Sunquickové rezy - osviežujúci a lahodný

lucka1111 - bez fotkylucka1111, 20. augusta 2014
Sunquickové rezy - osviežujúci a lahodný
Foto: lucka1111

Viem, že je tu určite veľa receptov na tento koláč, ale nedá mi , aby som sa s tými, ktorí ho nepoznajú oň nepodelila, Zobraziť celý popisViem, že je tu určite veľa receptov na tento koláč, ale nedá mi , aby som sa s tými, ktorí ho nepoznajú oň nepodelila, alebo s tými , ktorí ho poznajú - pripomenula túto osviežujúcu šťavnatú lahôdku. Tento koláč je vhodný na oslavy, svadby, alebo len tak na nedeľu :)

Suroviny

Kakaový plát:
3
55 g
55 g
10 g
1 lyžica
1/4 lyžičky
Biely plát:
4
75 g
90 g
1 lyžica
1/4 lyžičky
Sunquickový rozvar:
200 ml
200 ml
Plnka:
400 ml
1 ks (Zlatý klas)
1 ks
200 g
250 g




Postup

  1. 1

    Recept je na menší plech , rozmery: 24cm x 35cm.
    Budeme potrebovať: 2x kakaový plát, 1x biely plát.

  2. 2

    KAKAOVÝ PLÁT : bielka vyšľaháme do tuha, po lyžiciach primiešame cukor, potom žĺtka, vodu, a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Upečieme. Podľa tohoto postupu upečieme 2 kakaové pláty.

  3. 3

    BIELY PLÁT: bielka vyšľaháme do tuha, po lyžiciach primiešame cukor, potom žĺtka, vodu, a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu s papierom na pečenie.

  4. 4

    KRÉM: Z mlieka, vanilkového pudingu, vanilkového a kryštálového cukru si uvaríme hustú kašu. Kým chladne, vymiešame si v miske maslo. Vychladnutý puding primiešame postupne do masla. Z plnky odoberieme 2 polievkové lyžice - neskôr potrieme vrch koláča.

  5. 5

    Sunqickový rozvar: V hrnci si privedieme do varu vodu so sunquickovým sirupom a necháme trochu vychladnúť (sirup nemusíme variť, stačí keď odstavíme hneď ako sa objaví prvá bublinka).

  6. 6

    A ideme na to:) Spodný - kakaový plát natrieme polkou plnky, priložíme biely plát, ktorý husto popicháme vidličkou. Lyžicou polejeme celý plát. Minieme celý rozvar. Jemne popritláčame, aby bol plát všade rovnako napitý. Počkáme 10 minút, aby sa všetko vsalo. Potom rozotrieme druhú polku plnky a priložíme 2. kakaový plát. Zaťažíme rovnomerne do druhého dňa, alebo aspoň na pár hodín. Nakoniec potrieme vrch zvyšnou plnkou a polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

obor123
Pekný a chutný zákusok. Recept je stručný , zbytočne nerozťahaný a zrozumiteľný. Udeľujem 5* a recept ukladám do kk.
dzejsik
Výborné rezy, zatiaľ som robila vždy len z bielych plátov, vyskúšam aj s kakaovými - bude zmena :)
radost
moja susedka ich pekáva-aj na zákazku..potvrdzujem-že je výborný..dľa našej chuti..
3sandra3
ten je skvelý... zajtra mám meniny , tak ho upečiem.. dakujem za recept.
majsterka
výborný zákusok,nemá chybu.Kolegynka ho pekávala pri nejakých akciách a veru padol za obeť ledva sa dostal na stôl
ywett
veľmi pekné rezy, si šikovná ;-)
danielcacka
výborný je, keď mám krém už hotový, "cvrknem" tam ešte trocha sunquicku a premiešam, vidí sa mi chutnejší, jemne kyselkavý
janealli
Dnes som piekla tieto rezy a sú vynikajúce. Doteraz som vždy robila len biele cestá, ale takto je nielen chuťovo ale aj farebne zaujímavejší. Platy pod plnkou som ešte jemne natrela jablkovým džemom s pomarančovou príchuťou. Koláčik mal veľký úspech, vďaka za výborný recept.
alena54
veľmi uhľadny rez určite fajne nepoznam ale rada vyskušam až slintám :) si šikulka !!! už je v KK dík za suprovy recept :)
covy
Tiež robím z bielych plátov,tie tenšie tošku pokrorím sunqikom a ostatný dám potom na stredný plát ale skusim aj s kakaovými plátmi .Diky za zmenu,rada skúšam nové veci.
elba
ahoj Lucka Tvoj zákusok je taký krásny a určite bude dobrý -dnes máme s manželom 5o-výročie pečiem Tvoj koláč ďakujem za recept
mariach46
Upiekla mi ho moja dcéra na istú príležitosť, všetky ženy pýtali recept. Nemal chybu. Ďakujem za výborný recept.
holubicaaa
... recept je vynikajuci, robila som teraz cez vikend a zakusok vysiel :) do plnky som vsak dala o polovicu menej cukru a stacilo, rezy boli svieze, stavnate a sladke tak akurat :)
aja1616
Odskúšané, vinikajúci zákusok. Nie je veľmi krémový a hlavne je vlhký, podobné ako punčový rez, ale tu cítiť krásne tú ovocnú sviežu chuť.
nanna02
Ja tie rezy robim dost casto vnucence ho maju velmi radi.
76224_1518178392 - profilový obrázok
d18
d18
Ale noe je tam nic co sa tyka teploty rury a kolko to piect...😥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia