Foto: klaura
Zistila som, že tento výborný, jednoduchý recept na Vareche chýba ... a to je škoda. Takýto syr je zdravší ako klasický vysmážaný, pretože Zobraziť celý popisZistila som, že tento výborný, jednoduchý recept na Vareche chýba ... a to je škoda. Takýto syr je zdravší ako klasický vysmážaný, pretože neobsahuje toľko tuku a syr v ňom je šťavnatý a vláčny.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Syr si nastrúhame, šunku nakrájame na drobné kocky, Môžete použiť ľubovoľnú salámu, ja som mala kurací parizer.
-
2
Klasické raňajkové porcelánové šialky vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na 1 osobu - 1 šialka, pre lepších papákov aj 2 :)
-
3
Na dno šialky dáme vrstvu syra.
-
4
Potom vrstvu šunky (salámy, párkov ...)
-
5
Na to rozklepneme do každej šialky 1 vajíčko, môžeme osoliť, okoreniť ... ale ja nesolím ... syr je slaný dosť ...
-
6
Zas vrstvu šunky.
-
7
Plnenie šialky ukončíme vrstvou syra.
-
8
Šialky uložíme na plech (pekáč) a nalejeme do neho vodu ... Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia si každá odhadne sama podľa svojej rúry ... syr by mal mať krásnu zlatú farbu a chrumkavú kôrku.
-
9
Upečieme do zlatista. Podávame so zemiakmi, keďže varíme zdravo, aj zemiačky sú len uvarené ... :) a s čalamádou zo súdka ... Samozrejme, že si pokojne môžete dať k tomu hranolky, opekané zemiaky, kašu ....
varecha.pravda.sk/recepty/zapekany-syr-smotanove-zemiaky-...