Foto: kata50
Recept mám od mojej úžasnej svatky. Budem sa musieť veľmi snažiť, aby som ju vôbec dobehla v jej cukrárskom umení. Vyskúšala som ho a Zobraziť celý popisRecept mám od mojej úžasnej svatky. Budem sa musieť veľmi snažiť, aby som ju vôbec dobehla v jej cukrárskom umení. Vyskúšala som ho a nafotila pre vás. Koláč je veľmi jemný a do pozornosti dávam plnku v tomto koláči.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
CESTO: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
3 PL vlažná |
|
1 PL |
|
5 PL |
|
NÁLEV: | |
1,5 dl |
|
3 dl |
|
2 PL |
|
PLNKA: | |
3 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
300 g |
|
POLEVA: | |
100 g |
|
30 g |
|
3-4 PL |
|
Postup
-
1
Upečieme piškótový plát z 5 vajec. Žĺtka+cukor+voda+olej+múka, na koniec sneh z bielkov. Za horúca odstránime kožu z koláča. Zopakujeme ešte raz. Máme dva piškótové cestá. Prvé cesto potrieme lekvárom, prikryjeme druhým cestom.
- 2
Uvaríme si sunquickový nálev zo surovín a vychladnutým polejeme druhé cesto.
- 3
Kým nám nálev vsiakne , nad parou s metličkou šľaháme 3 celé vajcia s cukrom do hustej peny. Trošku to trvá, ale nakoniec ten krém stojí za to.
- 4
Palmarín najprv rozšľaháme do penista a postupne pridávame vaječný krém.
- 5
Krém rovnomerne nanesieme na mokrý plát.
- 6
Nad parou si roztopíme bielu čokoládu + cera a vymiešame do hladka. Tiež si pripravíme aj tmavú čokoládu. ( nemusí byť ).Polevu nanesieme lyžicou na koláč a ešte pofŕkame tmavou čokoládou.
- 7
Po stuhnutí koláč režeme čistým nožom namočeným v horúcej vode
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/puncove-rezy--fotofecept/13961-...
A aby so predišla nedorozumeniam, tak so sa rozhodla napísať suroviny pre jedno cesto a v texte vysvetliť, že zopakujeme ešte raz.
Dá sa aj tak , ako navrhuješ ty. :-))
Katka ďakujem za inšpiráciu , škoda že moje švagrinky nie sú na PC určite by sa začiatočníčky varenia a pečenia potešili , ale myslím si že Tvoje recepty aj s fotopopisom ten východ nahradia:-))
Janger skus mrazenu stavy z mandariniek alebo pomaranca to bude priblizne senquiku.
fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10436316_10204...
Piekla som ho na klasickom plechu s vyšším okrajom s rozmermi 27 x 36 cm. Nech sa podarí :-)