Sudová kapusta bez suda

murgaskaMurgaska, recept pridal: 6. januára 2011 6:07Ďalšie jeho recepty

Od priatelky Martusky som dostala vyborny recept na horeuvedenu kvasenu kapustu v uzavretych poharoch.Pretoze milujem kapustu a je to vyborna pochutka pre diabetikou a hlavne znizuje cukor!!!!!........necitit v dome kapustne vypary!!!!

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Pridaj sol a rascu. Vsetko dobre zmiesaj. Nechaj stat 1-2 hod.

2

Do pripravenych poharov natlac kapustu a jeden bobkovy list.Uzavri pohar a nechaj v kuchyni na polici 2 tyzdne.

3

Po dvoch tyzdnoch pouzi ako salat, alebo rozne ine pripravy.

4

Je to velmi chutna kvasena kapusta. Vyborna pre diabetikov. Este jedna dolezita vec, drzte ju v normalnej kuchynskej teplote a nebojte sa v dome nebude citit kapustove vypary. Nechaj 2-3 cm volne od vrchu. Lahke,rychle a bez chemikalii.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 6. januára 2011 o 11:01
    ...no neviem, ci aj ja sa neuchylim tento rok k tomuto rieseniu,na sudovu kapustu asi nebudem mat tento rok cas a ani miesto nan...vyskusam..


  • jezibabka1, 6. januára 2011 o 11:34
    vďaka za receptík, už som ho dala synovi, aby si takto "nakvasil" kapustu v GB:)


  • babicka, 6. januára 2011 o 16:50
    určite vyskúšam.Díky za recept.


  • ursula4, 6. januára 2011 o 17:51
    Murgaska prosím ťa je táto kapusta použiteľná aj na segedín.Ďakujem


  • murgaska, 6. januára 2011 o 18:18
    Samozreje,kvasena kapusta je pouzivatelna na vsetky recepty.....ALE NEZABUDNITE NECHAT 2cmod vrchu pohara VOLNE !!!!!!!!!magda


  • murgaska, 6. januára 2011 o 18:32
    Prave som otvorila pohar kapusty na obed ku kuracej pecienke na kacacej masti a bola to pochutka.Nezabudnite nechat 2-3 cm na kvasenie a pohar uzavriet.....!!!!!M


  • murgaska, 6. januára 2011 o 18:37
    Z tejto davky budu 3-4 pohare,pouzite pohare z roznych,uhoriek,kompotou atd...1l alebo aj vacsie a nechajte vo vacsich 3-4 cm na kvasenie......M


  • danculka, 7. januára 2011 o 07:42
    Tento recept na varechu dala @remcula 12.10.2010 akurát v sezóne tak som ho vyskúšala a naozaj nemá chybu ,je to kyslá kapusta, ako zo suda...


  • lianka, 7. januára 2011 o 11:07
    Je vynikajúca, ja ju robím tiež a je vždy poruke a čerstvá. My sme nikdy
    nespotrebovali veľa sudovej kapusty, tak som zvykla kupovať ale vždy mala inú chuť. Niekedy mi v chladničke stmavla , to som ju musela vyhodiť a takto to mám vždy čerstvé a keď ju chcem použiť nemusím utekať do obchodu a to neviem aké čudo kúpim a či vôbec budú mať.


  • pacik, 7. januára 2011 o 13:16
    Funguje to aj v malých pohároch, kto potrebuje menšie množstvo na jedno použitie (370 alebo 420 ml)


  • frezia68, 7. januára 2011 o 15:57
    A to môžem tesne uzavrieť-zakrútiť vrchnák....nevybuchne? Ďakujem.


  • danculka, 7. januára 2011 o 17:40
    Onoto neutesníš tak dokonale,aby to vybuchlo ,daj to na hlbší plech, alebo plastovú nádobu a ke´d začne kvasiť, tak niekde tá voda musí ísť,prejde kvasenie a víčko ktoré,pri kvasení bolo výpuklé sa stiahne späť a môžeš odložiť do chladu...


  • sovka62, 7. januára 2011 o 17:53
    Ja som tiež vyskúšala podľa receptu, ktorý pridala @remcula. Na obrázku mala minuloročnú kapustu (a bol koniec leta), vyzerala ako práve vytiahnutá zo suda, tak som vyskúšala. Je výýýýborná, recept propagujem kade chodím. Nepomerne šikovnejšie, ako tlačiť do suda a potom sa o ňu pol roka starať. Určite ju takto budem robiť vždy, keď sa mi minie, to, čo mám hotové.


  • murgaska, 7. januára 2011 o 20:37
    Tesim sa ze kaposta ma uspech a pomoze mnohym gazdinkam-vareskarkam.NEVYBUCHNE......Nezabudni na tie 2-3 cm prazdneho priestoru.Dobra rada Danculka.


  • murgaska, 7. januára 2011 o 20:38
    Prave sm sa vratila z obchodu a idem robit novu......M


  • evanaaa, 8. januára 2011 o 16:49
    Takže vrchnák netreba nasilu dotiahnuť, len voľne zavrieť.?


  • murgaska, 8. januára 2011 o 19:20
    Ja som ich (tie flase) normalne zatvorila,zasrobovala.Nenechala som ich polozatvorene.Ten recept mi dala Martuska z Piestan.Kapusta je vyborna.....magda


  • oldomachac, 1. februára 2011 o 17:30
    zaujimave, ale prosim povedzte mi, (sudova kapusta musi , tzv. plavat vo vode, inak zmakne a je po kapuste) tu som vsak nikde nezaregistroval ake mnozstvo vody , alebo nalevu, vlastnej stavy, treba, ak treba, len bolo prizvukovane, aby neboli velmi plne, asi to je ten najdolezitejsi kluc k uspechu, cital som tu v prispevku, ze im zcernela, ale ozaj, ked nema vodu, tak je za chvilu po nej, kedysi davno takto robila moja svagrina a tiez vsetko islo s prepacenim na hnoj, ono jej to vsetko naduvalo, az do rozbitia a ktore nenaduli, vyschli a zcerneli, kedysi sa davali aj drievka do poharov, nebola by to pomoc, alebo ozaj staci, len utrafit mnozstvo v pohari? dakujem, dobru chut


  • oldomachac, 1. februára 2011 o 17:30
    zaujimave, ale prosim povedzte mi, (sudova kapusta musi , tzv. plavat vo vode, inak zmakne a je po kapuste) tu som vsak nikde nezaregistroval ake mnozstvo vody , alebo nalevu, vlastnej stavy, treba, ak treba, len bolo prizvukovane, aby neboli velmi plne, asi to je ten najdolezitejsi kluc k uspechu, cital som tu v prispevku, ze im zcernela, ale ozaj, ked nema vodu, tak je za chvilu po nej, kedysi davno takto robila moja svagrina a tiez vsetko islo s prepacenim na hnoj, ono jej to vsetko naduvalo, az do rozbitia a ktore nenaduli, vyschli a zcerneli, kedysi sa davali aj drievka do poharov, nebola by to pomoc, alebo ozaj staci, len utrafit mnozstvo v pohari? dakujem, dobru chut


  • murgaska, 1. februára 2011 o 20:43
    Mne sa nescernela vobec ,moze sa doliat trochu vody(prevarenej vlaznej),my uz sme skonzumovali 6 flias.a je krasna.Ked kapustu zmiesate,nechajte ju trochu postat 1-2 hod a potom nakjadat do flias.


  • monday, 1. februára 2011 o 23:08
    Pripajam sa k Magduske,ta kapusta nema chybu.Ja som od jesene urobila vela poharov mozno 25,nieco som rozdala na kostovku.My ked otvorime pohar tak za dva dni je prazdny.Mame to ako salat.Je vykysnuta a nie je sterilizovana,teda cerstva.Skuste, je super.i


  • murgaska, 2. februára 2011 o 01:09
    Dakujm pani Pondelkovej-Monday,ona moja mila kamoska posuskala mi ten recept.Dakujem Martuska


  • monday, 2. februára 2011 o 02:40
    Magduska,nech Ti sluzi na zdravi.Dufam,ze aj dalsie citatelky vyskusaju a potvrdia nas recept.Tesime sa


  • murgaska, 2. februára 2011 o 14:48
    No,musime vymysliet nieco nove a prakticke mila pani Pondelkova,co Ty nato??????


  • oldomachac, 2. februára 2011 o 17:13
    vdaka, na jesen to vyskusame s novou neskorou kapustou, teraz mame este vela v sudke, dobru chut a pohodu!


  • murgaska, 3. februára 2011 o 02:25
    Dakujeme aj s Martuskou Monday-Pondelkovou,to je vlastne recept od nej......Magda


  • ejmepb, 5. februára 2011 o 15:31
    Ja som tiež robila podľa remculy, je výborná a používa sa presne ako sudová, ja som ju natlačila nie celkom do vrchu a doliala som šťavou čo si sama pustila a nesčernela je pekná stále a je v komore takmer 4 mesiace.


  • monday, 5. februára 2011 o 22:50
    Presne tak ja robim,ze ked ju nakrajam a posolim necham 2 hod postat a ona si pusti stavu,potom ju natlacim do poharov,necham od vrchu 2,5 cm prazdne, vlastnu stavu rozdelim do poharov.Ani jeden pohar nebol zly.Mozno este dnes spravim.


  • monday, 5. februára 2011 o 22:53
    Moja priatelka Murgaska a jej cela rodnka lubi kapusticku.Nam tiez velmi chuti.


  • murgaska, 6. februára 2011 o 04:33
    Som rada,ze som sa mohla s Va,i vsetkymi podelit s Martuskinym receptom.My sa uz mesiac kapustujeme na vsetky sposoby.


  • bazulienka, 1. apríla 2011 o 16:46
    @murgaska oprav si v surovinách máš tam 1kg 1PL ma tam byť kapusta


  • alex100, 4. augusta 2011 o 07:39
    Táto kapusta vyzerá dobre. kapustu zbožňujeme a práve v lete ju nemáme a musíme s našou pochúťkou počkať až na jeseň, Uvidím, či sa podarí.


  • murgaska, 4. augusta 2011 o 16:57
    Alex,musts ju ale dobre zatvorit,hoci som napisala nie........omluvam sa a nechat 2-3 cm od vrchu volne na kysnutie,14 dni a potom drzat v chlade
    je ozaj vyborna.Daj vediet ako sa Ti vydari,,,,,m


  • elka56, 12. februára 2012 o 20:03
    ja to robim už tretí rok a je ozaj výborná ,ako sudová :)


  • rooster, 8. novembra 2012 o 03:22
    Murgaska, chcela by som sa spytat, ci by sa to mohlo robit i v malych plastikovych kyblikoch?????a si naozaj z Kanady???


  • honestka, 9. novembra 2012 o 20:00
    tak do tretice z Kanady- uz je nastruhana- uvidime ako sa vyrovna chutiam, na ktore sme doteraz boli zvykmuti, ale co sa tyka prace- pohodicka. pozdravujem vas.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist