Šunkafleky à la ja

sevil - fotkasevil, 16. júla 2013

Toto keď uvarím, tak sa família ide zadrhnúť. Nie som práve priateľom cestovín, ale toto viem chutne pripraviť.

4-6
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal
300  g
200  g
250 g
2  ks
5 ks
2  ks
podľa chuti
1/2 lyžičky
100  g
150  g
250 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme al dente, prelejeme studenou vodou a odložíme.

  2. 2

    Na masti rozpražíme 100 gr slaninky nakrájanej na malé kocky, na nej opražíme nakrájanú cibuľu a nakoniec do tejto zmesi pridáme nakrájanú salámu a šunku.

  3. 3

    Túto zmes nasypeme na cestoviny. Pridáme k tomu nakrájané uvarené vajcia, soľ, korenie a papriku. Riadne premiešame a presypeme na vymastený plech. Zalejeme zmesou rozhabarkovaných vajec a kyslej smotany, prípadne prilejeme trochu mlieka. Celú plochu posypeme strúhaným syrom. Zo zvyšnej slaninky nakrájame plátky, nahrebienkujeme ich a rozložíme po povrchu. V rúre (200°C) pečieme cca 20 minút, potom zmiernimu teplotu na 180°C a dopekáme cca 15 minút. A fertig, môžeme baštiť.

Diskusia k receptu

mamatata2
Môže veru byť, ja som naposledy robila z čistej šunky, ale boli dosť suché, takže tá slaninka tam pasuje.
radulienka
Aj mne sa páči v tom tá slaninka, vyskúšam podľa teba, dík za recept...
evanaaa
Dobré fliačky sú z údených rebierok uvarených, obratých a pomletých, alebo aj z iného údeného mäsa, nemusia byť suché. A stačí zaliať sladkou smotanou s vajíčkami aby boli ", ,mokrejšie" alebo obe smotany zmiešať spolu.
drakryba
a načo to treba tak dlho zapekať? veď cestoviny sú uvarené, údeniny netreba dlho zapekať, skúsim, ale iba kým zhnedne syr:)
abdul
@drakryba : Oné, aby sa tá voda aj odparila, aby cestoviny boli zapečené a aby sa nešmýkali, aby na vrchu bola aj kôročka a spodok pripečený. Ak to má 4 cm na výšku, tak prepečenie niečo trvá. Recept fajný, len ja radšej z údených rebierok ako @evanaaa a bez diétnej salámy.
retina123
presne takto robievam francúzske zemiaky - je jasné, čo je čím nahradené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia