Tarte aux pommes fotorecept

janka1710 - fotkajanka1710, 21. februára 2011
Tarte aux pommes (fotorecept)
Foto: janka1710

Tento dezert som 1x jedla v reštaurácii, a tak mi zachutil, že som si ho musela spraviť aj doma:) Recepty boli predovšetkým vo francúzštine, Zobraziť celý popisTento dezert som 1x jedla v reštaurácii, a tak mi zachutil, že som si ho musela spraviť aj doma:) Recepty boli predovšetkým vo francúzštine, tak mi s prekladom musel pomôcť Ujo Google. Čo to som odkukala z videoreceptov.

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
4 ks
 / jablková výživa




Postup

  1. 1

    Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Potom z lístkového cesta vyvaľkáme kruh a položíme do formy. Odporúčam použiť nevyvaľkané cesto. Ja som bohužiaľ iné nedostala kúpiť, tak som použila vyvaľkané. Nevýhodou vyvaľkaného cesta je, že neprekryje celú formu (vrátane strán), a tak som diery musela prekryť zvyšným cestom.

    Tarte aux pommes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno rozotrieme jablkové pyré (alebo jablkovú výživu). A poriadne posypeme škoricovým cukrom.

    Tarte aux pommes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jabĺčka očistíme, vyberieme jadro a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ich na navrstvené jablkové pyré a posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom.

    Tarte aux pommes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Navrch poukladáme plátky masla a kraje zahneme. Pečieme približne na 180stupnoch 45minút.

    Tarte aux pommes (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vybratí z rúry kraje potrieme medom rozmiešaným v teplej vode.

    Tarte aux pommes (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

porzellanka
Ahoj Janka, aj ja som Janka :-) uzasne, jednoduche, az sa pytam, ako to, ze som na to nikdy neprisla sama? uz so vybrala z mrazaku cesto:-). Vdaka za recept!
julica
jáj, líetkové asi v mikrovlnke nezapečiem, čo? :) U mamy toto robievam, ale ešte lepší je s čerstvým maslovým cestom ako na quische, vyskúšaj
elekra
Včera večer som robila jablčká zapekané v lístkovom ceste! Len som k polovičkám jabĺk pridala nasekané orechy, škoricový cukor a hnedý cukor s kúskom masla. Bolo to vynikajúce. Jednoduché veci sú asi najlepšie a jablčká nikdy nesklamú.
maartina
vyzerá super ...jabĺčka, škorica, vanilka, už sa teším na tú vôňu :)
babidka
ha , ale si ma dostala :-)moje chabe znalosti z francuzstiny ma trosku oklamali --- pomme je vo fr. nielen jablko ale aj zemiak ...tak som cakala nejake zemiakove kolaciky.... Tento je vsak vyborny :-)
tatranka
V jednoduchosti je krása.Paráda.Ukladám do KK.Predsa len niečo nové.
piczur
ukladám, dokupujem chýbajúce ingrediencie, pečiem a vychutnávam, ďakujem
babidka
upecene , zjedene , ohromne !:-) bolo to naozaj vyborne .cesto som nechala trosicku hrubsie - ved co potom s odrezkami, nie ?- ale bolo take akurat a vsetkym velmi chutilo :-)))
forneta
=DD podobné som videla v šou Marthy Stewartovej a tam varil muž ktorý mal rodičov z francúzska... on síce nepoužil cesto ale sladký toast opražený na masle a vyzerá to úžasne.... ;))
bibia1
ja som včera nevedela, čo s jabĺčkami, ukladám si pre příšte :)
alena45
a ja som si spravila lekvárové šatôčky, recept prišiel neskoro, tak nabudúce, keď príde mlsná. Lístkové cesto mám stále doma v mrazáku, je to najjednoduchšia a najrýchlejšia možnosť si osladiť život a koľko sa z toho dá spraviť dobrôtok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia