Syrové pagáčiky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 9. januára 2017
Syrové pagáčiky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi jednoduché, rýchle a veľmi chutné pagáčiky ;-P Robím ich už roky...

160 ks
porcií
15 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
500 g rastlinný
3 KL
2 bal
cca 400 g
 podľa potreby
 na potretie
 na posypanie rôzne




Postup

  1. 1

    V jednej miske si najprv lyzicou premiesame muku, sol a PDP (kypriaci prasok). Moj PDP ma 1balicek 15 g, takze som dala 30 g dokopy :-) Po premiesani rozmrvime do muky turecky syr a este ho dobre v muke premiesame. Pridame dobre zmäknuty, az dopoly rozpusteny vami osvedceny margarin. Nepouzivam na to jeden "urcity" margarin :-), takze volbu necham na kazdom :-) Cele dobre premackame a podla potreby pridame trochu mlieka, aby sa cesto dobre pospajalo. Ja som pridala 1dcl mlieka. Cesto ma byt polotuhe.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto ihned z misky vyberieme na pomucenu dosku, na ktorej ho este trochu prehnetieme. Cesto pomocou muky vyvalkame na hrubku 1cm a vykrajujeme male pagaciky. Ja som robila priemer 3cm. Pagaciky ukladame na plech s papierom, natrieme ich vyslahanym vajcom a posypeme semienkami .Ja som davala celu rascu a cernuchu - ciernu rascu. Pagaciky dame piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na 15 minut. Vyslo mi cca 160 ks.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Treba si ich fakt sledovat, oni maju byt len slabo upecene, v ziadnom pripade nie do tmava, inak ich budete mat suche a tvrde. Treba pozerat aj spodok, ked je uz svetlohnedy a aj vrch pagacikov chytil farbu, tak ich treba vybrat. Tymto pagacikom naozaj vela netreba, len sa nafuknu, chytia farbu a uz aj von :-)) Tych 15 minut by im malo uplne stacit :-)

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pagaciky su naozaj vyborne. Su velmi chutne cerstve ,ale su fantasticke najmä na druhy den a zostanu take vynikajuce aj tyzden ;-P Takze sa hodia na oslavy, vylety atd., kde sa vypeka a chysta uz dopredu :-) Skladujte ich bud v umelej doze alebo v igelitovom sacku. Dobru chut ;-P

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzera kravsky turecky syr, ktory sa da rozmrvit. Ja som dala 2 taketo kolieska, to je cca 360-400 g,to zalezi od hrubky kolieska.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Tady smekám, krásná práce, bezva postup, určo výborné pagáčiky! Jsi šikulka!!
cesminaz
@Babka123 kedze v tvojom profile nevidim odkial si,tak tažko povedať. Ak sa to tyka Slovenska,tak pokial viem od druhych Varecháčiek,sa da bud v Lidli alebo tescu dostat kupit podobny syr.Buď Grécky syr,alebo vraj slovenská "kravská hrudka" sa mu podobá :-) @Haji @Mitzy @Kukulienka dakujem vam za milé komentíky :-) Pagáčiky su naozaj vyborne.Pekny den prajem!
babka123
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď, áno som zo Slovenska a ja som si myslela, že to každý vie... Kravská hrudka býva u nás v obchode.
terinka55
Dievča zlaté, Ty mi ale dávaš zabrať :-) Tvoje pagáčiky vyzerajú prudko jedlé. Ako vždy, pri Tvojom recepte, zaslúženych 5*****, viac sa nedá :-)
chica114
Mňaaaaam...slinky mi tečú toto by som si hneď dala. Nádherný receptík. 5* :-)
kecemis
Vyzeraju dobre a stale rozmyslam, preco mi pripominaju cinskych Terracotta bojovnikov. Ze by preto, ze su tak pekne nastupeny a cakajuci na zjedenie?
1x haji
cesminaz
Dakujem vsetkym za mile komentiky ;-P Som velmi rada,ze sa pagaciky pacia.Su naozaj vyborne,mozem len odporucat.
1x haji
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Takže, receptík som včera tu objavila, zháňala som ten slaný syr. Turecký na dedine nedostanem, ale v takej malej večierke som objavila slaný syr nemecký. Dnes som zamiesila, polovica je upečená a druhá sa pečie. Môj prvý dojem bol, že sú trochu múkové, ale myslím si, že je to tým syrom, ktorý bol málo výrazný. Kúpim si v meste vážený syr AKAVY, ktorý je ozaj výrazný hlavne slaný. Takže skúsim znovu. Ale po treťom pagáčiku som povedala, že sú celkom fajn, na tú jednoduchú prípravu a prácu. Určite doporučujem vyskúšať a hlavne upiecť na výlet, dovolenku a tak, hlavne pre ich trvácnosť. Sú presne také ako ich autorka prezentuje. Ďakujem veľmi pekne za recept. (Ani som nevedela, že je aj čierna rasca a to ozaj mám už nejaký ten rok za sebou. Tak žienky pečte a potom píšte komentáre.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
A hlavne ich potrite rozhabarkovaným žĺtkom (2 ks) s troškou vody a soľou. Sú tak krajšie a lesklé.