Šťavnaté rolky z krkovičky fotorecept

amilio - fotkaamilio, 30. augusta 2015
Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept)
Foto: amilio

Tento recept je veľmi vďačný na prípravu,ponúka nám množstvo kombinácii a fakt chutí.Môžeme ho kombinovať ako chceme,podľa svojej chuti a výsledok vždy výborný,chutný a Zobraziť celý popisTento recept je veľmi vďačný na prípravu,ponúka nám množstvo kombinácii a fakt chutí.Môžeme ho kombinovať ako chceme,podľa svojej chuti a výsledok vždy výborný,chutný a dočkáme sa iba zaručenej pochvaly:-)

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 pohár
20 dkg
150 g
150 g
1 hrnček
1 dl




Postup

  1. 1

    krkovičku narežeme na rezne,posolíme,okoreníme,kladieme do misky,každú vrstvu posypeme zázvorom a potrieme olejom.prikryjeme a dáme na noc do chladničky

    Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na doske vyklepeme,od stredu ku koncom pekne natenko,ja klepem cez foliu alebo sáčok,mäso sa netrhá a krásne rozklepe_:-) Na rozklepaný rezeň položíme šunku,kyslú uhorku,syr nivu a údený syr.

    Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom zrolujeme a dáme na plech,postup opakujeme a ukladáme ich vedľa seba.Vôbec ich netreba viazať šiť ani chytať ihlicou-dáme ich zrolovaným koncom dole a to stačí

    Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vývarom,tak 2 hrnčeky a dám piecť pri teplote 150 stupňov.Asi tak hodinku,potom zagrilujeme na teplote 180 stupnov

    Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K mäsku pripravíme ryžu podľa Paľka Mikulíka a kapustu na karameli:-) Postup ryže: veľmi jednoduchý,určite ste si zažili patálie s ryžou ako takou.Ja dám variť vodu do hrnca so soľou.Keď voda vrie nasypem ryžu tak ako cestovinu,keď pol kila tak 5 litrový hrniec

    Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    miešame,varíme a nebojte sa keď voda zhustne ako biele mlieko,len koštujte ryžu či už je alebo ju treba ešte variť.Keď je hotová dáme ju pod studenú vodu,odlejeme,znovu vodu a precedíme cez sitko.dobre premyjeme a máme krásnu snehobielu ryžu:-)jednoduché a vždy účinné:-)keď lúbime kari kludne dáme do vriacej vody kari asi polievkovú lyžicu a po uvarení máme kari ryžu:-)

    Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    kapusta na karameli: fakt jednoduché,na menšiu hlávku dáme do hrnca pol hrnčeka cukru. roztopíme na karamel,tmavší,pridáme kapustu ktorú sme v miske potlačili rukou so soľou.Premiešame,podlejeme Hrnčekom vývaru,dáme trošku octu ,prikryjeme a dusíme do mäkka.

    Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jozka2
Vyzera to velmi chutne.Takyto sposob varenia nepoznam.teraz ma napada,zrejme cinania zrejme vyuzivaju tento sposob varenia,pretoze maju krasnu bielu ryzu po uvareni.Stale som sa cudovala ako to robia.
Mam na teba otazocku,ty tu ruzu vobec nepremyvas?Supnes ju zo sacka do vriacej vody a dost nech sa vary.
Este s kari korenim mam taku skusenost,ze ak som pridala kari korenie Rovno do ryze ,ryza nedostala krasnu zltu farbu od kurkumi.Ak ju necham v horucom oleji rozvinut sa a pridam k ryzi ,ryza dostane krasnu farbu.Ako pridavas ty kari do ryze a ak ho nepoprazis ako ti farby ryzu.
1x amilio
amilio
jozka2-samozrejme že dám ryžu rovno zo sáčku a fakt sa mi nikdy nepokazila,vždy bola nádherne snehobiela a chutná:-)no a čo sa týka Kari-asi tak v polovici varenia ju prisypem ,pomiešam a ryža je žltučká s krásnou vôňou kari:-))a frezia68 aj babkamt ďakujem:-))
horevent
zajtra idem na to,ale s tou ryžou nebudem experimentovať,použijem svoj klasický recepis...