Sudová kapusta bez suda

murgaskaMurgaska, recept pridal: 6. januára 2011 6:07Ďalšie jeho recepty

Od priatelky Martusky som dostala vyborny recept na horeuvedenu kvasenu kapustu v uzavretych poharoch.Pretoze milujem kapustu a je to vyborna pochutka pre diabetikou a hlavne znizuje cukor!!!!!........necitit v dome kapustne vypary!!!!

Suroviny


Postup prípravy receptu

Pridaj sol a rascu. Vsetko dobre zmiesaj. Nechaj stat 1-2 hod.

Do pripravenych poharov natlac kapustu a jeden bobkovy list.Uzavri pohar a nechaj v kuchyni na polici 2 tyzdne.

Po dvoch tyzdnoch pouzi ako salat, alebo rozne ine pripravy.

Je to velmi chutna kvasena kapusta. Vyborna pre diabetikov. Este jedna dolezita vec, drzte ju v normalnej kuchynskej teplote a nebojte sa v dome nebude citit kapustove vypary. Nechaj 2-3 cm volne od vrchu. Lahke,rychle a bez chemikalii.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

36 komentárov k receptu
  • marianne69, 6. januára 2011 o 11:01
    ...no neviem, ci aj ja sa neuchylim tento rok k tomuto rieseniu,na sudovu kapustu asi nebudem mat tento rok cas a ani miesto nan...vyskusam..


  • jezibabka1, 6. januára 2011 o 11:34
    vďaka za receptík, už som ho dala synovi, aby si takto "nakvasil" kapustu v GB:)


  • babicka, 6. januára 2011 o 16:50
    určite vyskúšam.Díky za recept.


  • ursula4, 6. januára 2011 o 17:51
    Murgaska prosím ťa je táto kapusta použiteľná aj na segedín.Ďakujem


  • murgaska, 6. januára 2011 o 18:18
    Samozreje,kvasena kapusta je pouzivatelna na vsetky recepty.....ALE NEZABUDNITE NECHAT 2cmod vrchu pohara VOLNE !!!!!!!!!magda


  • murgaska, 6. januára 2011 o 18:32
    Prave som otvorila pohar kapusty na obed ku kuracej pecienke na kacacej masti a bola to pochutka.Nezabudnite nechat 2-3 cm na kvasenie a pohar uzavriet.....!!!!!M


  • murgaska, 6. januára 2011 o 18:37
    Z tejto davky budu 3-4 pohare,pouzite pohare z roznych,uhoriek,kompotou atd...1l alebo aj vacsie a nechajte vo vacsich 3-4 cm na kvasenie......M


  • danculka, 7. januára 2011 o 07:42
    Tento recept na varechu dala @remcula 12.10.2010 akurát v sezóne tak som ho vyskúšala a naozaj nemá chybu ,je to kyslá kapusta, ako zo suda...


  • lianka, 7. januára 2011 o 11:07
    Je vynikajúca, ja ju robím tiež a je vždy poruke a čerstvá. My sme nikdy
    nespotrebovali veľa sudovej kapusty, tak som zvykla kupovať ale vždy mala inú chuť. Niekedy mi v chladničke stmavla , to som ju musela vyhodiť a takto to mám vždy čerstvé a keď ju chcem použiť nemusím utekať do obchodu a to neviem aké čudo kúpim a či vôbec budú mať.


  • pacik, 7. januára 2011 o 13:16
    Funguje to aj v malých pohároch, kto potrebuje menšie množstvo na jedno použitie (370 alebo 420 ml)


  • frezia68, 7. januára 2011 o 15:57
    A to môžem tesne uzavrieť-zakrútiť vrchnák....nevybuchne? Ďakujem.


  • danculka, 7. januára 2011 o 17:40
    Onoto neutesníš tak dokonale,aby to vybuchlo ,daj to na hlbší plech, alebo plastovú nádobu a ke´d začne kvasiť, tak niekde tá voda musí ísť,prejde kvasenie a víčko ktoré,pri kvasení bolo výpuklé sa stiahne späť a môžeš odložiť do chladu...


  • sovka62, 7. januára 2011 o 17:53
    Ja som tiež vyskúšala podľa receptu, ktorý pridala @remcula. Na obrázku mala minuloročnú kapustu (a bol koniec leta), vyzerala ako práve vytiahnutá zo suda, tak som vyskúšala. Je výýýýborná, recept propagujem kade chodím. Nepomerne šikovnejšie, ako tlačiť do suda a potom sa o ňu pol roka starať. Určite ju takto budem robiť vždy, keď sa mi minie, to, čo mám hotové.


  • murgaska, 7. januára 2011 o 20:37
    Tesim sa ze kaposta ma uspech a pomoze mnohym gazdinkam-vareskarkam.NEVYBUCHNE......Nezabudni na tie 2-3 cm prazdneho priestoru.Dobra rada Danculka.


  • murgaska, 7. januára 2011 o 20:38
    Prave sm sa vratila z obchodu a idem robit novu......M


  • evanaaa, 8. januára 2011 o 16:49
    Takže vrchnák netreba nasilu dotiahnuť, len voľne zavrieť.?


  • murgaska, 8. januára 2011 o 19:20
    Ja som ich (tie flase) normalne zatvorila,zasrobovala.Nenechala som ich polozatvorene.Ten recept mi dala Martuska z Piestan.Kapusta je vyborna.....magda


  • oldomachac, 1. februára 2011 o 17:30
    zaujimave, ale prosim povedzte mi, (sudova kapusta musi , tzv. plavat vo vode, inak zmakne a je po kapuste) tu som vsak nikde nezaregistroval ake mnozstvo vody , alebo nalevu, vlastnej stavy, treba, ak treba, len bolo prizvukovane, aby neboli velmi plne, asi to je ten najdolezitejsi kluc k uspechu, cital som tu v prispevku, ze im zcernela, ale ozaj, ked nema vodu, tak je za chvilu po nej, kedysi davno takto robila moja svagrina a tiez vsetko islo s prepacenim na hnoj, ono jej to vsetko naduvalo, az do rozbitia a ktore nenaduli, vyschli a zcerneli, kedysi sa davali aj drievka do poharov, nebola by to pomoc, alebo ozaj staci, len utrafit mnozstvo v pohari? dakujem, dobru chut


  • oldomachac, 1. februára 2011 o 17:30
    zaujimave, ale prosim povedzte mi, (sudova kapusta musi , tzv. plavat vo vode, inak zmakne a je po kapuste) tu som vsak nikde nezaregistroval ake mnozstvo vody , alebo nalevu, vlastnej stavy, treba, ak treba, len bolo prizvukovane, aby neboli velmi plne, asi to je ten najdolezitejsi kluc k uspechu, cital som tu v prispevku, ze im zcernela, ale ozaj, ked nema vodu, tak je za chvilu po nej, kedysi davno takto robila moja svagrina a tiez vsetko islo s prepacenim na hnoj, ono jej to vsetko naduvalo, az do rozbitia a ktore nenaduli, vyschli a zcerneli, kedysi sa davali aj drievka do poharov, nebola by to pomoc, alebo ozaj staci, len utrafit mnozstvo v pohari? dakujem, dobru chut


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 17 komentárov)
  • murgaska, 1. februára 2011 o 20:43
    Mne sa nescernela vobec ,moze sa doliat trochu vody(prevarenej vlaznej),my uz sme skonzumovali 6 flias.a je krasna.Ked kapustu zmiesate,nechajte ju trochu postat 1-2 hod a potom nakjadat do flias.


  • monday, 1. februára 2011 o 23:08
    Pripajam sa k Magduske,ta kapusta nema chybu.Ja som od jesene urobila vela poharov mozno 25,nieco som rozdala na kostovku.My ked otvorime pohar tak za dva dni je prazdny.Mame to ako salat.Je vykysnuta a nie je sterilizovana,teda cerstva.Skuste, je super.i


  • murgaska, 2. februára 2011 o 01:09
    Dakujm pani Pondelkovej-Monday,ona moja mila kamoska posuskala mi ten recept.Dakujem Martuska


  • monday, 2. februára 2011 o 02:40
    Magduska,nech Ti sluzi na zdravi.Dufam,ze aj dalsie citatelky vyskusaju a potvrdia nas recept.Tesime sa


  • murgaska, 2. februára 2011 o 14:48
    No,musime vymysliet nieco nove a prakticke mila pani Pondelkova,co Ty nato??????


  • oldomachac, 2. februára 2011 o 17:13
    vdaka, na jesen to vyskusame s novou neskorou kapustou, teraz mame este vela v sudke, dobru chut a pohodu!


  • murgaska, 3. februára 2011 o 02:25
    Dakujeme aj s Martuskou Monday-Pondelkovou,to je vlastne recept od nej......Magda


  • ejmepb, 5. februára 2011 o 15:31
    Ja som tiež robila podľa remculy, je výborná a používa sa presne ako sudová, ja som ju natlačila nie celkom do vrchu a doliala som šťavou čo si sama pustila a nesčernela je pekná stále a je v komore takmer 4 mesiace.


  • monday, 5. februára 2011 o 22:50
    Presne tak ja robim,ze ked ju nakrajam a posolim necham 2 hod postat a ona si pusti stavu,potom ju natlacim do poharov,necham od vrchu 2,5 cm prazdne, vlastnu stavu rozdelim do poharov.Ani jeden pohar nebol zly.Mozno este dnes spravim.


  • monday, 5. februára 2011 o 22:53
    Moja priatelka Murgaska a jej cela rodnka lubi kapusticku.Nam tiez velmi chuti.


  • murgaska, 6. februára 2011 o 04:33
    Som rada,ze som sa mohla s Va,i vsetkymi podelit s Martuskinym receptom.My sa uz mesiac kapustujeme na vsetky sposoby.


  • bazulienka, 1. apríla 2011 o 16:46
    @murgaska oprav si v surovinách máš tam 1kg 1PL ma tam byť kapusta


  • alex100, 4. augusta 2011 o 07:39
    Táto kapusta vyzerá dobre. kapustu zbožňujeme a práve v lete ju nemáme a musíme s našou pochúťkou počkať až na jeseň, Uvidím, či sa podarí.


  • murgaska, 4. augusta 2011 o 16:57
    Alex,musts ju ale dobre zatvorit,hoci som napisala nie........omluvam sa a nechat 2-3 cm od vrchu volne na kysnutie,14 dni a potom drzat v chlade
    je ozaj vyborna.Daj vediet ako sa Ti vydari,,,,,m


  • elka56, 12. februára 2012 o 20:03
    ja to robim už tretí rok a je ozaj výborná ,ako sudová :)


  • rooster, 8. novembra 2012 o 03:22
    Murgaska, chcela by som sa spytat, ci by sa to mohlo robit i v malych plastikovych kyblikoch?????a si naozaj z Kanady???


  • honestka, 9. novembra 2012 o 20:00
    tak do tretice z Kanady- uz je nastruhana- uvidime ako sa vyrovna chutiam, na ktore sme doteraz boli zvykmuti, ale co sa tyka prace- pohodicka. pozdravujem vas.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist