Pečená ryba
Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi
na 12 minút.
- Paprikáš pripravíme tak, že v hrnci na
oleji osmažíme pokrájanú cibuľu a cesnak dozlatista, pridáme paradajkový pretlak a údenú papriku, chvíľu
ešte smažíme a zmes zalejeme vínom. Hlivu opražíme na masle a pridáme do pripravenej zmesi. Pridáme vývar a necháme pár minút redukovať.
- Na záver do paprikáša vmiešame créme fraiche a ochutíme soľou a korením.
- Halušky robíme klasickým spôsobom - zmiešame postrúhané zemiaky, múku a vajcia a do cesta ešte pridáme
rozmixované čerstvé bylinky,
čím halušky získajú zelenú
farbu. Halušky nahádžeme do vriacej osolenej vody, uvaríme a scedíme.
|