Dusená divina
Dusená divina

Stroganov z daniela

eruska25 - fotkaeruska25, 26. novembra 2023
Stroganov z daniela
Foto: eruska25

Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov. Originál je z hovädzej sviečkovice. Ale prečo neuvariť aj Zobraziť celý popisČítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov. Originál je z hovädzej sviečkovice. Ale prečo neuvariť aj z iného mäsa?

6
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 PL
1 ks
1 PL
4 PL
150 ml
2 ks
Marináda:
4 PL




Postup

  1. 1

    Večer mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na plátky, potom naklepeme a nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme olivový olej, soľ, korenie, premiešame a necháme v chladničke do druhého dňa.

  2. 2

    Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme odležané mäso, opražíme ho, aby sa zatiahlo. Keď si už pustí šťavu, podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme horčicu, pretlak a trošku cukru a dusíme do mäkka. To sa nedá presne povedať, mne to trvalo cca 2 hodiny.

  3. 3

    Pridáme šľahačkovú smotanu, na tenko nakrájané kyslé uhorky, premiešame dovaríme, dochutíme podľa potreby soľou. Podávame napr. s dusenou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia