Šťavnatý pomarančový koláč s čokoládovou polevou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 22. októbra 2016
Šťavnatý pomarančový koláč s čokoládovou polevou
Foto: droetker

Komerčný recept<br /> Na zlepšenie nálady.

16
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
3 ks
6 ks
250 g
1/2 ČL
1/2 ČL
200 g
1/2 bal
200 g
Na polevu:
4 PL
45 g
100 g
Na ozdobenie:
z 1 pomaranča




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta umyjeme pomaranče a vložíme ich do väčšieho hrnca. Zalejeme ich vodou tak, aby boli ponorené. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme asi 60 minút, kým nezmäknú. Pomaranče vyberieme a necháme ich vychladnúť.

  2. 2

    Pomaranče nakrájame na štvrtinky, odstránime semiačka a ponorným mixérom rozmixujeme na pyré. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, zázvorom a muškátovým kvetom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zašľaháme pyré a múku zmiešanú s kypriacim práškom dohladka, pridáme mandle a zašľaháme. Cesto nanesieme do vymastenej formy (priemer 26 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 50 minút

  3. 3

    Koláč necháme vo forme vychladnúť.

  4. 4

    Na prípravu polevy v kastróliku prevaríme vodu s cukrom. Pridáme nalámanú čokoládu a miešame, až kým je lesklá. Polevu nanesieme na povrch koláča tak, aby stekala po okraji. Ozdobíme kôrou a necháme stuhnúť.

    Šťavnatý pomarančový koláč s čokoládovou polevou - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
nielen že vyzerá božsky,ale isto aj chutí
haji
@Babav (23.10.2016 18:44)
Máš pravdu, milá Babav podobných receptů je tu víc. I Mistři se svými recepty nejsou vždy origoš. Jsme jen lidé. Hezký večer přeji!
1x dada71