Bakažánový dip

Tapas z pečeného baklažánu a jogurtu

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažán umyjeme, osušíme, popicháme a pečieme v rúre na rošte na 220 stupňov asi 20 minút.
  2. Šťavnatú dužinu z upečeného baklažánu vydlabeme, nasekáme a dáme do hlbokej misy. Pridáme nasekanú cibuľu, vínny ocot (alebo citrónovú šťavu), olivový olej, prelisovaný cesnak, mletú rímsku rascu, nasekanú petržlenovú vňať, jogurt a smotanu. Zamiešame, pridáme podľa chuti soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Necháme v chlade odstáť aspoň 1-2 hodiny.
  3. Servírujeme s opečeným chlebíkom alebo rôznou zeleninou nakrájanou na hranolčeky.