Talianska fazuľa s rozmarínom

mirkajan - fotkamirkajan, 31. januára 2017
Talianska fazuľa s rozmarínom
Foto: mirkajan

Tento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi chutný recept, pokiaľ použijete konzervovanú fazuľu, večera je Zobraziť celý popisTento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi chutný recept, pokiaľ použijete konzervovanú fazuľu, večera je na stole do 20 minút.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
3 vetvičky
2 - 3 strúčiky
z 1 citróna
3 ks (alebo varená)
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Z vetvičiek rozmarínu oberieme lístky a nadrobno posekáme. Nastrúhame kôru z 1 citróna. Na panvici na miernom ohni rozohrejeme olivový olej a na ňom necháme asi 30 sekúnd škvrčať za stáleho miešania posekaný rozmarín a postrúhanú citrónovú kôru.

  2. 2

    Do panvice pridáme pretlačený cesnak a len krátko opražíme, aby nezhnedol. Pridáme scedené a premyté fazule a trochu vody (cca 2 - 3 PL). Miešame a na miernom plameni necháme fazule prehriať, kým nebudú horúce. Osolíme a okoreníme podľa chuti, na záver pridáme citrónovú šťavu - tiež podľa chuti (cca 2 - 3 PL), môžeme pridať štipku kryštálového cukru. Ešte krátko prehrejeme, odstavíme a podávame.

  3. 3

    Na tanieri je možné fazule pokvapkať ešte extra panenským olivovým olejom. Podávame s čerstvou alebo s opečenou bagetou (bagetu som rozkrojila, položila na plech, pokvapkala olivovým olejom a zapiekla v rúre pri 200 °C 7 minút). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mirkajan
Je to naozaj veľmi dobré, treba vyskúšať.Ďakujem za komentáre.
katka78
Takéto jednoduché jedlá mám asi najradšej. Škoda, že sa netešia takej pozornosti ako napr. koláče, ale však aj oni si nájdu svojich adresátov-kuchárov. U mňa skôr, alebo neskôr na rad príde. Vďaka @Mirkajan !
mirkajan
@Katka78 (5.2.2017 19:33)

Ďakujem, aj ja mám najradšej jedlá z minima surovín, čo najjednoduchšie.
katka78
@Katka78 (5.2.2017 19:33) Napokon prišla na rad "skôr", je super! Tie chute - rozmarín, cesnak, citrón k sebe neskutočne pasujú! Kto vyskúša, verím, že neobanuje. Ja som inak robila zo sušenej fazule. Vďaka za recept, spestrila si nám ním dnešnú večeru. Maj sa pekne :-)