v sobotu. Dobrú chuť !