Tagliatelle s mäsovými guľkami a cukinou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, preložíme a nakrájame tagliatelle. Varíme ich v osolenej vode zhruba minútu.
- Mäso ochutíme soľou, korením, nasekanou mätou, parmezánom a rukou z neho formujeme malé guľôčky, ktoré pečieme v rúre na 160 °C dozlata.
- Do panvice nalejeme šľahačku, necháme prevrieť, ochutíme soľou a korením, pridáme upečené guľôčky a odparíme. Vložíme uvarené cestoviny a pred koncom zľahka vmiešame na kocky nakrájanú, mierne podusenú cukinu. Podávame jemne posypané parmezánom.
|