Šúlance

jozkaJozka, recept pridal: 6. októbra 2010 9:04Ďalšie jeho recepty

Dobrý a rýchly recept pre malých maškrtníkov

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 100 °C

Postup prípravy receptu

1

Varené zemiaky pretlač cez lis na zemiaky / aj so šupkou / zmiešaj s krupicou nechaj čiastočne vychladnúť potom pridaj soľ ,vajce ,múku a vypracuj cesto . Ja keď sa ponáhľam dávam všetku múku naraz . A potom už len šúľame a šúľame ,var v posolenej vode 4 minúty nie viac .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 6. októbra 2010 o 15:59
    Ako sme toto jedlo radi jedávali, deti s chuťou pomáhali. Musíme vyskúšať znovu už s vnúčatami.


  • julica, 6. októbra 2010 o 18:54
    dokonca aj to vajce je zbytocne - rada priatelovej babky


  • jozka, 6. októbra 2010 o 19:52
    hej ,tak to ma nenapadlo a bude to držať pohromade ? Skúsim.


  • garanco, 7. októbra 2010 o 07:33
    Načo pretláčať zemiaky aj so šupkou? Ostanú v lise - potom dlhšie umývať? Množstvo pre detičky som robievala, aj keď ostali varené zemiaky z predošlého dňa, na tanier som priložila za lyžicu domáceho lekváru, posypala makom, alebo nasucho opraženou strúhankou so škoricou a poliala rozpusteným maslom.


  • babidka, 7. októbra 2010 o 20:21
    Tak toto jedlo sme ako deti milovali .Poliate maslom a posypane oprazenou struhankou a cukrom . Alebo makom. To bolo take dobreeee.....:-)


  • damya, 7. októbra 2010 o 22:08
    milujem sulance: so struhankou, makom, orechami...vsetky. ba aj suche, ha.


  • aja1616, 8. októbra 2010 o 10:30
    Práve včera som robila, tiež nedávam vajce. Ja ich po uvarení v mise polejem maslom, posypem cukrom a tvarohom a dobre premiešam. No už, žiaľ, ten tvaroh nie je to čo bývalo. Kedysii, keď som to všetko zamiešala, tak krásne zavoňal až sa zbiehali slinky. Teraz chutí ako stružliny. Moja mamina robievala aji tak, že osmažila detskú krupicu na masle a potom trochu podliala vodou, udusila a túto masu spolu s cukrom zamiešala do šúľancov, alebo rezancov. Nikde som ešte nenašla takúto posýpku, (no ono to je vlhké, takže sa to musí zamiešať) neviem či to niekto takto robí, ona to poznala ešte z detstva, z čias chudoby. My to občas robíme a má to zaujímavú chuť a vôňu.


  • haston, 9. októbra 2010 o 04:43
    šúľance s opraženou strúhankou milujem - ale nesladím posýpku. cesto tiež robím bez vajca.


  • danculka, 14. októbra 2010 o 20:49
    Na posýpku z krupice sa pamätám aj ja,a veľmi mi to pripomína detstvo,ano niekedy to robím aj ja a tiež tak ako píše aja.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist