Syr bez vysmážania (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Zistila som, že tento výborný, jednoduchý recept na Vareche chýba ... a to je škoda. Takýto syr je zdravší ako klasický vysmážaný, pretože neobsahuje toľko tuku a syr v ňom je šťavnatý a vláčny.

4
porcie
15 minút
príprava
35-45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Syr si nastrúhame, šunku nakrájame na drobné kocky, Môžete použiť ľubovoľnú salámu, ja som mala kurací parizer.
  2. Klasické raňajkové porcelánové šialky vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na 1 osobu - 1 šialka, pre lepších papákov aj 2 :)
  3. Na dno šialky dáme vrstvu syra.
  4. Potom vrstvu šunky (salámy, párkov ...)
  5. Na to rozklepneme do každej šialky 1 vajíčko, môžeme osoliť, okoreniť ... ale ja nesolím ... syr je slaný dosť ...
  6. Zas vrstvu šunky.
  7. Plnenie šialky ukončíme vrstvou syra.
  8. Šialky uložíme na plech (pekáč) a nalejeme do neho vodu ... Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia si každá odhadne sama podľa svojej rúry ... syr by mal mať krásnu zlatú farbu a chrumkavú kôrku.
  9. Upečieme do zlatista. Podávame so zemiakmi, keďže varíme zdravo, aj zemiačky sú len uvarené ... :) a s čalamádou zo súdka ... Samozrejme, že si pokojne môžete dať k tomu hranolky, opekané zemiaky, kašu ....