Šúlance

jozkaJozka, recept pridal: 6. októbra 2010 9:04Ďalšie jeho recepty

Dobrý a rýchly recept pre malých maškrtníkov

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 100 °C

Postup prípravy receptu

1

Varené zemiaky pretlač cez lis na zemiaky / aj so šupkou / zmiešaj s krupicou nechaj čiastočne vychladnúť potom pridaj soľ ,vajce ,múku a vypracuj cesto . Ja keď sa ponáhľam dávam všetku múku naraz . A potom už len šúľame a šúľame ,var v posolenej vode 4 minúty nie viac .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 6. októbra 2010 o 15:59
    Ako sme toto jedlo radi jedávali, deti s chuťou pomáhali. Musíme vyskúšať znovu už s vnúčatami.


  • julica, 6. októbra 2010 o 18:54
    dokonca aj to vajce je zbytocne - rada priatelovej babky


  • jozka, 6. októbra 2010 o 19:52
    hej ,tak to ma nenapadlo a bude to držať pohromade ? Skúsim.


  • garanco, 7. októbra 2010 o 07:33
    Načo pretláčať zemiaky aj so šupkou? Ostanú v lise - potom dlhšie umývať? Množstvo pre detičky som robievala, aj keď ostali varené zemiaky z predošlého dňa, na tanier som priložila za lyžicu domáceho lekváru, posypala makom, alebo nasucho opraženou strúhankou so škoricou a poliala rozpusteným maslom.


  • babidka, 7. októbra 2010 o 20:21
    Tak toto jedlo sme ako deti milovali .Poliate maslom a posypane oprazenou struhankou a cukrom . Alebo makom. To bolo take dobreeee.....:-)


  • damya, 7. októbra 2010 o 22:08
    milujem sulance: so struhankou, makom, orechami...vsetky. ba aj suche, ha.


  • aja1616, 8. októbra 2010 o 10:30
    Práve včera som robila, tiež nedávam vajce. Ja ich po uvarení v mise polejem maslom, posypem cukrom a tvarohom a dobre premiešam. No už, žiaľ, ten tvaroh nie je to čo bývalo. Kedysii, keď som to všetko zamiešala, tak krásne zavoňal až sa zbiehali slinky. Teraz chutí ako stružliny. Moja mamina robievala aji tak, že osmažila detskú krupicu na masle a potom trochu podliala vodou, udusila a túto masu spolu s cukrom zamiešala do šúľancov, alebo rezancov. Nikde som ešte nenašla takúto posýpku, (no ono to je vlhké, takže sa to musí zamiešať) neviem či to niekto takto robí, ona to poznala ešte z detstva, z čias chudoby. My to občas robíme a má to zaujímavú chuť a vôňu.


  • haston, 9. októbra 2010 o 04:43
    šúľance s opraženou strúhankou milujem - ale nesladím posýpku. cesto tiež robím bez vajca.


  • danculka, 14. októbra 2010 o 20:49
    Na posýpku z krupice sa pamätám aj ja,a veľmi mi to pripomína detstvo,ano niekedy to robím aj ja a tiež tak ako píše aja.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist