Sunquickové rezy (fotorecept)

Sunquickové rezy (fotorecept)
Foto: kata50
kata50Kata50, recept pridal: 26. marca 2011 16:44Ďalšie jeho recepty

Recept mám od mojej úžasnej svatky. Budem sa musieť veľmi snažiť, aby som ju vôbec dobehla v jej cukrárskom umení. Vyskúšala som ho a nafotila pre vás. Koláč je veľmi jemný a do pozornosti dávam plnku v tomto koláči.

Suroviny

45-50
porcií
60
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Upečieme piškótový plát z 5 vajec. Žĺtka+cukor+voda+olej+múka, na koniec sneh z bielkov. Za horúca odstránime kožu z koláča. Zopakujeme ešte raz. Máme dva piškótové cestá. Prvé cesto potrieme lekvárom, prikryjeme druhým cestom.

2

Uvaríme si sunquickový nálev zo surovín a vychladnutým polejeme druhé cesto.
Sunquickové rezy (fotorecept) - obrázok 2

3

Kým nám nálev vsiakne , nad parou s metličkou šľaháme 3 celé vajcia s cukrom do hustej peny. Trošku to trvá, ale nakoniec ten krém stojí za to.
Sunquickové rezy (fotorecept) - obrázok 3

4

Palmarín najprv rozšľaháme do penista a postupne pridávame vaječný krém.
Sunquickové rezy (fotorecept) - obrázok 4

5

Krém rovnomerne nanesieme na mokrý plát.
Sunquickové rezy (fotorecept) - obrázok 5

6

Nad parou si roztopíme bielu čokoládu + cera a vymiešame do hladka. Tiež si pripravíme aj tmavú čokoládu. ( nemusí byť ).Polevu nanesieme lyžicou na koláč a ešte pofŕkame tmavou čokoládou.
Sunquickové rezy (fotorecept) - obrázok 6

7

Po stuhnutí koláč režeme čistým nožom namočeným v horúcej vode
Sunquickové rezy (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lucka81, 26. marca 2011 o 20:21
    wau vyzerá krásne, ukladám do KK


  • dorisa, 26. marca 2011 o 20:36
    Krasny zakusok.


  • vierik, 26. marca 2011 o 20:44
    Môže byť dobrýýýýý,vyskúšam...


  • ancicka, 26. marca 2011 o 20:46
    prádny...


  • klaura, 26. marca 2011 o 20:48
    mňam, ten je krásny ... si šikulka ... KK


  • kata50, 26. marca 2011 o 21:04
    Ďakujem :-))


  • lyali, 26. marca 2011 o 21:06
    Vyzerajú ako maľované! Nápadito pofŕkané čokoládou - Tvoje čokoslučky sú krásne ornamenty! A určite po sunquicku aj šťavnaté! KK :-)


  • 3sandra3, 26. marca 2011 o 21:13
    nádherné rezy.... nie sú z cukrárne prinesené??? hihi... no sú fakt prekrásne ,,, ty si profesionálka?


  • kata50, 26. marca 2011 o 21:19
    Ste strašne milé, ďakujem. To všetko dôchodok.... Mám viac času a chuť sem tam niečo upiecť.


  • tatty, 26. marca 2011 o 22:01
    katka, ty chceš koho doháňať ? :-) Veď je nádherný ten zákusok..


  • marianne69, 26. marca 2011 o 22:09
    ...no... su naozaj vystavne,skromnost je sice pekna vlastnost,ale v tomto pripadne zbytocna...zakusok hodny profesionala:-)....


  • kata50, 26. marca 2011 o 22:24
    Ďakujem, všetky ste tu šikovnice. Veď toto je môj prvý podrobnejší foto postup. A to vďaka varecháčkam. Pred mesiacom som ani netušila, že budem takto fotiť. :-)))


  • sladkacokolada, 26. marca 2011 o 22:41
    a zasa tá uhľadnosť, krásne


  • tonicka53, 26. marca 2011 o 22:52
    nádherná práca ! a krásne nafotené, šikovná .


  • janger, 26. marca 2011 o 23:02
    Velmi pekne rezy. Recept odkladam. Len Sunquick tu nekupim, snad by som mohla nahradit nejakym pomarancovym sirupom.


  • kata50, 26. marca 2011 o 23:25
    :-))) Samozrejme, že môžeš. A ešte lepšie, keď si vytlačíš čerstvú pomarančovú šťavu, podporíš ju trochou citrónovej šťavy a k tomu cukor. Postup ako v návode.


  • bambitka, 27. marca 2011 o 09:09
    @katka kolacik ako vysity a kazda plnka ktora sa robi nad parou je takato lahodna:)) kolacik je prekrasny,ako z cukrarne


  • piczur, 27. marca 2011 o 09:40
    i keď som na čoko koláče, ale tento vyzerá tak úžasne, že ho musím vyskúšať, ukladám, pečiem, papám, ďakujem


  • baculata, 27. marca 2011 o 10:10
    To som si myslela, že recepty na sladké rezy ma už nezaujmajú, že ich mám vela, presvedčila si ma kata50, že to nie je pravda,tento ukladám len ako by som ho označila ako zaujmavy a perfektný v mojej KK, díky za recept a podrobné vysvetlenie.


  • danculka, 27. marca 2011 o 10:20
    Pekné rezy,reprezentačné...


  • kata50, 27. marca 2011 o 11:05
    Vďaka, vďaka, :-))


  • elisticka, 27. marca 2011 o 13:16
    wau naaaaaaaaaadherne rezy !!! a musia byt vynikajuce skoda ze sa neda z obrazovky kustik ukradnut:-))))a mas ich krasne nakrajane no ukazkove.....ukladam do KK


  • marienka44, 27. marca 2011 o 14:23
    @Kata50 ,aky lekvar treba pouzit v bode c. 1? Dakujem za odpoved. :-)


  • veronika353, 27. marca 2011 o 14:38
    Nádherné řezy,ukládám:-)))


  • kata50, 27. marca 2011 o 15:03
    @marienka44 na natretie prvého plátu je použitý marhuľový lekvár. Ináč už nikde. To aby sa tie dva pláty dobre spojili.


  • kata50, 27. marca 2011 o 15:04
    Ďakujem za uznanie. :-))


  • orchidea, 27. marca 2011 o 16:53
    Podarili sa ti ozaj na jednotku, sú krásne, úhľadne nakrájané a verím že sú aj výborné, ten krém robievam aj ja do zákuskov, len dávam namiesto palmarínu maslo. Ešte prosím o radu. Nemám skúsenosť s používaním bielej čokolády, to je várová čokoláda biela alebo akákoľvek biela. Ďakujem.


  • matased, 27. marca 2011 o 17:05
    Zákusok je naozaj taký profesionálny, krásny, ako na svadbu...určite ho vyskúšam.


  • diabambulka, 27. marca 2011 o 18:45
    krásne sa ti podaril :-)))


  • mgut, 27. marca 2011 o 19:06
    Pekne urobené ! Robím ich tiež,ale z 3.piškot a bez lekváru.Prvú platnu natrieť, nie na hrubo,kakaovou plnkou.Dať druhú,ta môže byt trochu hrubšia a polejeme sunquikovým nálevom. Keď dobre vsiakne ,natrieme tou vynikajucou plnkou a môžeme na chvílu zaťažiť.Polevu mám tiež so sunquit. 30dkg prášk.cukru, polovicu palmarínu,5 lyžíc solamilu a asi 6 lyžíc sanquiku. Všetko dáme zohriať, nie zvarit ! A polejeme koláčik. Je naozaj výborný.


  • kata50, 27. marca 2011 o 19:07
    Ďakujem za typy. Všetko treba vyskúšať.


  • mgut, 27. marca 2011 o 19:08
    Zaťažit samozrejme po položení 3. platne !


  • gulcikova, 27. marca 2011 o 19:23
    ...vyzerá super,ja robim trošku iny :D


  • kata50, 27. marca 2011 o 19:58
    @orchidea...pou žila som čokoládu varovú bielu + cera a dobre metličkou rozmiešať nad parou do hladka.


  • vevei, 27. marca 2011 o 20:10
    ja som síce piekla už všeličo a tento koláčik vyzerá super, tú plnku robím aj na iné koláčiky lebo je výborná ale ešte som sa nestretla s tým, že stiahneme kožku z koláča tak neviem či som to dobre prečítala alebo....?


  • kata50, 27. marca 2011 o 21:33
    Dobre si prečítala. Ja so to tiež nerobila, a stalo sa mi, že krém natretý na kožku sa pekne spolu s ňou oddelil. Je to taká istota a za horúca to ide pekne dole.


  • merihe, 27. marca 2011 o 23:31
    škoda zjesť stačí len pozerať....


  • beat2811, 28. marca 2011 o 00:50
    Krásny koláčik, určite chutný, vyskúšam, ale... nerozumiem, máme dve cestá - pečieme dvakrát - to rozdelíme tú masu z 5 vajec, alebo upečieme 2x cesto z piatich vajec - nemalo by byť potom v rozpise uvedené množstvo surovín na piškótový plát v dvojnásobnom množstve? :(


  • kata50, 28. marca 2011 o 08:21
    Upečieme cesto z 5 vajec a zopakujeme to ešte raz . Áno potrebujeme teda na cesto 10 vajec. Na tento problém sa tu diskutovalo na
    » varecha.pravda.sk/recepty/puncove-rezy--fotofecept/13961-...

    A aby so predišla nedorozumeniam, tak so sa rozhodla napísať suroviny pre jedno cesto a v texte vysvetliť, že zopakujeme ešte raz.
    Dá sa aj tak , ako navrhuješ ty. :-))


  • evicka63, 28. marca 2011 o 13:37
    Mňňňňňňňňňňňňaaaaaaaaaaaaammmm a moje predsavzatie je zase zabudnuté, a ide sa piecť a aj skúšať "sťahovať kožu!


  • tothka, 28. marca 2011 o 16:30
    Po dlhšej prestávke som si sadla k Vareche a nestíham. Tento koláčik proste nemá chybu, skvele vyzerá, určite fantasticky chutí a tie rezy, no nepokrájam to takto, ani keby som sa rozkrájala. Ďakujem za recept, určite čoskoro vyskúšam, lebo už aj naši majú sladký deficit z môjho výpadku z kuchyne. Už je uložený.


  • kata50, 28. marca 2011 o 19:19
    Gazdinky moje, ďakujem, určite nakrájate - skúste - teplý čistý nôž - čo najdlhší. Lebo s takým sa dobre meria rezaná plocha. Jemne zatlačiť, aby sa poleva pod nožom pomaly topila a nie lámala. Potom dorezať. Umyť nôž v horúcej vode a opakovať. ...:-))


  • meggy231, 28. marca 2011 o 19:39
    Krasny a istotne aj velmi dobry kolacik -ukladam vyskusam:)


  • danulatenko, 29. marca 2011 o 14:07
    ...u nas sa puncovy kolacik zje za necelych 30 minut a predpokladam, ze toto nebude vynimka... vyskusam a dam vediet... dakujem za recept... :D


  • copka, 29. marca 2011 o 15:13
    Ja ho pečiem tiež, ale dávam čiernu čokoládu a to aj dole aj hore, takže vyzerá takto: čokoláda, cesto, džem, cesto, plnka a čokoláda. Dole dáš čokoládu tak že si urobíš riedšu to znamená dáš viac cery a pierkom poroznášam čokoládu, počkám kým stuhne a potom cesto obrátim a postupujem ďalej ako je v recepte. Skôste to je to vynikajúce a veľmi pekné na pohľad.


  • kata50, 29. marca 2011 o 15:30
    @copka a tá čokoláda na spodku koláča drží dobre? Neodpadáva ? Zaujímavý typ :-))


  • vevei, 29. marca 2011 o 19:23
    aha ďakujem už som to pochopila stačilo si to predstaviť


  • renate, 29. marca 2011 o 20:12
    Tento koláčik vyzerá prekrásne a je určite výborný, šťavnatý...určite vyskúšam.


  • kata50, 29. marca 2011 o 23:23
    Držím palce, nech sa podarí :-))


  • jarunka, 30. marca 2011 o 03:57
    Krasny zakusok ako od profesionalov.


  • tetuska, 30. marca 2011 o 14:22
    ja používam pomarančový sirup, je to lacnejšie a chuťove nie je žiadny rozdiel...


  • copka, 30. marca 2011 o 14:32
    Čokoláda tým, že stuhne drží tak isto ako hore a skús to aj ty, uvidíš, že ho budeš robiť stále takto. Je to veľmi zaujimavé a vyzerá výborne./ Keď stiahneš kožku z koláča, tak na vychladnutý dávaš tú čokoládu ako som už písala potom ho obrátiš tak aby čokoláda bola dole./ Skús neobanuješ a budeš mať s týmto zákuskom veľký úspech.


  • kata50, 30. marca 2011 o 18:48
    Dobre @copka súhlasím, prehovorila si ma....:-)))


  • copka, 30. marca 2011 o 20:26
    KATKA to si ty na obrázku? Lebo ak áno tak vyzeráš výborne na to že si užívaš dôchodkový vek. Klobúk dole.


  • kata50, 30. marca 2011 o 22:28
    Ďakujem za opýtanie, áno som to ja. Foto je staré cca 2 roky. No čo už narobím. Asi som to dostala do mojej DNA " výbavy".


  • babinka, 31. marca 2011 o 18:07
    tak kolacik urobeny a ukryty pred hladosmi, pretoze som robila z polovicnej davky - na skusy.. Akurat som dala pomarancovu stavu s citronom a cukrom uvarit a zabudla na to, ze robim z polovice - tak kolac je viac mokry, nez som si myslela.. A nie je tak krasne nakrajany, ale velmi, velmi chutny....vdaka!


  • kata50, 1. apríla 2011 o 09:54
    @babinka som rada, že ti chutil. A kým z neho nekvapká... je to OK:-))))


  • marienka44, 8. apríla 2011 o 23:05
    @Kata50 ,ja ho budem robit zajtra:dam stavu z pomaranca+citronova stava, miesto palmarinu dam maslo:palmarin 1:1 a rozhodla som sa z pol davky. Teda upeceny 1 plat z 5 vajec rozkrojim napoly. Aj plnka sa musi redukovat na polovicu, nie tak ako @babinka. :-)


  • cica2, 8. apríla 2011 o 23:13
    @kata50 , wau to sú nádherné a ukážkové rezy, radosť pozerať a verím tomu že sú aj výborné. Tiež robievam takú plnku do našej obľúbenej tortičky ale čokoládovú, je to výborná plnka:))


  • marienka44, 9. apríla 2011 o 09:05
    @Kata50 ,ked upeciem plat , za horuca dam dole kozku. Prerezem na poly a dve polovicky platov /potrete lekvarom / prilozim k sebe. Prilozili sa vlastne 2 vrchne vrstvy jedneho plátu. Robim z polovičnej davky, teda peciem len 1 plat. Potom by som mala dat kozku dole aj z povrchu 2 zlepenych platov /pojde na ne krem/, co je vlastne spodok platov pocas pecenia./aby to bolo kompaktne s kremom. Ta druha kozka uz bude ale vychladnuta. Podarí sa mi dat kozku dolu za studena?


  • kata50, 9. apríla 2011 o 10:01
    @Marienka44 , ja mám takú skúsenosť, že šupka sa mi vytvára iba na povrchu piškótového plátu . A tú dám dole hneď, ako vyberiem piškótu z rúry. Na druhej strane, keď piškótu otočím mám povrch bezproblémový. Dobre vsaje lekvár, punč, alebo krém, dobre drží - čokoľvek tam mieniš použiť. Ináč šupka z piškótového plátu za studena sa dáva dole veľmi ťažko - skoro vôbec. Strháva so sebou časti cesta. Držím palce - nech sa ti vydarí. Napíš potom ako chutilo. :-)))


  • kata50, 9. apríla 2011 o 10:04
    @cica2 :-))), Vyskúšam aj ja čokoládovú, to musí byť lahoda.


  • angiek, 17. apríla 2011 o 10:47
    dnes som robila tento efektny kolacik a podaril sa :) namiesto sunquicku som pouzila pomarancovy sirup, trocha viac prace je s kremom a je dost maslovy, mam radsej pudingove kremy, avsak ked som ho dala na kolac a celkovo odstal, nema chybu :)) kolacik je mnamkovy a na pohlad velmi pekny, kazdemu sa zatial pacil


  • kata50, 17. apríla 2011 o 19:35
    @angiek , som rada, že si koláč vyskúšala a že vám chutil. Moja ponuka nebola zbytočná :-))) Pekný deň prajem.


  • tilau, 18. apríla 2011 o 11:59
    je úžasný :D chcem sa opýtať či ten koláčik môžem urobiť aj skôr, zajtra alebo v stredu, či bude dobrý na veľkú noc, pretože v štvrtok odchádzame preč a vrátime sa v sobotu a nebudem už mať potom čas. bude stále taký šťavnatý?


  • kata50, 18. apríla 2011 o 19:53
    @tilau , pokiaľ bude koláč v chlade, bude OK. A šťavnatý bude určite, len ho dobre polej. Nech sa podarí:-))


  • betka11, 19. apríla 2011 o 17:37
    katka elegantný a určite aj velmi chutný a že sladkých koláčov nikdy nie je dosť viem sama,vždy objavím neaký zaujímavy ktorý nemám alebo nepoznám a chcem ho vyskúšať


  • kata50, 20. apríla 2011 o 08:57
    Nech sa podarí a chutí:-))


  • tilau, 21. apríla 2011 o 10:05
    No koláčik je spravený, ani zdaleka neni taký krásny :D ale zdá sa mi že je dosť taký naliaty a kyslý... ja som ešte len začínajúca "gazdinka" tak nemám veľa skúseností :D


  • kata50, 21. apríla 2011 o 11:42
    @tilau Ak sa ti zdal nálev kyslý, možno bolo potrebné pridať viac cukru. Je to všetko o ochutnávaní aj počas práce. Na budúce sa ti určite podarí lepší-verím tomu. Vieš koľko rôznych koláčov mi nevyšlo - kým som sa "dopiekla" ku takému výsledku ?


  • melpomene, 22. apríla 2011 o 13:23
    dobrý deň. ja sa chcem spýtať či do cesta nejde náhodou aj prášok do pečiva? ak áno koľko na jednu dávku? ďakujem ;)


  • kata50, 22. apríla 2011 o 23:04
    @melpomene do tohto cesta nedávam prášok do pečiva. Veľmi dôkladne vyšľahám žĺtka s cukrom a postupne pridávam vodu. Vznikne mi celkom pekná bohatá žĺtková pena, do ktorej ďalej pridám olej a múku. Na koniec sneh z bielkov. Hneď do rúry upiecť a začnem robiť druhé cesto tak isto.Cesto sa pekne upečie a nepotrebuje prášok do pečiva. Nech sa podarí. pekné sviatky prajem.


  • tilau, 23. apríla 2011 o 16:14
    no dúfam že časom sa to bude lepšiť, ešte sa chcem opýtať ked som ten koláčik teraz krájala, tak ten spodný plát je taký svetlý ako ten váš ale ten vrchný je celý oranžovy.


  • kata50, 23. apríla 2011 o 22:32
    @tilau no veď to je fajn, tak to má byť. To znamená že ten vrchný plát je dobre namočený nálevom a ten spodný sa nenamočí nálevom, lebo ho chráni vrstva lekváru. Táto "finta" sa používa aj pri iných druhoch koláčov, kde sa neleje nejaký punč. Pekné sviatky :-))


  • tilau, 24. apríla 2011 o 06:17
    :D aj Vám


  • majka27, 24. apríla 2011 o 17:16
    Dobrý deň pani Katka chcela by som Vám poďakovať za skvelý recept, čo sa týka pečenia som úplná začiatočníčka no pri pohľade na tento zákusok som si povedala že ho musím ochutnať... Včera som ho robila s veľkými obavami či sa mi vôbec vydarí no výsledok bol prekvapujúci. Nie len že skvelé vyzerá ale tiež aj chutí báječne :) Zaniesla som ho ochutnať aj svojej budúcej svokre, a tá odo mňa hneď pýtala recept :) Prajem všetkým príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov.


  • kata50, 24. apríla 2011 o 20:27
    @majka27 vieš akú si mi urobila radosť ??? Taaaaaaaaaaaaaaaaku veľkú. Si šikovné žieňa - držím palce pri ďalších pokusoch. :-))


  • zuzana67, 12. mája 2011 o 22:22
    Na sunquickové rezy poznám iný recept, ale tieto tiež vyzerajú super. Ukladám do KK.


  • mariaklara, 15. mája 2011 o 15:50
    Vyzerá ohromne, @katka verím, že si tromfla tú tvoju svatku, ukladám si do KK.


  • kata50, 15. mája 2011 o 23:29
    Ďakujem:-))


  • jerica, 15. mája 2011 o 23:53
    @kata50 ta to na vyhodze znace bars fajne kolače zrobic , ta to moje švagrine keď peču ta to ako Tvoje , bars še mi pači.///
    Katka ďakujem za inšpiráciu , škoda že moje švagrinky nie sú na PC určite by sa začiatočníčky varenia a pečenia potešili , ale myslím si že Tvoje recepty aj s fotopopisom ten východ nahradia:-))


  • glosterka, 27. mája 2011 o 11:58
    Katka, klobúk dolu pred Tvojím cukráskym umením!!! Šikulka!


  • kata50, 27. mája 2011 o 17:54
    ĎĎĎ :-))


  • 3sandra3, 14. decembra 2011 o 22:10
    krása


  • kata50, 15. decembra 2011 o 00:20
    Ďakujem Sandra, idem ich zase upiecť . Manžel má narodeninové výročie :-))


  • marika9, 20. apríla 2012 o 21:26
    Dnes som ich piekla. Nemajú chybu. Len sa obávam, či ráno ešte niečo nájdem v chladničke.


  • kata50, 21. apríla 2012 o 11:04
    @marika9 , ďakujem, že si napísala a teším sa že vám chutili :-))


  • kutabea, 29. apríla 2012 o 15:09
    Práve sme ochutnali prvé kúsky tohto zaujímavého koláčika, ...ja som však použila citrónovú pudingovú plnku, aby bol viac kyslastý - je výborný. Už teraz uvažujem, že najbližšie upečiem tento koláč v inej farebnej kombinácii - dúfam, že prislúchajúci sunquick na to pozháňam :)


  • kata50, 29. apríla 2012 o 21:55
    @kutabea , som rada, že som ťa inšpirovala. Daj potom na Varechu, určite bude výborný :-))


  • kutabea, 1. mája 2012 o 21:29
    dnes som kúpila sunquick - záhradná zmes (išlo mi o červenú farbu), ... a plánujem upiecť červenú piškótu (možno dám malinový ap. sirup do cesta namiesto vody), spojím to červeným džemom, urobím červený sunquickový sirup na druhý plát a aj plnku budem ladiť do červenej farby (z pudingov) ... no a polevu ešte premyslím, čo dám na povrch namiesto hnedej čokolády (ak nič nevymyslím, tak dám pôvodnú tvoju) ...viem si živo predstaviť vedľa seba na tácke stojace dva - a možno aj tri (napr. aj zelená) farebné kombinácie tohto famózneho koláčika :) - podobné výzorom, a predsa bude mať každý inú chuť :)


  • kata50, 2. mája 2012 o 12:16
    @kubatea , výborne si to vymyslela. Potom pridaj foto. pekný deň:-))


  • kutabea, 17. mája 2012 o 20:37
    tak som piekla aj tú červenú kombináciu (finálna kombinácia mala byť ružová) - výsledné farby nevyšli podľa predstáv, ale chutil rovnako výborne - navrch som dala punčovú polevu a poliala som ju čokoládou tak ako v pôvodnom recepte - na dotvorení žiadanej farebnosti koláča budem "pracovať" :)


  • kata50, 18. mája 2012 o 12:28
    @kutabea hlavne že chutil. Ja osobne s potravinovými farbami pracujem veľmi opatrne :-))


  • kutabea, 19. mája 2012 o 12:02
    plnka sa podarila krásne ružová, sunquickove cesto vyšlo viac do fialova - ale sedelo by to, len spodná piškóta bola málo ružová. Ja som už v minulosti piekla ružovú piškótu a podarila sa. Mala som asi recept na piškótu, kde ide 8 - 10 lyžíc vody (červený sirup namiesto vody) ... alebo som použila do cesta ružový puding nejaký - to si práve že presne nespomínam, čo som nakoniec použila ... ale ide jahôdková sezóna, tak určite budem skúšať znovu nejakú ružovú kombináciu :)


  • janka5, 24. marca 2013 o 15:57
    tvoj kolac je krasny ukladam


  • kata50, 24. marca 2013 o 21:27
    @janka5 ďakujem, a nezabudni vyskúšať. Teraz na Veľkú Noc, taký pekný žltý aj farebne pasuje :-))


  • sneica, 14. júna 2013 o 15:36
    na odporucanie v diskusii som si zvolila aj tento zakusok na slavnost 1 sv.prijmania mojej dcerky a musim podakovat za receptik pretoze je perfektny....zakusok chutil bozsky...:) urcite zase upeciem a dufam z e to bude coskoro...


  • kata50, 14. júna 2013 o 16:42
    @sneica Ja ďakujem tebe, že si napísala ako sa ti koláč vydaril a chutil. Blahoželám aj tvojej dcérke, že si takto obohatila svoje srdiečko :-)


  • elysa, 27. marca 2014 o 17:08
    krásne rezy, recept si ukladám 5*


  • jozka2, 28. marca 2014 o 20:41
    5,senquikove rezy som jedla, ci boli take ako tvoje neviem, len viem ze boli vyborne.Mas ich krasne odekorovane.
    Janger skus mrazenu stavy z mandariniek alebo pomaranca to bude priblizne senquiku.


  • kata50, 29. marca 2014 o 16:20
    Presne tak, ako píše @jozka2 ,nemusíte kvôli tomu kupovať celú fľašu sunguicku. Dá sa to nahradiť pomarančovou, mandarínkovou šťavou + citrón a cukor. Výraznosť chutí si doladíte sami. Ďakujem za vaše reakcie :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist