Pečená ryba

Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút.
  2. Paprikáš pripravíme tak, že v hrnci na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu a cesnak dozlatista, pridáme paradajkový pretlak a údenú papriku, chvíľu ešte smažíme a zmes zalejeme vínom. Hlivu opražíme na masle a pridáme do pripravenej zmesi. Pridáme vývar a necháme pár minút redukovať.
  3. Na záver do paprikáša vmiešame créme fraiche a ochutíme soľou a korením.
  4. Halušky robíme klasickým spôsobom - zmiešame postrúhané zemiaky, múku a vajcia a do cesta ešte pridáme rozmixované čerstvé bylinky, čím halušky získajú zelenú farbu. Halušky nahádžeme do vriacej osolenej vody, uvaríme a scedíme.