Tagliatelle s mäsovými guľkami a cukinou

Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 9. septembra 2013
Tagliatelle s mäsovými guľkami a cukinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
110 g
1 ČL
400 g
25 g
50 g
150 g
200 g




Postup

  1. 1

    Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, preložíme a nakrájame tagliatelle. Varíme ich v osolenej vode zhruba minútu.

  2. 2

    Mäso ochutíme soľou, korením, nasekanou mätou, parmezánom a rukou z neho formujeme malé guľôčky, ktoré pečieme v rúre na 160 °C dozlata.

  3. 3

    Do panvice nalejeme šľahačku, necháme prevrieť, ochutíme soľou a korením, pridáme upečené guľôčky a odparíme. Vložíme uvarené cestoviny a pred koncom zľahka vmiešame na kocky nakrájanú, mierne podusenú cukinu. Podávame jemne posypané parmezánom.

Diskusia k receptu

andreas
Prečo sa v názve a medzi surovinami nachádza cukina, keď sa nepoužije v postupe receptu (tam je mimochodom špenát, ktorý nie je medzi surovinami).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia