Syr bez vysmážania (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Zistila som, že tento výborný, jednoduchý recept na Vareche chýba ... a to je škoda. Takýto syr je zdravší ako klasický vysmážaný, pretože neobsahuje toľko tuku a syr v ňom je šťavnatý a vláčny.
4 porcie |
15 minút príprava |
35-45 minút na 200 °C |
Postup
- Syr si nastrúhame, šunku nakrájame na drobné kocky, Môžete použiť ľubovoľnú salámu, ja som mala kurací parizer.
- Klasické raňajkové porcelánové šialky vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na 1 osobu - 1 šialka, pre lepších papákov aj 2 :)
- Na dno šialky dáme vrstvu syra.
- Potom vrstvu šunky (salámy, párkov ...)
- Na to rozklepneme do každej šialky 1 vajíčko, môžeme osoliť, okoreniť ... ale ja nesolím ... syr je slaný dosť ...
- Zas vrstvu šunky.
- Plnenie šialky ukončíme vrstvou syra.
- Šialky uložíme na plech (pekáč) a nalejeme do neho vodu ... Vložíme do rúry a pečieme.
Čas pečenia si každá odhadne sama podľa svojej rúry ... syr by mal mať krásnu zlatú farbu a chrumkavú kôrku.
- Upečieme do zlatista.
Podávame so zemiakmi, keďže varíme zdravo, aj zemiačky sú len uvarené ... :) a s čalamádou zo súdka ...
Samozrejme, že si pokojne môžete dať k tomu hranolky, opekané zemiaky, kašu ....