Sviatočná plnená bábovka

redakcia - fotkaredakcia, 15. decembra 2009
30 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

170 g
4 ks
2 PL
160 g
5 ks
1 KL
0,5 l




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme rum, citrónovú kôru a striedavo tuhý sneh z 5 bielkov s múkou. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy a vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200˚C asi 30 – 40 minút.

  2. 2

    Upečenú bábovku necháme vychladnúť vo forme, potom ju vyklopíme a rozrežeme na 2 časti. Spodnú časť potrieme tuhou šľahačkou, prikryjeme druhou časťou a do stredu bábovky dáme umyté očistené ovocie a šľahačku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia