Tagliatelle s mäsovými guľkami a cukinou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, preložíme a nakrájame tagliatelle. Varíme ich v osolenej vode zhruba minútu.
  2. Mäso ochutíme soľou, korením, nasekanou mätou, parmezánom a rukou z neho formujeme malé guľôčky, ktoré pečieme v rúre na 160 °C dozlata.
  3. Do panvice nalejeme šľahačku, necháme prevrieť, ochutíme soľou a korením, pridáme upečené guľôčky a odparíme. Vložíme uvarené cestoviny a pred koncom zľahka vmiešame na kocky nakrájanú, mierne podusenú cukinu. Podávame jemne posypané parmezánom.