Fazuľová polievka
Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.
5-6 porcií |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny. Kyslú kapustu som vybrala zo súdka, netreba ju premyť, lebo je ešte čerstvá nedávno som ju tlačila do súdka.
- Fazuľu som umyla a predvarila trikrát po 5 minút, zliala vodu a vymenila som ju takto 3 x.
- Taktiež zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a uvarila v osolenej vode.
- Pripravila som si mäso, cibuľu a slaninu.
- Slaninu som nakrájala na malé kocky.
- Slaninu som dala vytopiť do hrnca, pridala som nakrájanú cibuľu a cukor a všetko som miešala, kým sa cibuľka opiekla.
- Pridala som nakrájanú krkovičku a klobásu a spolu som všetko chvíľku opiekla.
- Pridala som kyslú kapustu a všetko som zmiešala a opäť spolu opekala.
- Pridala som predvarenú fazuľu.
- Priliala som vodu a varila domäkka.
- Keď bolo všetko uvarené, asi po 40 minútach, pripravila som zápražku z masti a múky, pridala som do nej mletú papriku a vodu.
- Zápražku som vyliala do polievky a hneď som pridala aj zemiaky...
- ...a aj smotanu na varenie. Všetko som nechala chvíľku povariť.
- až teraz som pridala do polievky na drobno nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie a už som len minútku nechala pomaly variť a hotovo.
- hotové jedlo som naložila do misiek a podávala s chlebíkom. Kto chce môže si nakrájať čerstvý kôpor, ja to mám takto veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.